Poveži se s nama

Vijesti

Tomislav Karamarko u Velikoj Gorici

Objavljeno

U velikogoričkoj dvorani srednjih škola sutra će se održati Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za VI izbornu jedinicu. Sudionici Klauzure su istaknuti članovi stranke sa svih nacionalnih i lokalnih razina pa se tako u dvorani očekuju saborski zastupnici i EU zastupnici iz redova HDZ-a s područja VI. izborne jedinice,  predsjednici, potpredsjednici, tajnici i svi članovi stručnih odbora HDZ-a na nacionalnoj razini, svi članovi županijskih odbora, svi vijećnici županijskih skupština, predsjednici i članovi predsjedništava zajednica HDZ-a (Zajednica utemeljitelja, zajednica branitelja, Akademska zajednica, Zajednica poduzetnika i obrtnika, Zajednica žena, Mladež HDZ-a) na razini županijskih organizacija, voditelji izbornih stožera na razini županija , pročelnici županijskih upravnih tijela, ravnatelji ustanova, direktori trgovačkih društava u vlasništvu županija, a koji su članovi HDZ-a, predsjednici stručnih povjerenstava na razinama županijskih organizacija, kao i drugi istaknuti članovi HDZ-a koji nisu obuhvaćeni nekom od prethodnih skupina sudionika, a sukladno prosudbi predsjednika ŽO HDZ-a. Na Klauzuri će nazočiti  najviše stranačko tijelo predvođeno predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom i glavnim tajnikom Milijanom Brkićem. Domaćin Klauzure je Županijski HDZ, a organizacijski teret je na GO HDZ-a Velika Gorica koji je učinio maksimalne organizacijske napore kako bi ovaj događaj bio na najvišoj razini. Klauzura službeno počinje u 17:00 sati, a završetak je planiran oko 19:00 sati.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno