Poveži se s nama

HOTNEWS

Tour de Tur okupio preko 400 biciklista

Ukupni pobjednik i pobjednik u kategoriji Pro Tourist je Ivan Bratić iz Biciklističkog kluba Dinamo

Objavljeno

 

Veliki broj biciklista pohrlio je na sedmo izdanje najveće goričke biciklističke manifestacije. Kafići u centru grada bili su puni zaljubljenika u vožnju na dva kotača, koji su svoje aluminijske i karbonske ljubimce ponosno parkirali ispred njihovih terasa. Tour de Tur ove godine privukao je preko 400 biciklista koji su odmjerili snage u tri kategorije Tourist, Pro Tourist i XC.

29.04.2018. Velika Gorica -7. Tour de Tur. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Ova trka poznata je što je na pola puta između biciklijade i utrke, imamo dijapazon od rekreativaca do profesionalaca. Tour de Tur se etablirao i jako je popularan među biciklistima. Danas je nastupilo i nekoliko zvučnijih imena iz svijeta biciklizma, a došli su nam i gosti iz Vukovara i Slovenije.“, rekao nam je jedan od organizatora utrke Saša Lisec.

Među biciklistima bilo je i dosta natjecatelja iz Zagreba koji su svratili u Turopolje kako bi testirali svoje mogućnosti i provozali se prekrasnim krajolikom Vukomeričkih gorica.

„Danas se natječemo u najtežoj kategoriji i očekujemo dobar rezultat. Pomagat ćemo si i najvažnije je da sretno stignemo do cilja“, rekao nam je Bruno iz Zagreba.

29.04.2018. Velika Gorica -7. Tour de Tur. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Njegov sugrađanin Danijel potegnuo je s Črnomerca kako bi nastupio na Tour-u. Kako kaže, biciklira od kak se rodio i jako mu se svidjela staza po kojoj je vozio.

„Svaki dan vozim bicikl i ne odustajem od ovog sporta. Nema stajanja, dok smo zdravi i mladi trebamo podržati ovakve manifestacije“, poručio je naš sugovornik.

Bilo je i onih koji se nisu došli natjecati, već samo uživati u lijepom vremenu i dobrom društvu.

„Došao sam malo biciklirati i družiti se s ljudima i to je to. Ja sam van najveći amater, tako da mi uopće nije bitno tko je prvi tko zadnji. Bitno je uživati. Ovo mi je prvi put da sam ovdje“, otkrio nam je Mario, koji je u Goricu došao u pratnji prijateljice.

29.04.2018. Velika Gorica -7. Tour de Tur. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Na startu smo susreli i jednog našeg sugrađana. Josipu je ovo bio četvrti nastup, a natjecao se u svim kategorijama.

„Svake godine sam tu i uživam. Ovaj put odlučio sam nastupiti u kategoriji Tourist, jer je kraća i lakša. Sve je super i pohvalio bih organizatore“,  istaknuo je naš sugrađanin.

Ukupni pobjednik i pobjednik u kategoriji Pro Tourist je Ivan Bratić iz Biciklističkog kluba Dinamo.

„Čestitao bih svima koji su sudjelovali, a naročito svojim konkurentima na fer i poštenoj borbi. Od početka se išlo jako. Na par hupsera bila je takva situacija da su dečki otpadali, ali nas šest uspjelo je završiti utrku. Na ulasku u grad bilo je malo taktiziranja, a završnica je bila tehnički zahtjevna. Prije utrke provezao sam se tim djelom i znao sam što me čeka. Zadnjih 500 metara ubrzao sam i nitko me nije ispratio te sam zadnju šikanu uspješno prošao i osigurao si pobjedu“, objasni nam je Ivan.

29.04.2018. Velika Gorica -7. Tour de Tur. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

No, svega ovog ne bi bilo da nije vrijednih ljudi iz organizacije ove utrke, koji iz godine u godinu ulažu velike napore kako bi je učinili što boljom i atraktivnijom. Ne treba zaboraviti niti doprinos goričkih volontera koji su svoje slobodno vrijeme utrošili kako bi ova velika manifestacija prošla u najboljem mogućem tonu.

„Ovo mi je prvi put da sam ovdje i nije mi bilo teško izdvojiti dio svog slobodnog vremena kako bi pomogla u organizaciji. Svi su dobro raspoloženi, vrijeme nam je naklonjeno i sve je super organizirano. Ova manifestacija šalje dobru sliku o našem gradu, potiče mlade ljude na zdrav život i druženje te boravak u prirodi“, rekla nam je volonterka Paula.

29.04.2018. Velika Gorica -7. Tour de Tur. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Galerija fotografija

 

CityLIGHTS

FOTO VIJEST:U šetnji vukovinskim proštenjem

Danas je Vukovina posebno zasjala, kao što to priliči jednom od najstarijih marijanskih naselja u Hrvatskoj. Kao i svake godine, mnoštvo je proštenjačkih sadržaja. Ako Vas put odvede nogostupom kod vukovinske crkve, zasigurno će atmosfera mnoge podsjetiti na djetinjstvo kada ste jedva dočekali da odete na proštenje, stoga se nemojte dugo premišljati i pravac na Gospu u Vukovinu!

Objavljeno

on

Prošetali smo se proštenjem, privučeni šarenilom i veselim ozračjem koje vlada danas u Vukovini. Kao i svake godine, tu su ‘kramari’, razni ringišpili i vrtuljci… Probali smo nove okuse sladoleda koje u ponudi ima naš izvrsni slastičar i veliki gospodin Memy, s novom recepturom koja je stigla čak iz Italije! Gorički medičari Saraga u ponudi imaju bio gverc i odlične medenjake, a posvuda se osjeti miris pečenja, roštilja, kotlovine, te ostalih prigodnih sajamsko-turopoljskih delicija. Nemojte se iznenaditi kad u šetnji zateknete i turopoljske banderijalce u divnim odorama koje pričaju povijesnu priču.

Sa svirkom lagano kreću Pirati i Vikinzi, Sjaj i Skitnice, a ako Vas muči prijevoz kući, dečki iz Taxipro-a spremno dežuraju, i tu su po prvi puta u Vukovini. Nemojte se puno premišljati, pogledajte našu fotogaleriju, i pravac Vukovina na proštenje!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otkriven točan uzrok jučerašnjeg nestanka struje!

Gradske službe su vrlo brzo izašle na teren, kako bi Goricu lišile ‘mraka’. Struja nam se vratila u 23.08 sati, a iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu

Objavljeno

on

Donosimo službene informacije nastavno na jučerašnji razlog nestanka električne energije! Podsjetimo, sinoć je u 21.14 sati oko 60 tisuća naših sugrađana provelo oko dva sata u mraku, kako smo izvijestili u jučerašnjoj objavi.

Iz  Grada su reagirali slanjem nadležnih službi na teren, a sve kako bi se problem riješio u najkraćem mogućem roku.

– Sazvan je krizni stožer nakon nestanka struje i prestanka rada semafora zbog navedenog problema te su sve nadležne službe na terenu. Policija i DVD-ovi su na velikogoričkim prometnicama i reguliraju promet radi sigurnosti – napisao je jučer zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar, na svom facebook profilu.

Kako je nadalje izvijestio HOPS, zbog kvara na visokonaponskoj opremi Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) na njihovoj trafostanici u Mraclinu došlo je prekida napajanja radijalno priključenih trafostanica: TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina. Odmah po nastanku kvara, dežurne specijalističke službe HOPS-a u najkraćem su vremenu intervenirale i izolirale mjesto kvara u TS Mraclin te vratile 110 kV napon na sabirnice TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina u 23:08 sati. U opisanom događaju došlo je do loma izolatora prekidne komore visokonaponskog prekidača (VN) polja 110 kV Siscia u TS Mraclin i nemogućnosti prekidanja struje kvara od strane ovog prekidača.

Iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu.

– Kvar je otklonjen djelovanjem sustava zaštite od zatajenja prekidača i posljedično isključenjem kompletnog 110 kV postrojenja TS Mraclin. Nikakvi drugi poremećaji u elektroenergetskom sustavu nisu zabilježeni. TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a ce izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Nakon 34 godine susrela se generacija

Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu

Objavljeno

on

Nekad davno Osnovna škola Eugena Kumičića zvala se Osnovna škola Veljko Vlahović. Upravo u tu školu išla je i generacija 1970. godišta.

Nakon dugih 34 godine od završetka osmog razreda po prvi puta su se našli tamo gdje su se i upoznali,ispred škole. Susret je inicirao upravo onaj dečko, za kojeg vjerojatno nikad ne bi rekli jer je za vrijeme školovanja bio najnestašniji, a danas živi u Irskoj.

-Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu od Njemačke, Engleske, Slovenije, Srbije pa do Irske. Kada smo se našli svi smo se izgrlili i izljubili te malo ispričali na koje nas je strane život odnio te čime se bavimo. Od nas 34 jučer nas se skupilo 22- rekla je učiteljica Dubravka

Davnih 70-tih još su se igrali u školskom dvorištu, cure su igrale skrivača, a dečki nogomet, a danas su to sve doktori, ekonomisti, učitelji ,trgovci, frizeri…

Jedna od njih je i Dubravka, koja je danas učiteljica u školi koju je i sama pohađala. Vjerujemo da u njezinom odabiru životnog zvanja prste ima i njezina prva učiteljica gospođa Marija Karanović. Ona je bila i gost iznenađenja te su se svi razveselili vidjevši ju.

Učiteljice Dubravka i Marija

-Naša prva učiteljica dobro nas se svih sjeća i u lijepoj smo joj uspomeni , te se prisjetila raznih dogodovština koje je s nama proživjela- nastavila je učiteljica Dubravka

Dečki su bili posebno kreativni, valjda zato da se iskupe za sve nepodopštine koje su curama priređivali za vrijeme osnovnjaka. Tako je jedan svakoj poklonio bombonijeru i lavandu, a drugi je rekao svakoj da izabere unikatan nakit koji radi prijateljica iz razreda koja živi i time se bavi na otoku Ižu.

-Dogovor je pao, nakon ovog prvog puta nalazit ćemo se češće jer jučer smo se našli popodne kod škole pa išli na večeru u Pivnicu Turopolje te na kraju završili u ‘Park Caffeu’ do sitnih noćnih sati jer se nikako nismo mogli rastati. Ovim putem pozivamo ako se netko nađe na fotografiji da nam se javi jer za neke jednostavno ne znamo gdje su- zaključila je Dubravka

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 384 - 25.07.2019.

Facebook

Izdvojeno