Poveži se s nama

Vijesti

Sutra bi trebali doznati kako ćemo živjeti u mjesecima koji dolaze

Najavljeno kako će Vlada predstaviti dokument s mjerama popuštanja i datumima početka njihove primjene

Objavljeno

Vlada Republike Hrvatske na sutrašnjoj sjednici trebala bi predstaviti plan i dinamiku popuštanja dijela mjera koje su uvedene u ožujku s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. Prvi korak u tom smjeru napravljen je ukidanjem e-propusnica unutar područja županija koje su to zatražile, te između Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Koji su sljedeći koraci prema normalizaciji života i kako ćemo živjeti u narednom periodu trebali bi doznati sutra, potvrđeno je to na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

– Sutra će biti objavljen dokument s prilozima u kojem će vrlo detaljno biti opisane mjere i datum početka njihove primjene. No, uvijek postoji mogućnost da se u skladu s epidemiološkom situacijom neka mjera popuštanja opozove – rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Podsjećamo, Nacionalni stožer civilne zaštite nedavno je produžio na još dva tjedna većinu svojih mjera vezanih uz borbu protiv epidemije koronavirusa. Dječja i sportska igrališta i dalje su izvan uporabe, a na snazi je i dalje odluka načinu održavanja vjenčanja i sprovoda. Produžene su i mjere koje se odnose na izbjegavanje bliskog osobnog kontakta te zabranu održavanja svih javnih događaja i okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu, kao i obustavu rada u djelatnosti trgovine, osim prehrambenih trgovina, drogerija, pekarnica, kioska, drogerija, ljekarni i nekih drugih specijaliziranih trgovina. Produžena je i mjera privremen obustave javnog prijevoza.

Sport

Ines Grdenić prvakinja Hrvatske, Mia Mijović brončana

Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo

Objavljeno

on

Ovog vikenda u Zagrebu se održava  seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je Karate klub Velika Gorica imao dvije predstavnice.
Prvog dana (subota 17.travnja) Ines Grdenić i Mia Mijović su nastupile u kategoriji -50kg i ostvarile odličan rezultat. Mia je osvojila brončanu medalju, dok je Ines nakon tri vrhunski odrađene borbe osvojila zlatnu medalju.
-Klub je ponosan vidjeti obje članice na postolju te im ovim putem čestitamo! – poručili su iz kluba.
Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo u Poreču koje se održava u svibnju, a Mia nastavlja pripreme po planu i programu U21 reprezentacije jer Europsko mlađe seniorsko prvenstvo je u kolovozu u Finskoj.

Nastavi čitati

Vijesti

Poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili ekološku sliku grada

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom

Objavljeno

on

Od malih nogu važno je kod djece razvijati dobre navike i svijest o očuvanju prirode. Bliži nam se Dan planeta Zemlje, 22.travnja i tim povodom poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili su jučer ekološku sliku svoga grada, odnosno sliku ekološke osviještenosti sugrađana.

-Djeca su razmijenila svoja iskustva u odvojenom sakupljanju i zbrinjavanju otpada na suvremen i ekološki prihvatljiv način te su uočila probleme s kojima se suočavamo u smislu onečišćenja i zaštite okoliša. Prošetali smo gradom Velikom Goricom i uočili kako se u našem gradu odvojeno sakuplja otpad, naučili što je recikliranje, a što oporaba, uočili načine sakupljanja otpada na kućnom pragu, u kvartovskim spremnicima, na zelenim otocima i u reciklažnom dvorištu, koje smo na kraju i obišli, te vidjeli mnogi prvi put u životu. Saznali smo što se u koji spremnik odlaže i u što se prerađuje sakupljena sirovina. – kažu iz Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom, građani su imali priliku to uočiti, a Turovci su bolje upoznali svoj grad.

Galerija fotografija:

Foto: Turopoljska udruga skauta “Tur”

Nastavi čitati

Vijesti

Ne vozite više od dopuštene brzine, policija će spremno čekati prekršitelje!

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

Objavljeno

on

Iz Policijske uprave zagrebačke najavili su novi nadzor u prometu. Od ponedjeljka, 19 travnja do nedjelje, 25. travnja 2021. godine nadzirat će i sankcionirati prekoračenja brzine kretanja vozila.

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

-Prilikom provođenja akcije uz prioritetno sankcioniranje nepropisne brzine kretanja vozila, pozornost će se posvetiti i drugim težim prekršajima, a prije svega prisutnosti alkohola u organizmu uz obavezno alkotestiranje svih zaustavljenih vozača, tehničkoj ispravnosti vozila, nepropisnom pretjecanju, upravljanju prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršajima mladih vozača, korištenju sigurnosnog pojasa (vozača i svih putnika), zaštitne kacige i mobitela tijekom vožnje i ostalim prekršajima. – kažu iz PUZ-a.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno