Poveži se s nama

HOTNEWS

Taksisti usporavaju promet na Plesu u znak protesta protiv Ubera

Osim na Plesu, prosvjeduju i taksisti u Dubrovniku i Splitu.

Objavljeno

Gorički taksisti, zajedno sa svojim zagrebačkim kolegama, od jutra prosvjeduju ispred Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman i usporavaju promet. Traže hitno ukidanje aplikacije Uber, a kako bi

“Ovdje nas je oko 200 i tražimo ukidanje Uber aplikacije. Vlada je rekla da nisu legalni i da će to riješiti za dva tjedna, a još se ništa nije riješilo. Poslali su to na sud i sad se to odugovlači do rujna. S kolegama iz Splita i Dubrovnika smo htjeli upozoriti da se što prije treba ukinuti ta aplikacija“, rekao nam je jedan od goričkih taksista koji je trenutno na prosvjedu.

28.07.2017., Zagreb – Ispred zračne luke Franjo Tuđman taksisti Radio taxi Zagreb i nezavisni taksisti protestirali su protiv neprovedbe novog zakona koji bi trebao natjerati aplikaciju Uber na legalizaciju.
Photo: Tomislav Miletić/PIXSELL

Taksisti napominju kako vozači Ubera ne plaćaju porez i koncesije, kao ni naknade za stajanje i dozvole, ne polažu stručne ispite te ne ispunjavaju propise za obavljanje taksi djelatnosti.

“To je nelojalna konkurencija. Mi nemamo ništa protiv konkurencije, ali da je ona legalna. Ne želim se danas ili sutra bojati za sebe i svoju obitelj. Nama je svima znatno pao promet od kad je došla ta aplikacija. Osjećamo se prevarenima i izigranima jer ju Vlada i premijer još nisu zabranili. Mi već dvije godine upozoravamo da je Uber nelegalan. ovo je samo upozorenje, nije nam cilj blokirati promet”, rekao nam je taksist i dodao”Zanima me tko to odugovlači zabranu Ubera”.

Osim na Plesu, prosvjeduju i taksisti u Dubrovniku i Splitu.

U 12,30 sati ministar prometa Oleg Butković obratio se javnosti i kazao kako osuđuje ovakav prosvjed i blokiranje prometnica usred turističke sezone.

“Ne mogu podržati da se na ovakav način izražava nezadovoljstvo, pozivam one koje su organizirali prosvjed da se raziđu. Uber je nezakonit, 18 vozila je isključeno iz prometa, a mi smo u pripremi novog zakona”, kazao je Butković.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno