Poveži se s nama

Crna kronika

Teška prometna nesreća odnijela još jedan ljudski život

35-godišnjak koji je prije šest dana teško ozlijeđen u Velikoj Buni podlegao je ozljedama

Objavljeno

Još jedan mladi život izgubljen je u prometu. Vozač koji je u prometnoj nesreći u Velikoj Buni 27. travnja teško ozlijeđen, podlegao je ozljedama i preminuo u bolnici. Mjesec dana ranije, u Velikoj Mlaki u teškoj prometnoj nesreći život je izgubio 41-godišnjak. Loše stanje sigurnosti u cestovnom prometu na goričkom području kod građana izaziva bojazan.

– U periodu od 1. siječnja do 3. svibnja u usporedbi s istim periodom za prošlu godinu, na području policijske postaje Velika Gorica, došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu sa smrtno stradalim osobama u prometnim nesrećama, dok je utvrđeno smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća i smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama – izvijestili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Policija je najavila pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te zamolila građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježeno je povećanje od 50 posto prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama.

– Utvrđeno je smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća je za 13,50 posto (2019-141, 2018-163). Smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama je za 3,30 % (2019-31, 2018-32), od toga je bilo u 2019 godini s lakim tjelesnim ozljedama 34 osoba (2018-32 osoba) i teško ozlijeđenim osobama u 2019 godini pet osoba (2018-11 osoba) – dodali su iz policije.

Crna kronika

Policija jučer pojačano nadzirala promet

Sedam vozača nije koristilo pojas, a jedan je pričao na mobitel

Objavljeno

on

Gorička policija jučer je 7 do 15 sati pojačano nadzirala vožnju pod utjecajem alkohola, brzinu, nepropisnu upotrebu mobitela i korištenje sigurnosnog pojasa. Preventivno-represivna akcija se provela u sklopu veće akcija pod nazivom ‘Focus on the Road’ koja se provodi na području zemalja Europske unije.

Tijekom policijske akcije sankcionirano je sedam vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a jedan vozač zbog nepropisnog korištenja mobitela.

Nastavi čitati

Crna kronika

U prometnoj nesreći na ulazu u Bukevje ozlijeđene dvije osobe

Kamion krapinskih registarskih oznaka sletio u odvodni kanal

Objavljeno

on

Sinoć oko 22,45 sati kod skretanja za mjesto Bukevje dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene. Zbog neprilagođene brzine kamion krapinskih registarskih oznaka sletio je u odvodni kanal.

– 52-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Iveco Eurocargo krapinskih registarskih oznaka, a kretao se sjevernom prometnom trakom kolnikom lokalne ceste 31170 u smjeru sjeverozapada. Dolaskom za 600 metara jugoistočnije od skretanja za mjesto Bukevje, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste te stanju vozila, uslijed čega je došlo do zanošenja vozila po kolniku, a potom i do slijetanja vozila u kanal oborinskih voda – poručili su iz PUZ-a.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen vozač. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC-u Zagreb. Teško ozlijeđeni 35-godišnji putnik prevezen je u KB Dubrava.

Nastavi čitati

Crna kronika

25-godišnjak napuhao 1,43 promila

Policijska patrola zaustavila ga na Zagrebačkoj u subotu u četiri sata

Objavljeno

on

Tijekom vikenda na goričkom području policija je uhvatila 11 vozača u prebrzoj vožnji, a dvoje vozača upravljalo je vozilom u alkoholiziranom stanju.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 25 godišnjaku kojeg je u subotu oko 4 sata policija zaustavila na Zagrebačkoj ulici.

– Istome je na mjestu događaja izdan Prekršajni nalog i privremeno oduzeta vozačka dozvola i isključen je iz prometa – poručili su iz PP Velika Gorica.
Tijekom vikenda dogodila se i jedna prometne nesreće s materijalnom štetom.

Nastavi čitati

Reporter 385 - 29.08.2019.

Facebook

Izdvojeno