Poveži se s nama

CityLIGHTS

‘Toplo srce’ poklanja ručno rađena srca kako bi podsjetili na važnost obitelji za dijete

Objavljeno

Velikogorička Udruga udomitelja ‘Toplo srce’ u nedjelju u 10 sati organizira prigodno druženje u povodu Međunarodnog dana obitelji. Sugrađanima će ispred Tržnog centra i Kauflanda te na Trgu Stjepana Radića na Galženici dijeliti ručno izrađena srca koja su izrađivali na svojim kreativnim radionicama. Osim toga, podijelit će i letke o udomiteljstvu djece i starijih osoba.

 

“Želimo podsjetiti naše sugrađane koliko je obitelj važna u životu svakog djeteta, a možda će ova naša srca od tijesta potaknuti nekoga da postane udomitelj i pruži obiteljsku toplinu djetetu koje ga nema”, rekla je predsjednica Udruge udomitelja Helena Brašić.

 

toplo srce2

 

Inače, Udruga ‘Toplo srce’ je ove godine započela s aktivnostima na projektu ‘Care@net – mreža podrške udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci’ u sklopu kojeg su održali niz radionica i edukacija. Između ostalog, organizirali su i radionice u Osnovnim školama Vukovina i Novo Čiče na kojima se radilo s učiteljima na temu motiviranja djece iz udomiteljskih obitelji u postizanju boljih rezultata u učenju kao i u motivaciji za daljnje školovanje kojim bi se stvorile bolje mogućnosti mladih iz alternativne skrbi na tržištu rada. Ovo je samo jedan od projekata na kojem su kroz godine sudjelovali, a konstantno rade na unapređenju kvalitete života udomiteljskih obitelji, edukaciji i povećanju broja kvalitetnih udomitelja.

 

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

obrtnički forum

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Dva dana ‘norenja’ u Fašničkoj Republici

U Donjoj Lomnici izmislili lijek za koronavirus, Gali i Rimljani odlučili riješiti stare razmirice sred Turopolja, Istrijani ‘pasali’ Učku kako bi upozorili na stanje u Uljaniku….

Objavljeno

on

Turopoljski fašnik i ove godine privukao je veliki broj sudionika, ali isto tako i posjetitelja. Lijepo vrijeme zasigurno je pridonijelo tome. Goričanima i njihovim gostima jučer se u velikoj povorci središtem grada predstavilo 20-tak skupina i preko 600 sudionika. Danas su na red došli naši mladi sugrađani koji su svojim maskama i koreografijama oduševili publiku. Kako je sve to izgledalo u protekla dva dana pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno