Poveži se s nama

Vijesti

Svjetlana Marijon: ‘Ako im se posvetimo i damo im priliku, mladi to višestruko vrate’

U Etno naselju Novo Čiče održan Sajam informiranja mladih

Objavljeno

U Etno naselju Novo Čiče osnovnoškolci iz tog mjesta imali su priliku informirati se o radu udruga i institucija koje se u svom radu bave mladima. Sajam informiranja mladih održao se dan prije obilježavanja Europskog dana informiranja mladih. Upitali smo Ivanu i Lorenu što im se najviše svidjelo.

– Najviše mi se svidio štand Udruge osoba s invaliditetom. Drago mi je što su se i oni uključili u sve ovo. Nažalost nisam još aktivna u niti jednoj udruzi, ali imam namjeru to učiniti kada krenem u srednju školu – rekla nam je Ivana.

– Saznala sam dosta zanimljivih stvari. Najzanimljiviji mi je bio štand Crvenog križa gdje smo saznali nešto više o načinu njihovog djelovanja. Možda i sama jednog dana postanem aktivnija u tom području – objasnila je Lorena.

16.04.2019. Novo Čiče – Sajam informiranja mladih. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Mladi su najbogatiji resurs kojim neko društvo raspolaže i investiranje u njih zapravo je investicija u vlastitu budućnost.

– Mladi su veliki potencijal. Zašto su tihi i mirni? Jer ih u škola ma jako opterećujemo sadržajima koji ne daju mogućnost da se oni kreativno izražavaju. Važno jer za istaknuti da sve četiri goričke osnovne škole imaju volonterske klubove kroz koje mladi doprinose svojoj boljitku svoje zajednice. Ako im se posvetimo i damo im priliku, mladi to višestruko vrate – istaknula je Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli.

16.04.2019. Novo Čiče – Sajam informiranja mladih. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Profesionalno usmjeravanje učenika 7. i 8. razreda u djelokrugu je Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji je također sudjelovao na Sajmu. Doznali smo i koja su najtraženija zanimanja na burzi rada.

– Ono što se na tržištu traži su sva strukovna zanimanja. Od zanimanja u građevinarstvu, ugostiteljstvu i turizmu, socijalnoj skrbi do prometa. Od vozača i građevinarskih tehničara, zidara, tesara, automehaničara, konobara, kuhara do zdravstvenih zanimanja. Učenicima koji nemaju ambicija za nastavak školovanja preporučujemo izbor zanimanja u kojima će se sami najbolje pronaći i s kojima će biti zapošljivi. Danas nam fali prodavača, vozača, medicinskih sestara, frizera, konobara, kuhara. Svi koji završe ova zanimanja kasnije mogu pokrenuti svoje poslove uz potpore HZZ-a ili uspješno zaposliti – otkrila nam je Marija Halić, v.d. predstojnice Regionalnog ureda Zagreb HZZ-a.

16.04.2019. Novo Čiče – Sajam informiranja mladih. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno