Poveži se s nama

Vijesti

Tomahawk od turopoljske svinje, štrukli, rižota, lungići… Počinje Gastro tjedan u goričkim restoranima

Posebne jelovnike pripremilo je devet restorana

Objavljeno

U ponedjeljak počinje Gastro tjedan u goričkim restoranima. Specijalitete domaće i inozemne kuhinje, slastice i vina posjetitelji mogu isprobati u devet restorana, a cijene se kreću od 35 ili pak 60 kuna, dok ćebogatiji meni koštati od 100 do 180 kuna. U Gastro tjedan uključili su se Bistro Babriga, Ugostiteljski obrt Grof, Izletište Ključić Brdo, Bistro Kaktus, Restoran Modena, Restoran Mon Ami, Restoran Papamo, Pivnica Turopolje i Bistro pizzeria Ziher, a svatko od njih pripremio je ono po čemu su posebni i poznati.

Bistro Babriga nudi tri menija, a tamo posjetitelji mogu probati juhe, odrezak ili kremasti rižoto, kao i desert na kraju svakog slijeda. U Grofu će se na dva menija naći sve od juhe do deserta, na Ključiću nude domaće zapečene štrukle, a u Kaktusu pizze i quesadille. Gastro Turopolja u Modeni u ponudu je uvrstio mozarella štapiće i burgere, u Mon Amiju uz već provjerenu ribu nude i lungić te fina vina, Papamo priprema knedle od šljiva, Tomahawk od turopoljske svinje ili juhu od cikle. Svježe vrganji i medaljoni od odležane junetine na meniju su u Pivici Turopolje, a u Ziheru su ziher taquitosi i palačinke.

Gastro Turopolja traje do 11.listopada, a jelovnike za svaki restoran pronađite na mrežnoj stranici Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Kultura

FOTO: Izložba  ”Plakatima kroz povijest hrvatskog filma”

Objavljeno

on

26.11.2020. Velika Gorica. Izložba ‘Plakatima kroz povijest hrvatskog filma’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

‘Plakatima kroz povijest hrvatskog filma’ naziv je izložbe sinoć otvorene u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta. Plakati su podsjetnik da su višestruko nagrađene filmove režirali vrhunski znalci svog zanata: Veljko Bulajić, Antun Vrdoljak, Krešo Golik, Ante Babaja, Branko Bauer, Zvonimir Berković, Lordan Zafranović i drugi. Na celuloidnoj traci ostale su zauvijek zapamćene, i na plakatima otisnuta imena, ne samo domaćih filmskih zvijezda nego i poznata imena iz bivše države: Boris Dvornik, Rade Šerbedžija, Fabijan Šovagović, Ivica Vidović, Mira Furlan, Relja Bašić, Ivo Grgurević, Mustafa Nadarević, Slavko Štimac, Milan Štrljić, Milena Dravić, Ljubiša Samardžić, Bata Živojinović, Bert Sotlar, Ljuba Tadić, Stevo Žigon, Manca Košir.

26.11.2020. Velika Gorica. Izložba ‘Plakatima kroz povijest hrvatskog filma’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Koprodukcijski film ”Bitka na Neretvi” u režiji Veljka Bulajića okupio je onovremena kultna imena europske odnosno svjetske filmske produkcije: Orson Welles, Yul Brynner, Silva Koscina, Sergej Bondarčuk, Franco Nero, Curd Jürgens, Hardi Krüger, Oleg Vidov.

26.11.2020. Velika Gorica. Izložba ‘Plakatima kroz povijest hrvatskog filma’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izložba je organizirana povodom obilježavanja 60. obljetnice rada Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Odabirom reprinta plakata iz građe Hrvatskog državnog arhiva – Kinoteka, na izložbi su svoje mjesto našli najbolji hrvatski filmovi prošlog stoljeća. Svi su oni imali i svoju brojnu publiku u kino dvorani Učilišta. Organizatori programa su: Kino Gorica, Kino mreža i Hrvatski državni arhiv. Izložba ostaje otvorena do 18. prosinca 2020. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO City puls: Početkom 2021. počinje novi sustav gospodarenja otpadom

Pogledajte više: Poduzetnicima isplaćeno 4 milijuna kunan tzv. COVID potpora, a uskoro i isplata 9 milijuna kuna za konkurentnost.

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Vijesti

Od ponedjeljka sve goričke srednje škole nastavu imaju online

Do 24. prosinca

Objavljeno

on

S obzirom na epidemiološku situaciju s više od 3.500 aktivnih slučajeva na području Zagrebačke županije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave na daljinu za srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županije i to u razdoblju od 30. studenoga do 24. prosinca.

Na online nastavu tako prelaze Srednja strukovna škola, Ekonomska škola, Gimnazija te Zrakoplovna škola. Sve detalje o održavanju nastave škole ćsu objavile na svojim internetskim stranicama.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno