Poveži se s nama

Vijesti

Sve spremno za sedmo izdanje Kosničkih večeri

Cjelodnevni program nudi ponešto za svakoga

Objavljeno

Povodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Kosnica u subotu će se održati cjelodnevna fešta. Program će se održavati na nogometnom igralištu u Kosnici, a počinje u 14 sati paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomeniku Hrvatskog branitelja Mladena Bedekovića.

Za najmlađe posjetitelje osiguran je dječji zabavni park. Ljubitelji konja moći će jahati konje Konjičkog kluba Agramer. Kulturno-umjetnički dio programa počet će u 18 sati. Kosničkoj publici predstavit će se sedam kulturno umjetničkih društava: KUD Šćitarjevo, KUD Klas iz Podsuseda, FA Turopolje, Vesela Šokadija iz Koritne, KUD Čiče, KUD Kravarsko i Turopoljska zvona. Za zabavni dio programa bit će zadužena ekipa iz Party time benda.

Manifestaciju organiziraju Mjesni odbor Kosnica i Kulturno-umjetničke udruga Turopoljska tradicija.

– Ovaj projekt osmislili smo kao cjelodnevni događaj u našem mjestu, kako bi obogatili kulturni život u našem mjestu te pokazali da suradnjom itekako možemo napraviti kvalitetne projekte za dobrobit našeg mjesta i mještana – poručili su organizatori.

Posjetitelji će moći uživati i u bogatoj gastro ponudi.

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno