Poveži se s nama

Vijesti

Sve spremno za 23. državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Okupit će se će 1 200 dragovoljaca i veterana iz cijele Hrvatske

Objavljeno

Velika Gorica u subotu će ugostiti 23. državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske „Velika Gorica 2018.“. Sportska manifestacija okupit će 1 200 dragovoljaca i veterana iz cijele Hrvatske, koji će se natjecati u osam disciplina.

„Ove godine odabrali smo šesti grad po veličini u Hrvatskoj da bude domaćin igara Udruge dragovoljaca i veterana. Ovdje postoji veći dio športskih terena na kojima će se igrati mali nogomet, održati natjecanja stolnom tenisu, kuglanju, šahu, pikadu i potezanju konopa, a natjecanja u streljaštvu i boćanju održat će se u Zagrebu, odnosnu Domu sportova i Sigetu“, rekao je Zvonko Marić, glavni tajnik UDVDR RH.

Poslije svečanog otvorenja natjecanja, delegacija UDVDR RH položit će vijence i zapaliti svijeće u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje kod Golubice.

Vijesti

Za vikend nova akcija prometne policije

Kažnjavat će prekršaje koje nazivaju ‘četiri glavne ubojice u prometu’

Objavljeno

on

Gorička prometna policija najavila je novi preventivno-represivnu akciju. Od sutra do ponedjeljka ujutro, posebno u popodnevnim i noćnim satima, policija će kontrolirati vozače. Posebnu pažnju obratit će na alkoholizirane, prebrze vozače te one koji ne koriste pojas ili neporpisno koriste mobitel tijekom vožnje.

– Akcija će biti usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kazali su iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Velikogoričanin Siniša Silaj najavio prosvjed ispred Centra za socijalnu skrb

Objavljeno

on

Velikogoričanin Siniša Silaj najavio je za petak, 31. srpnja, od 11,30 do 13 sati mirni prosvjed. Hodanjem nogostupom ispred Centra za socijalnu skrb Velika Gorica pokazat će svoje nezadovoljstvo radom Centra u slučaju njegove malodobne kćeri. Silaj u svome pismu navodi kako je sporazumni razvod braka na kraju rezultirao uključivanjem socijalne službe i policije u cijeli slučaj, a smatra da sustav nije učinio dovoljno da zaštiti njegovo dijete.

– Spreman sam poginuti za pravdu i istinu. Ne bojim se lokalnih “šerifa”! Najavio sam prosvjed i pozivam vas da mi se priključite kako bi spriječili zlostavljanje ne samo mog djeteta već i ostale djece koja se nalaze u sličnim pogubnim situacijama – poručio je Silaj.

 

Nastavi čitati

Moja županija

Gorica nema novih slučajeva, u županiji jedan novooboljeli

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije jedna je novozaražena osoba. Jedini novi slučaj u protekla 24 sata bilježi područje Dugog Sela. U Velikoj Gorici i susjednim općinama nema novih slučajeva koronavirusa, što znači da je i dalje aktivno 12 slučajeva.

– Apeliramo na sve stanovnike županije da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno