Poveži se s nama

CityLIGHTS

Tko će sve u Velikoj Gorici zaplesati rock’n’roll?

Objavljeno

Velika Gorica i ove godine nudi bezbroj aktivnosti za najmlađe. Zanimljivo priopćenje primili smo od Akrobatskog rock’n’roll kluba Gorica, a prenosimo ga u cijelosti:

Upisi 2016“Akrobatski rock’n’roll klub Gorica poziva svu djecu stariju od 5 godina na upise u školu akrobatskog rock’n’rolla. Ukoliko želiš zaplesati sa svojim vršnjacima i uvjeriti se kako je ovo jedan od najboljih sportova 21. stoljeća, dođi u Osnovnu školu Nikole Hribara 19. ili 21.01.2016. u 19:30 sati ili nazovi trenera prof.Marka Gržina (098/802932). Svi koji se upišu ostvaruju pravo da cijelu veljaču treniraju besplatno.
Akrobatski rock’n’roll klub Gorica, osnovan je u svibnju 2007. godine, od kada i djeluje u okviru Hrvatskog rock’n’roll saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora. Mlad, ali vrlo perspektivan klub okuplja stotinjak članova (velikogoričke djece i mladeži od 5 do 25 godina), od čega je sedamdeset natjecatelja. Treninzi u klubu održavaju se pod stručnim vodstvom kineziologa i dugogodišnjih plesača.
Natjecanja u akrobatskom rock’n’roll-u održavaju sa na turnirima kojih je desetak, a raspoređeni su tijekom školske godine. Savez broji preko 800 natjecatelja koji se natječu u različitim kategorijama koje ovise o dobi i prikupljenim bodovima samih natjecatelja. U reprezentativnim kategorijama Hrvatska je međunarodna velesila čiji natjecatelji ostvaruju vrhunske rezultate.
Treniranjem akrobatskog rock’n’roll-a te svakim odlaskom na sportska natjecanja doprinosi se promidžbi sporta i grada Velike Gorice.”

CityLIGHTS

FOTO Katolički vjernici procesijom gradskim ulicama proslavili blagdan Tijelova

Objavljeno

on

11.06.2020. Velika Gorica. Blagdan Tijelova – Procesija. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas je blagdan Tijelova (puni naziv: Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove), blagdan koji se slavi u prvi četvrtak poslije nedjelje Presvetoga Trojstva, odnosno na deveti četvrtak nakon Uskrsa. Katolička Crkva ovim blagdanom slavi ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak. Tijelovo se slavi u crkvama i svetištima diljem Hrvatske.

11.06.2020. Velika Gorica. Blagdan Tijelova – Procesija. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U Velikoj Gorici slavljenje Tijelova započelo je svetom misom u 18:30 sati kod Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, gdje su svećenici prije polaska procesije pričestili mnoge vjernike. U procesiji središtem grada vjernici su pjevali i molili, prigodnu glazbu izvodio je Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica.

11.06.2020. Velika Gorica. Blagdan Tijelova – Procesija. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Procesija se zaustavila kod Kapele sv. Lovre i onda se uputila prema Crkvi Sv. Petra i Pavla, posljednjoj postaji Tijelovske procesije, gdje je nakon dvaipol sata i završena.

11.06.2020. Velika Gorica. Blagdan Tijelova – Procesija. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prva Tijelovska procesija održana je u Kölnu sedamdesetih godina 13. stoljeća, a taj se običaj u 14. stoljeću proširio po mnogim katoličkim zemljama. U procesiji svećenik u monstranci (pokaznici) nosi posvećenu hostiju, dok puk pjeva, moli i nosi cvijeće.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Poznat datum održavanja Noći borilačkih sportova

Borilački klubovi prezentirat će svoje vještine u ringu na Trgu Stjepana Radića

Objavljeno

on

Iako je pandemija koronavirusa ozbiljno zaprijetila, Noć borilačkih sportova ipak će se održati i ove godine. Tradicionalna je to sportska manifestacija na kojoj se kroz borbe i demonstracije u ringu predstavljaju velikogorički borilački klubovi. Datum je 26. lipnja, program počinje u 20 sati na Trgu Stjepana Radića, a detaljan program bit će poznat idućeg tjedna, kazao je predsjednik organizacijskog odbora Noći borilačkih sportova Ervin Kolarec .

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Protiv nasilja! Nastupa stand-up duo Saša Turković i Goran Vugrinec

Objavljeno

on

Rotaract club Velika Gorica u nedjelju, 14. lipnja, organizira veliku humanitarnu akciju StandUP #AgainstViolence. Kako bi prikupili sredstva za renovaciju sigurne kuće, utočišta za žrtve obiteljskog nasilja, Rotaractovci u gorički Club 100 dovode komičarski duo koji čine Saša Turković i Goran Vugrinec. Početak je u 19.30 sati.

– Tandem koji funkcionira savršeno k’o švicarski sat donosi punih 90 minuta najjačih fora i smijeha na bacanje. Njihove fore ovoga puta neće biti s ciljem da samo nasmiju publiku, nego da budu i dio jedne velike priče, koja je započela 14. prosinca 2019., a to je ovogodišnja akcija Rotaract kluba Velika Gorica:”Stop nasilju nad ženama” – kažu iz Rotaracta.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 40, a na dan eventa 50 kuna. Sredstva prikupljena prodajom ulaznica iskoristit će se za obnovu unutarnje stolarije te poboljšanje uvjeta u kojima borave štićenici sigurne kuće na tajnoj lokaciji u Zagrebačkoj županiji.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno