Poveži se s nama

Vijesti

Sve spremno za prvi dan škole

Energetski obnovljene škole i besplatni udžbenici dočekat će učenike

Objavljeno

U ponedjeljak počinje nova školska godina. Goričke osnovnoškolce će na njihovim školskim klupama dočekati besplatni udžbenici i radne bilježnice. Grad Velika Gorica jedan je od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji se može i ove godine pohvaliti većim upisom prvašića.

– I ove godine o sigurnosti učenika prvih razreda brinut će na raskrižjima pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, a sve učenike osnovnih škola na klupama čekaju udžbenici i radne bilježnice – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto:Facebook/Dražen Barišić

Dio škola tijekom ljeta doživio je pravu transformaciju pa učenike očekuju puno ugodniji prostor za boravak. Na najvećoj goričkoj i jednoj od većih škola u Hrvatskoj, tijekom ljeta završena je energetska obnova. Na Osnovnoj školi Nikole Hribara promijenjeno je krovište i stolarija, napravljeni fasaderski radovi i postavljen novi ventilacijski sustav koji omogućava konstantan dotok svježeg zraka.

– Još traju radovi na vanjskoj dvorani, ali oni neće utjecati na normalno odvijanje nastave. Energetski je obnovljena i Osnovna škola Vukovina te je postala ogledni primjer moderne škole za 21. stoljeće. U Vukovini se mogu pohvaliti grijanim podom u sportskoj dvorani i novom učionicom na otvorenom – dodao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Foto: Facebook/Dražen Barišić

Uređen je i kolni pristup osnovnim školama Velika Mlaka i Eugena Kumičića, a na osnovnoj školi Jurja Habdelića postavljena su sjenila koja će olakšati učenicima boravak u školi tijekom sunčanih dana.

Vijesti

FOTO Sajmište se vraća u normalu, opet nudi sve

Objavljeno

on

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog petka (15. svibnja) kada je sajmište bilo ponovo otvoreno ublažavanjem epidemioloških mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, prometnica od Fabijačićeve do Reciklažnog dvorišta bila je prijepodne ispunjena vozilima, kako parkiranim tako i onima u pokretu.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (22. svibnja) spomenuta je prometnica u nekim trenucima bila totalno zakrčena, vozila su bila parkirana na sve strane, slobodnog mjesta ni za lijek. To je bio znak da su se na sajmište vratili prodavači odjeće i obuće, tehničke robe i svega onoga što karakterizira sliku sajmišta svakog petka. Kada tome dodate kupce i znatiželjnike, onda stječete dojam da sve vrije kao u košnici.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Istina, ima još slobodnog prostora za štandove, ali nema sumnje, sajmište se vraća u normalu i opet nudi sve. Ipak, još uvijek dominira velika ponuda flanci povrća i cvijeća te velike količine voća i povrća.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno