Poveži se s nama

Vijesti

Taxipro: Hodočasnicima po potrebi besplatna usluga

Iz udruge Taxipro ove godine po prvi puta pobrinuli su se za svoje sugrađane u suradnji s MUP-om oko prijevoza, ukoliko netko od hodočasnika osjeti slabost ili umor, kombi vozilo će cijelim putem prema Mariji Bistrici pratiti kolonu

Objavljeno

Goričani ove subote kreću na 28. po redu hodočašće zahvale Majci Božjoj Bistričkoj. U 05.00 sati ranom zorom, svi se hodočasnici okupljaju ispred župne crkve Navještenja BDM u Velikoj Gorici. Budući da hodočaste mladi i stariji vjernici, oni malo slabije kondicije i krhkijeg zdravlja ne moraju brinuti kako će stići ili se vratiti svojim kućama, budući da su se iz Udruge Taxipro ove godine po prvi puta pobrinuli u suradnji s MUP-om oko prijevoza.

– Ove godine naše kombi vozilo biti će u pratnji naših hodočasnika iz Velike Gorice u Mariju Bistricu. Ako netko osjeti umor ili slabost može predahnuti u našem vozilu koje će pratiti kolonu vjernika, i to, naravno, potpuno besplatno – istaknuli su iz udruge Taxipro.

Vijesti

FOTO VIJEST Snijeg zabijelio Vukomeričke gorice

Zimska idila iznenadila krajem veljače

Objavljeno

on

Nakon perioda toplog vremena danas je stigla promjena, a tijekom dana promijenila su se četiri godišnja doba. Nakon tuče stigao nam i snijeg.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno