Poveži se s nama

Vijesti

Traži ženu na ‘robnjaku’: Zaposlen, ne pijem, imam kuću, dvorište, vrt…

Na zidu Robne kuće osvanuo je zalijepljeni papir s porukom. Nudi se muškarac s jasno navedenim kvalitetama, a traži se ženska srodna duša. Tu je i broj mobitela…

Objavljeno

Zastajali su Goričani danas pokraj plavog zida s bočne strane Robne kuće, jer i iz daleka se vidi žuti papir s ispisanim tekstom. Prilazili su mnogi, krenuli čitati o čemu je riječ, što to tu piše, pa već koji trenutak kasnije nastavljali svojim putem. Morali smo, naravno, i mi prići. I pročitati. Tekst je napisan rukom, a sadržaj je točno ovakav:

“Slobodan muškarac, 47.god. Zaposlen. Nepijem. Imam kuču s dvorištem. Vrt. itd. Tražim ozbiljnu-iskrenu žensku srodnu dušu od 30. do 50. god. Radi ozbiljne veze i mog. braka! 098-9749-478”

Dakle, on traži ženu. Je, vrijeme je interneta, sve je dostupno, čak i taj Tinder navodno dobro funkcionira, ali ponekad je očito najlakše biti “old school”. I uzeti olovku papir, faktografski navesti što nudiš, podvući bitno i čekati. Nismo se odlučili okrenuti broj, pitati kako napreduje potraga, čisto da se čovjek ne bi ponadao da je nepoznati broj u vlasništvu neke od zainteresiranih dama…

Na kraju, kako god okreneš, ima nešto romantično u ovoj priči sa žutim papirom i plavim zidom. Anonimni lovac na sreću na trenutak nas je vratio u neka ljepša vremena, kad je kontakt među ljudima bio neposredniji, tako da mu možemo samo zaželjeti sreću. Tako da… Ako se neka od vas prepoznaje u ovom opisu, a još i sanja o vrtu i dvorištu, upišite broj u mobitel, stisnite onu zelenu slušalicu i izazovite sreću. Javit će se, to je jedino sigurno, čovjek koji zna što želi.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Sajmište se vraća u normalu, opet nudi sve

Objavljeno

on

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog petka (15. svibnja) kada je sajmište bilo ponovo otvoreno ublažavanjem epidemioloških mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, prometnica od Fabijačićeve do Reciklažnog dvorišta bila je prijepodne ispunjena vozilima, kako parkiranim tako i onima u pokretu.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (22. svibnja) spomenuta je prometnica u nekim trenucima bila totalno zakrčena, vozila su bila parkirana na sve strane, slobodnog mjesta ni za lijek. To je bio znak da su se na sajmište vratili prodavači odjeće i obuće, tehničke robe i svega onoga što karakterizira sliku sajmišta svakog petka. Kada tome dodate kupce i znatiželjnike, onda stječete dojam da sve vrije kao u košnici.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Istina, ima još slobodnog prostora za štandove, ali nema sumnje, sajmište se vraća u normalu i opet nudi sve. Ipak, još uvijek dominira velika ponuda flanci povrća i cvijeća te velike količine voća i povrća.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno