Poveži se s nama

HOTNEWS

TJEDAN DANA BEZ KIŠE Grijat će nas sunce, ali trebate i pripaziti!

Objavljeno

Napokon smo napustili tmurno i kišno razdoblje koje je obilježilo prvi dio jeseni, a sa sobom donijelo katastrofalne poplave u mnogim krajevima Hrvatske. Stanovnici općina Pokupskog i Lekenik mogu odahnuti, jer voda koja okružuje mnoge obitelji idućih dana će se polako povući.

Kristijan Božarov iz Crometeo tima za Cityportal je najavio tjedan dana bez kiše. Sunca će biti svakog dana, a oblaci će ga tek rijetko pokrivati. Ipak, to ne znači da se smijemo razgoliti jer dan se skratio i sunce se brzo povuče.

„Toplina je isključivo vezana uz sunčevu svjetlost. Čim se sunce spusti, odmah se rashladi. Dakle, nemojte očekivati da će navečer biti toplo, pogotovo večeras kada očekujemo da će zapuhati sjeveroistočni vjetar, zbog kojeg će biti i svježije“, kaže Božarov, najavljujući rosulju, koja na cesti može biti i opasna.

„Vlaga iz maglenih oblaka može kolnike učiniti vlažnima i opasnima za vožnju. Sutrašnje jutro bit će stupanj ili dva toplije od današnjeg jer će biti malo oblačnija noć i puhat će vjetar. Temperatura će biti od 5-7 celzijevih stupnjeva, danju će prevladavati kombinacija oblaka i sunca bez kiše, a tako će biti i u idućih tjedan dana. Trebamo se samo naučiti na gladne noći i jutra. Danju će biti ugodno, osobito na suncu“, kazao je Božarov.

Vrijeme i temperature u idućih tjedan dana:

foto: Crometeo tim

foto: Crometeo tim

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno