Poveži se s nama

Vijesti

Svjetski dan prve pomoći

Objavljeno

Što učiniti u slučaju nesreće ili elementarne nepogode?! Znate li pružiti prvu pomoć? Što treba prvo učiniti zateknete li unesrećenu osobu? Na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca sva nacionalna društva diljem svijeta obilježiti će u subotu 12. rujna, Svjetski dan prve pomoći.

Inače, prva je pomoć tradicionalna djelatnost Hrvatskog Crvenog križa, a predviđenim aktivnostim nastoje se potaknuti građani na savjesno i odgovorno ponašanje, s ciljem spašavanja života i smanjenja posljedica od invaliditeta zbog iznenadnih bolesti i ozljeda. Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći je „Prva pomoć i starenje stanovništva“. Želja je educirati osobe starije životne dobi o prevenciji njihovog ozljeđivanja i osnovnim postupcima prve pomoći, a na taj će se način osposobiti za prepoznavanje prvih znakova bolesti i ozljeda te pružanje prve pomoć sebi i drugima.

Svjetski dan prve pomoći obilježit će i Crveni križ Velika Gorica. Tim će povodom održati edukaciju članova DVD Čička Poljana iz znanja prve pomoći i podijeliti mještanima male setove prve pomoći koji će im u slučaju elementarnih nepogoda i nesreća, a do dolaska vatrogasaca ili hitne službe, dobro doći. Tečaj će održati dr. Sanja Kos koja ima dugogodišnji radni staž u hitnoj medicinskoj službi.

Poplave su česte na tom području, pa smo odlučili educirati članove DVD-a Čička Poljana kako pružiti prvu pomoć ozljeđenima, jer oni su često prvi koji se nađu na licu mjesta kad elemntarne nepogode dođu. I građani se mogu priključiti. – poručili su iz goričkog Crvenog križa.

Vijesti

Gorički klub mladih u humanitarnoj akciji za beskućnike

Pozivaju sugrađane da im se pridruže: “Nije sve u kupovanju, ima nešto i u darivanju”

Objavljeno

on

Mladi Goričani odlučili su se uključiti u humanitarnu akciju Udruge Fajter kako bi u ovo blagdansko vrijeme pomogli beskućnicima, a u tome im se mogu pridružiti svi sugrađani. U Goričkom klubu mladih, u Domu kulture Galženica, tako će svaki radni dan od 17 do 21 sat prikupljati higijenske potrepštine i konzerviranu hranu koju će po završetku akcije dostaviti beskućnicima i socijalno ugroženim građanima.

“U svrhu božićnog antikomercijalizma, organiziramo još jedno prikupljanje kojim možete učiniti veliko djelo i pomoći onima kojima je to potrebno”, naglasili su iz Goričkog kluba mladih i dodali:”Nije sve u kupovanju, ima nešto i u darivanju”.

Nastavi čitati

Vijesti

Kreativci su izradili božićne ukrase i poklone, pronađite ih na sajmu u Vukovini

Posjetitelje će zabaviti pjevački, glazbeni i plesni nastupi

Objavljeno

on

“Nešto za bor, nešto za pod bor” naziv je četvrtog po redu božićnog sajma kreativaca koji organizira udruga Vukovina u srcu. Ove će godine svoje proizvode na sajmu prezentirati 27 izlagača, a posjetitelji će u Društvenom domu u Vukovini moći pronaći ukrase za bor, ali i razne kreativne poklone za svoju obitelj ili prijatelje. Sajam počinje danas u 17 sati, a što su sve pripremili obrtnici, udruge i djeca moći će se razgledati i kupiti i sutra od 9 do 21 sat.

Osim rukotvorina, organizatori su pripremili i zabavni program na kojem će sudjelovati KUD Čiče, dječji zbor Cvrkutavci, plesači iz Sunčice, osnovnoškolci iz Vukovine, akrobatski r’n’r klub Vega…

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Nacistička obilježja osvanula na objektu u Kučama

Objavljeno

on

Na Facebook stranici mjesta Kuče objavili su uznemirujuće fotografije. Netko je na objektu u kojemu se nekada nalazila pekara nacrtao nacističku zastavu. Administrator koji je i objavio fotografije napisao je: “Što se to događa u Kučama? Mjerodavne službe su obaviještene”.

Simbol najvećeg zločina 20. stoljeća nekome se, izgleda, činio kao dobar umjetnički motiv ili možda zezancija?

Foto: Facebook/Kuče

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno