Poveži se s nama

Vijesti

Sve spremno za prvi dan škole

Energetski obnovljene škole i besplatni udžbenici dočekat će učenike

Objavljeno

U ponedjeljak počinje nova školska godina. Goričke osnovnoškolce će na njihovim školskim klupama dočekati besplatni udžbenici i radne bilježnice. Grad Velika Gorica jedan je od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji se može i ove godine pohvaliti većim upisom prvašića.

– I ove godine o sigurnosti učenika prvih razreda brinut će na raskrižjima pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, a sve učenike osnovnih škola na klupama čekaju udžbenici i radne bilježnice – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto:Facebook/Dražen Barišić

Dio škola tijekom ljeta doživio je pravu transformaciju pa učenike očekuju puno ugodniji prostor za boravak. Na najvećoj goričkoj i jednoj od većih škola u Hrvatskoj, tijekom ljeta završena je energetska obnova. Na Osnovnoj školi Nikole Hribara promijenjeno je krovište i stolarija, napravljeni fasaderski radovi i postavljen novi ventilacijski sustav koji omogućava konstantan dotok svježeg zraka.

– Još traju radovi na vanjskoj dvorani, ali oni neće utjecati na normalno odvijanje nastave. Energetski je obnovljena i Osnovna škola Vukovina te je postala ogledni primjer moderne škole za 21. stoljeće. U Vukovini se mogu pohvaliti grijanim podom u sportskoj dvorani i novom učionicom na otvorenom – dodao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Foto: Facebook/Dražen Barišić

Uređen je i kolni pristup osnovnim školama Velika Mlaka i Eugena Kumičića, a na osnovnoj školi Jurja Habdelića postavljena su sjenila koja će olakšati učenicima boravak u školi tijekom sunčanih dana.

Kultura

FOTO Zimska škola informatike završena podjelom diploma

Objavljeno

on

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Preko sedamdeset učenika velikogoričkih osnovnih škola u protekla dva tjedna (07. do 18. siječnja 2020. godine) s velikim je entuzijazmom i veseljem pohađalo 19. Zimsku školu informatike u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica. Učenici su usvajali znanja kako samostalno, svrhovito i učinkovito koristiti digitalnu tehnologiju te odabrati najprikladnije tehnike ovisno o zadatku ili problemu koji su rješavali. Razvijali su računalno razmišljanje, sposobnost rješavanja problema i vještinu programiranja. Mnogi od njih će novostečena znanja moći pokazati i na natjecanjima znanja koja su uskoro pred njima u drugom polugodištu ove školske godine.

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Nastava je za učenike bila besplatna, a odvijala se u četiri velikogoričke škole: OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Velika Mlaka i OŠ Novo Čiče. Učenici su bili raspoređeni u četiri skupine – programski jezik LOGO, programski jezik Python (u dvije škole) i Micro:bit. Predavači su im bili učitelji informatike i tehničke kulture velikogoričkih osnovnih škola Emina Gudelj, Kristina Panižić, Dalia Kager i Milan Omrčen.

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Po završetku 19. Zimske škole informatike, predsjednik Društva Vinko Lujić i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Velike Gorice Nikica Repač učenicima su za uspješno pohađanje dodijelili prigodne diplome. Polaznike je pozdravio i Neven Topolnjak, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Kultura

VIDEO VIJEST Doznajte što je Muzej Turopolja pripremio za Noć Muzeja

Radionice, izložbe i koncerti

Objavljeno

on

Muzej Turopolja već godinama sudjeluje u Noći muzeja, a što su pripremili ove godine pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Vijesti

Država će dovršetak autoceste Zagreb–Sisak pokušati sufinancirati europskim novcem

Vijaduktom preko ranžirnog kolodvora spojit će Sarajevsku ulicu i velikogoričku obilaznicu

Objavljeno

on

Hrvatske autoceste raspisale su javni natječaj za nadopunu studije izvodljivosti neizgrađenog dijela autoceste Zagreb-Sisak u dionici koja će povezivati Novi Zagreb s velikogoričkom zaobilaznicom i u koju će biti investirano 75 milijuna eura, piše Novac.hr.

Oko 48 milijuna eura iskoristilo bi se za spajanje vijadukta na A11 sa Sarajevskom ulicom, 13, 3 milijuna za rekonstrukciju i proširenje Sarajevske ulice, a šest milijuna i 700 tisuća eura za izgradnju tramvajske pruge.

Hrvatske autoceste namjeravaju prijaviti projekt ‘Vijadukt preko ranžirnog kolodvora i spoj na Sarajevsku cestu, te rekonstrukcija Sarajevske ceste’ za sufinanciranje iz EU fondova. Duljina vijadukta, kao najzahtjevnijeg dijela investicije koji će omogućiti promet iznad ranžirnog kolodvora u Jakuševcu, je 715 metara. Sastojat će se od dvije mosne konstrukcije s dva traka i po jednim zaustavnim trakom u oba smjera.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno