Poveži se s nama

Sport

Tko je Milan Marinić, novi trener Turopoljca?

Na redu je lokalni derbi u Buševcu kontra Poleta

Objavljeno

Zlatan Sever iz Kuča odlučio je prezentirati Turopoljac, i bome mu to ide od ruke i pera. Opet nam je poslao materijala za Cityportal, a možda bi bilo bolje da šalje direktno na redakciju. Na potezu je direktor Neno Črnko jer Turopoljac zaslužuje našu medijsku pažnju. Evo dobivenog intervjua s novim trenerom Turopoljca Milanom Marinićem.

1. Gospodine Mariniću, na početku intervjua molim Vas da se predstavite gdje ste i kad rođeni, imate li obitelj, gdje živite i koji vam je osnovni posao?

Rođen sam 1978. godine u Sisku, a živio sam u Mošćenici. Oženjen sam i imam sina starog 9 godina. Već duže od 20 godina živim u Zagrebu, a za život zarađujem u Hrvatskoj pošti.

2. Kada ste se počeli, a kada završili igračku karijeru, u kojim ste klubovima igrali, a u kojima trenirali? Od kada imate trenersku licencu i koju razinu?

Nogomet sam počeo igrati u malom tadašnjem klubu u Praćnom, da bi preko Segeste završio kao igrač u Trešnjevci. Zahvaljujući elanu kojim je gospodin Emil Kršlak nesebično prenosio znanje na nas mlađe, vidio sam se u trenerskim vodama. Završio sam Višu trenersku školu i stekao nacionalnu licencu. Trenirao sam mlade kategorije, ali i seniorsku ekipu Trešnjevke.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

3. Kažete da ste radili u Trešnjevci, klubu slavne prošlosti. Kako ste došli do Turopoljca? Kakva je razlika za vas doći iz jednog gradskog kluba u jednu skroz drukčiju, amatersku, seosku sredinu? Što ste očekivali u Turopoljcu i je li ono ste našli u klubu bilo u skladu s vašim očekivanjima? Jeste li prije kad čuli za Turopoljac?

Moram priznati da prije ponude za treniranjem Turopoljca, nikad nisam čuo za taj klub. Trešnjevka mi je u jednom dijelu karijere bila sve, u njihovoj zelenoj boji sam se najbolje osjećao. A kako i Turopoljac ima zelene dresove, možda je i u tome tajna prihvaćanja ukazane ponude o preuzimanju člana JŽNL, ha-ha. A klub i mene povezao je Tomislav Horvat, igrač Turopoljca. Iako postoje određene razlike između Trešnjevke i Turopoljca, nakon upoznavanja s klubom i  rukovodećom garniturom, sve odreda mladim ljudima, prihvatio sam ponudu bez puno promišljanja. Postojeći tereni, njihovo stanje i stupanj održavanja istih na vrlo su visokoj razini i tu se nema što dodati. Koristim ovu priliku da se zahvalim predsjedniku Danielu Zagorcu, sportskom direktoru Franji Berkoviću, ali i svima ostalim na lijepom prijemu u klub.

4. Došli ste u klub nakon 4. kola. Ekipa je do tada igrala toplo-hladno. Jeste li zadovoljni zatečenim igračkim kadrom i stanjem fizičke pripremljenosti igrača? Razmišljate li o možebitnim pojačanjima i kako vidite ulogu Turopoljca s vama na klupi u JŽNL? Kako vidite JŽNL u cjelini?

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Prilikom mog prvog dolaska i upoznavanja s klubom, na treningu je bilo 19 igrača, samih, bez trenera. To mi je bio pokazatelj da je ekipa ozbiljna i iskusna. Na prvoj službenoj utakmici, svega par dana nakon dolaska u klub, ekipu je stvarno vodio Stjepan Trputec, koji mi je dao potpuniju sliku o svakom igraču, ali i o ekipi u cjelini, na čemu mu se zahvaljujem. Igrački je kadar zadovoljavajući i za sada je prerano govoriti o možebitnim pojačanjima. Određeni broj igrača prošao je razne nogometne škole i igrao u više klubova tako da ih je sad samo potrebno usmjeriti prema igri i motivirati ih za takmičenje. Odgovorni su kao igrači i kao osobe pa ne očekujem veće probleme. A JŽNL je prilično zahtjevna liga, prvenstvo je dugo itreba imati dugu klupu za pričuve ako se želi biti uspješan. Turopoljac ima ekipu sposobnu da se uhvati u borbu za mjesto u vrhu poretka.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

5. Prati li klub vaše zahtjeve? Kakav je vaš pristup radu s mlađim kategorijama? Jeste li se uspjeli upoznati s trenerima mlađih uzrasta i smatrate li da je suradnja svih trenera u klubu neophodna?

Klub radi na ispunjenju svih mojih zahtjeva koji su usmjereni prema kvaliteti igre, borbenosti ekipe i težnji za pobjedom. A što se tiče mlađih kategorija, smatram da su one budućnost svakog kluba i rad s njima mora biti kvalitetan. Imamo nekoliko mladih igrača koji već igraju i za seniore (Šutalo, Jaki, Markulin), a taj broj ćemo pokušati i povećati. Na žalost, do sada nisam imao vremena za druge vrste suradnje s trenerima mlađih kategorija, osim upoznavanja.

6. Još smo pod dojmom nedjeljne briljantne igre i pobjede protiv, nakon 6 kola vodeće ekipe, TOP-a iz Kerestinca. Kakvo je vaše mišljenje, što je odlučilo utakmicu i koliko ste imali vremena za pripremiti ekipu za taj derbi? Kakav je odnos igrača prema obvezama i ispunjavaju li vaše ideje na treninzima?

U susretu protiv TOP-a ponajprije je odlučnost igrača, njihova želja i volja donijela borbenost i pobjedu. Nije bilo potrebe za dodatnim motiviranjem ekipe jer igrati s liderom motivira svakog igrača samo po sebi. Igrači su vrlo odgovorni prema klubu, sebi samima i meni kao treneru što podrazumijeva da se maksimalno trude i na treninzima.

7. Na kraju, jeste li zadovoljni načinom kako su vas prihvatili igrači, ali i navijači? Što biste im poručili? I kako vidite susret u nedjelju s obzirom na 3 žuta kartona Matasića i povredu Mlinarića?

Smatram da su igrači prepoznali moje namjere na treninzima i zahtjeve u igri i smatram da su to prihvatili. Imam dojam da su željni treninga i uigravanja određenih situacija za utakmice. Susret sljedećeg kola s Poletom novi je ispit naše ekipe koji ima dodatni značaj zbog susjedskih odnosa i to će samo dati dodatnu draž srazu dviju kvalitetnih ekipa kao što je Polet, ali i Turopoljac. Igrače koji ne mogu igrati iz bilo kojih razloga, a ne smijemo zaboraviti da je ovo amaterska liga i da za život zarađuju negdje drugdje, zamijenit će oni koji su raspoloživi. Moram na kraju spomenuti i navijače, koji otkako sam ja u klubu, u prilično velikom broju dolaze na utakmice, čak i na gostovanja, i navijaju, što mi govori da vole svoj klub, da vole nogomet i pošten odnos igrača prema igri. I to je ono što im mogu obećati – borbenost i pošten odnos prema igri, prema suigračima i prema protivniku. Hoće li takav odnos uvijek donijeti pobjede, teško je kazati.

Sport

FOTO: Abbas Nazarov, Damjan Kvakan i Lucija Turčić pobjednici u Opatiji i Zagrebu

Objavljeno

on

Igrači Teniskog kluba iTeam opet su imali odličan natjecateljski vikend, osvojene su prve nagrade u singlu i paru na turnirima u Zagrebu odnosno Opatiji.

Listopad 2020. Opatija, Zagreb. Članovi Teniskog kluba iTeam pobjednici na vikend turnirima. Abbas Nazarov. Foto: TK iTeam

Abbas Nazarov i Damjan Kvakan igrali su u Opatiji na turniru ”OP TK Opatija U16”, na kojem je svoje igračko umijeće prezentiralo 25 dječaka iz cijele Hrvatske. Damjan je u pojedinačnom dijelu turnira ostvario plasman u četvrtfinale gdje ga je zaustavio kasniji finalist. Damjan se zajedno u paru s Rokom Kačerom  plasirao u finale, koje su, nakon dobivenog prvog seta, ipak izgubili u tri seta (6:3, 2:6, 3:10) od para Emanuel Ivkić i Noah Jelušić.

Listopad 2020. Opatija, Zagreb. Članovi Teniskog kluba iTeam pobjednici na vikend turnirima. Foto: TK iTeam

Abbas je u Opatiji odigrao odličan turnir s pet pobjeda, a u finalnom meču pobijedio je Rusa Egora Michirina (pobijedio Kvakana u četvrtfinalu) u tri seta – 3:6, 7:6(4) i 7:5.

Listopad 2020. Opatija, Zagreb. Članovi Teniskog kluba iTeam pobjednici na vikend turnirima. Foto: TK iTeam

Lucija Turčić je na turniru ”Dvoransko OP TK Ponikve” u Zagrebu, na kojem su se natjecale 32 djevojčice iz cijele Hrvatske, dominirala u svih pet mečeva. Sve je suparnice pobijedila u dva seta, izgubivši u 10 setova sveukupno samo 10 gemova.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

FOTO: Mlaka i Mladost pobjedama se priključili vodećem dvojcu

Objavljeno

on

28.10.2020. Velika Gorica. Liga veteranskih momčadi Nogometnog saveza Velika Gorica – 11. kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Utakmicama 11. kola nastavljeno je prvenstvo Lige veterana Nogometnog saveza Velika Gorica s jednim odgođenim susretom, nije odigran derbi Mraclin – Gorica. Mlaka i Mladost zabilježili su nove pobjede i priključili se vodećem dvojcu, tako da su četiri momčadi unutar dva boda, uz napomenu da u tom kvartetu Mlaka ima utakmicu više.

28.10.2020. Velika Gorica. Liga veteranskih momčadi Nogometnog saveza Velika Gorica – 11. kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Buna je s 3:0 bila bolja od Gradića i produžila seriju na četiri uzastopne pobjede. S nova tri boda na 6. mjesto je došao Ban Jelačić, a Lekenik se novim porazom spustio na 9. mjesto. Bez pobjede je još uvijek Vatrogasac.

Galerija fotografija

Liga veterana Nogometnog saveza Velika Gorica 2020./2021., 11. kolo

Rezultati 11. kola (23./26.10.2020.): Buna – Gradići 3:0, Ban Jelačić – Lukavec 4:1, Dinamo – Kurilovec 1:1, Hruševec – Mladost 0:7, Vatrogasac – Lomnica 1:2, Lekenik – Mlaka 3:5, VG Boys – Klas 0:3, Mraclin – Gorica odgođeno.

Redoslijed nakon 11. kola: 1. Gorica 24 (10 8 0 2 39:15), 2. Mraclin 23 (10 7 2 1 33:14), 3. Mlaka 24(-1) (11 7 3 1 33:16), 4. Mladost 22 (10 7 1 2 31:17), 5. Buna 19 (10 6 1 3 27:15), 6. Ban Jelačić 19 (11 5 4 2 29:25), 7. Klas 16 (10 5 1 4 28:17), 8. Kurilovec 15 (-1) (10 4 3 3 17:14), 9. Lekenik 14 (11 4 2 5 27:24), 10. Hruševec 14 (11 4 2 5 13:21), 11. Lukavec 14 (11 4 2 5 21:31), 12. Dinamo 10 (11 2 4 5 9:18), 13. VG Boys 8 (10 2 2 6 7:15), 14. Lomnica 7 (10 2 1 7 12:31), 15. Gradići 4 (11 1 1 9 8:45), 16. Vatrogasac 3 (11 0 3 8 16:32).

Nastavi čitati

Sport

Nogomet u doba korone: ‘Čudno je s devet ljudi na treningu, ali vraćamo se…’

Nogometaši Gorice odgodili su dvije prvenstvene utakmice zbog pojave koronavirusa u svlačionici, dobar dio momčadi morao je na prisilan predah, ali stižu i dobre vijesti… Zaraženi se polako vraćaju, na treninzima su Goričani sve brojniji, a za nekoliko dana bit će i kompletni

Objavljeno

on

Što se utakmica tiče, nogomet je iz goričke perspektive privremeno obustavljen. Zloglasni virus ušuljao se i u svlačionicu naše seniorske momčadi, čak je 13 igrača bilo pozitivno na posljednjem zajedničkom testiranju, zbog čega je na snazi ono što bi se moglo nazvati izvanrednom situacijom. U prvim danima na treninzima je bilo samo devet igrača, što je prilično loša situacija za stručni stožer, ali istovremeno i triput bolja nego što je bila prije nekoliko mjeseci.

– Na sve se čovjek navikne… U travnju nas je znalo biti i po trojica ili četvorica na treninzima, tako da ovo i nije tolika novost, ali naravno da s nestrpljenjem čekamo da nam se priključi ostatak suigrača. Zatekla nas je sve ova situacija, no tako je kako je, dajemo sve od sebe i čekamo da se kompletiramo – kaže Aleksandar Jovičić, jedan od onih koji su se u ovoj rundi uspjeli “sakriti” virusu.

– Da, imamo to iskustvo od proljetos, ali svejedno je jako čudno…. Ne može se baš puno toga raditi u momčadskom smislu, više se bavimo indivudiualnim stvarima, no nadam se da će se svi brzo vratiti, da ćemo što prije opet početi normalno trenirati – dodao je Dario Špikić, koji je opet dobio poziv izbornika U-21 reprezentacije Igora Bišćana.

Igrači koji su bili pozitivni na testiranju osjećaju se dobro, najveći dio njih prilično je aktivan, ovako ili onako, a nekoliko ih se već i vratilo treninzima s momčadi, tako da brojka raspoloživih igrača polako raste.

– Snalazimo se nekako. Svaki trening je specifičan, a situacija se mijenja iz dana u dan. Trenutačno je tako, nešto veći je broj zaraženih, ali treniramo maksimalno u takvim uvjetima – kazao je pomoćni trener Saša Sabljak, zadovoljan što simptomi kod zaraženih nisu bili značajni, kod većine čak i zanemarivi.

– Reći ću to ovako… Da se nismo išli testirati, nitko ne bi ni znao da su dečki zaraženi, budući da su apsolutno bez ikakvih simptoma. Doslovno jedini pokazatelj da su zaraženi su rezultati testiranja – ističe Sabljak.

Navala korone na goričku svlačionicu nakratko je prekinula jednu lijepu i uspješnu nogometnu priču, Gorica je na neplaniranu pauzu otišla kao druga momčad prvenstva, a kad sve konačno prođe, cilj će biti samo jedan: nastaviti tamo gdje se stalo! Iako, da će biti lako, neće…

– Definitivno će doći do pada forme kod nekih igrača, budući da je pitanje koliko i kako svatko od njih koji su bez simptoma mogu trenirati kod kuće. Kad se vrate momčadskim treninzima, trebat će im vjerojatno desetak dana da opet ulove ritam, tako da se logičnim čini da u ovo prvo vrijeme najveći teret iznesu igrači koji su ostali zdravi, koji su cijelo vrijeme u trenažnom procesu – razmišlja Sabljak, a nadovezuju se i igrači.

– Sigurno da neće biti isto, trebat će tim igračima neko vrijeme da dođu sebi, ipak nije isto trenirati sam ili s momčadi. Pozitivno je u tome sve što ti igrači nemaju simptome, što će i posljedice samim time biti manje, ali nema dvojbe da će im biti potrebno neko vrijeme da se vrate na najvišu razinu – svjestan je Jovičić.

Neobično je vrijeme u svijetu općenito, pa tako i u nogometnom svijetu, no okolnosti su jednake za sve, problemi vrlo slični kod svih naših prvoligaša.

– Praktički cijele ove godine moramo se navikavati na život s virusom oko nas, promijeniti način ponašanja i više se čuvati. Evo, sad je poharao i našu svlačionicu, baš je jako puno igrača pozitivnih i nadam se da se takve situacije više neće ponavljati, da će se svi vratiti što prije, a da mi ostali nećemo doći na red. A što se forme tiče… Ma ne bojim se! Stvarno radimo naporno, a kako će forma pasti nama, tako će vjerojatno i protivnicima. Treba raditi na tome i vratiti se jednako jaki kao što smo bili – s velikom dozom optimizma zaključio je Špikić.

Gorica je, da ponovimo i to, odgodila utakmice devetog i desetoga kola, protiv Rijeke i Varaždina, a prva sljedeća utakmica u planu je u nedjelju, 8. studenog, na Gradskom stadionu protiv Slaven Belupa. Do tad bi, nadamo se, sve ovo trebala biti prošlost. A budućnost će, vjerujemo, biti barem jednako lijepa kao sve što se događalo do ovog “prekida programa”…

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno