Poveži se s nama

Najave

Tko radi najbolje štrukle u Buševcu, doznajte 22.lipnja

Objavljeno

Društvo žena Buševec na popis svojih događanja dodalo je još jednu zanimljivu manifestaciju. Naime, 22.lipnja organiziraju “1. Buševsku štruklijadu” na kojoj će se birati najbolje štrukle.

 

Štrukle su jedan od simbola Turopolja kad je u pitanju hrana, a naša sumještanka Ivana Belošević pečenjem štrukli bavi se već dugi niz godina. Na taj način želimo i nju malo promovirati” – kažu iz Društva žena.

 

foto: FB Društvo žena Buševec

foto: FB Društvo žena Buševec


 

Sve počinje u 16 sati kod pozornice iza Doma kulture u Buševcu i svi koji žele prezentirati svoje umijeće u spravljanju štrukli, su dobrodošli. Za razliku od ostalih natjecanja, ovo će ocijenjivati publika, a ne žiri.

 

Očekuje vas još i natjecanje zabijanju čavla, utrka u tačkama, piljenje drva, skakanje u vrećama i potezanje užeta, a oni najbolji će biti nagrađeni.

 

Društvo žena Buševec pripremilo je i odličnu gastro ponudu: domaće štrukle, grah s kobasicama i suhim mesom, domaće gibanice i ostale turopoljske delicije, a za dobru zabavu pobrinut će se Društvo žena Pleso sa svojom kratkom komedijskom predstavu i grupa Dinacordi-Luna band.

Najave

Plešani velikog srca

Malonogometni turnir za više dječje igre

Objavljeno

on

U subotu Gradska četvrt Pleso slavi svoj dan. Tim povodom Vijeće Gradske četvrti u suradnji s udrugom ‘Društvo žena Pleso’  organizira humanitarni malonogometni turnir. Koji će se održati na SRC Pleso na vanjskom terenu te umjetnoj travi.

Sav prihod od donacija upotrijebiti će se za uređenje dječjeg parka Pleso.

-‘Pozivamo Vas na dobar nogač, vrhunsku kotlovinu, roštilj, hladno pivo i ugodno druženje.  Vidimo se 15.06. od 08:00 ‘-poručili su iz Gradske četvrti

Nakon nogometnog turnira slijedi zabava uz grupu ‘Zakon šutnje’ .

 

Nastavi čitati

Najave

22. kup Turopolja i deveti memorijal Josipa Robića-Habe

Ovaj će kup ujedno biti zadnje, četvrto kolo prvog otvorenog kupa VZG Velika Gorica. Dolazak ekipa potrebno je potvrditi najkasnije do 20. lipnja

Objavljeno

on

U sklopu Ivanja u Buševcu, DVD Buševec organizira 22. Kup Turopolja i deveti Memorijal Josipa Robića-Habe, a sve u cilju održavanja ove dugogodišnje tradicije. Riječ je o vatrogasnom natjecanju ženskih i muških desetina, a koje će se održati u subotu 22.06.2019. godine na školskom igralištu kod Vatrogasnog doma Buševec. Na natjecanjima će se izvoditi dvije vježbe prema pravilniku HVZ-a, bez štafetne utrke.

Raspored natjecanja:

– U 14:00 h početak natjecanja za podmladak (djeca od 6 – 12 godina), prijave ekipa kreću od 13.30 sati

– Od 17:00 h početak natjecanja za odrasle (MUŠKI A I B, ŽENE A I B), prijave ekipa kreću od 16.30 sati

Prve tri ekipe u svim kategorijama primit će pehare, a najbolje plasirane ekipe u kategorijama i prijelazne pehare. Za sve sudionike natjecanja osigurane su zahvalnice. Poslije natjecanja slijedi druženje uz band Maheri do ranih jutarnjih sati.

Kontakt brojevi za prijave i sve potrebne informacije oko kotizacija za ekipe su:

091/6364-003 – zapovjednik Nenad Lukić

091/6364-005, voditelj natjecateljskih odjeljenja Branislav Katulić

ili na e-mail.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Završna produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara

Objavljeno

on

08.06.2019. Veliko Polje. Završna produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka) iz Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) prezentirat će sutra, nedjelja, 09. lipnja, s početkom u 19 sati, svoju završnu godišnju produkciju na otvorenom, na platou ispred Konzuma u Velikom Polju. Brojne koreografije izvest će sve klupske formacije, od najmlađih do seniorskih. Revijalne izvedbe bit će ujedno i generalna proba za one formacije mažoretkinja koje će se idućeg tjedna (od 12. do 16. lipnja) natjecati na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Crikvenici.

Galerija

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno