Poveži se s nama

HOTNEWS

Tijekom trajanja Turopoljske trke uvodi se posebna regulacija prometa

Autobusne linije 268,290 i 322 prometovat će izmijenjenim trasama, a na linijama 302, 303, 304, 309, 321 i 335 moguća manja odstupanja od voznog reda

Objavljeno

Turopoljska trka u subotu od 8 do 13,30 sati skrenut će autobusne linije 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 290 (Kvaternikov trg – Zračna luka – Velika Gorica) i 322 (Velika Gorica – Cerovski vrh) s njihovih trasa.

Autobusi na liniji 268 u smjeru Velike Gorice vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Ulice Matice Hrvatske i Trga kralja Petra Krešimira IV, gdje će u zoni kućnog broja 8 biti uspostavljeno privremeno početno-krajnje stajalište.
U povratku, autobusi će s privremenog stajališta u zoni Trga kralja Petra Krešimira voziti trasom:
Sisačka ulica – (lijevo) D30 – (lijevo) Avenija Pape Ivana Pavla II – (lijevo) Ulica Rudolfa Fizira – (desno) Zagrebačka ulica i dalje uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta.

Za vrijeme posebne regulacije prometa, autobusna stajališta Zagrebačka 42, HBZ – Centar – škola, VG – groblje i Podbrežnica bit će izvan funkcije.

Autobusna linija 290 u smjeru Kvaternikovog trga prometovat će djelomično izmijenjenom trasom.
Velika Gorica – (lijevo) Trg kralja Petra Krešimira IV – (desno) Sisačka ulica – (lijevo) DC30 – (lijevo) Avenija Pape Ivana Pavla II – (desno) Ulica Rudolfa Fizira i dalje redovnom trasom do krajnjeg odredišta.

Za vrijeme posebne regulacije prometa, autobusi se neće zaustavljati na stajalištima Zagrebačka 42, HBZ – Centar – škola, VG – groblje, Podbrežnica i Ulica Rudolfa Fizira.

Autobusi linije 322 vozit će djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Cerovskog vrha: Velika gorica – (lijevo) Trg kralja Petra Krešimira IV – (desno) Sisačka ulica – (lijevo) DC30 – (lijevo) Avenija Pape Ivana Pavla II – (lijevo) Ulica Rudolfa Fizira – (desno) Zagrebačka ulica i dalje redovnom trasom do krajnjeg odredišta.

Za vrijeme trajanja utrke bit će ukinuto stajalište Zagrebačka 42.

Na linijama 302, 303, 304, 309, 321 i 335 autobusi će prometovati otežano te su moguća manja odstupanja od voznog reda u periodu od 8 do 13.30 sati.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno