Poveži se s nama

Moja županija

Sve spremno za Kupske večeri u Pisarovini

Posjetitelje će u subotu zabavljati Miroslav Škoro

Objavljeno

Manifestacija Kupske večeri održat će se od 12. do 14. srpnja u Pisarovini uz rijeku Kupu. Organizatori su pripremili bogat zabavni, kulturni i sportski program za cijelu obitelj. Manifestaciju u petak od 21 sat otvaraju nastupi sastava Colapis i Begini.

Subota će biti u znaku sporta. U 10 sati održat će se utrka Memorijal ‘Julije Boroša-Jumbo’ na kojoj će atletičari odmjeriti snage, a 18 sati veslačka utrka otkrit će tko je najbolji veslač među gradonačelnicima i načelnicima naselja uz Kupu. U zabavnom dijelu nastupit će Miroslav Škoro i grupa Pandora.

Zadnji dan manifestacije otvorit će u 15 sati praćkijada, zatim od 17 sati održat će se veslačka utrka. Gurmani će moći ocijeniti srneći paprikaš od 19 sati. Natjecanje u povlačenju užeta zakazano je za 19,30 sati. U 20,30 sati u kulturno-umjetničkom djelu nastupit će KUD „Sv. Ana“, LIS „Plješevica“ i KUD ‘Stijena’ iz Cazina.

Tijekom subote i nedjelje od 14 sati posjetitelji će moći uživati u panoramskoj vožnji gliserom po Kupi, a održat će se i Kiselički sajam domaćih proizvoda i rukotvorina. Više doznajte ovdje.

Moja županija

Povodom Dana županije prisjetili se poginulih branitelja

U rijeku Kupu spušteni su vijenci i bijele ruže

Objavljeno

on

Izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

Nastavi čitati

Moja županija

Novi kosni strojevi stigli u Županijske ceste

Županijske ceste održavaju oko 2.488 kilometara javnih cesta na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

Objavljeno

on

Županijske ceste Zagrebačke županije dobile su četiri nova stroja za košnju trave uz državne, županijske i lokalne ceste. Održavanje travnatog pojasa uz prometnice od sada će teći brže i efikasnije, ali i uz manji broj potrebnih radnika budući da je mehanizacija kosnih strojeva preciznija prilikom rada. Ključeve strojeva radnicima je predao župan Stjepan Kožić, a travu će ubuduće kositi pomoću stražnjeg i prednjeg priključka koji će rotacijskom metodom košnju izvršiti što preciznije, bez naknadnih popravaka ručnim kosilicama. Vrijednost strojeva bez PDV-a iznosi 3 milijuna i 479 tisuća kuna što je značajno ulaganje u opremu kojim se povećava konkurentnost ovog poduzeća na tržištu.

Nastavi čitati

Moja županija

VIDEO: Više od 20 milijuna kuna općinama i gradovima Zagrebačke županije

Bespovratna sredstva značajan su impuls razvoju naših gradova i općina.

Objavljeno

on

Za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9 milijuna kuna, za razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno je 5 milijuna kuna, projekti u poljoprivredi dobili su 2,4 milijuna kuna, a za projektnu dokumentaciju, WiFi točke i provedbu projekata financiranih EU sredstvima dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno