Poveži se s nama

Crna kronika

Suša: Držite vrijedne stvari podalje od oka đepara!

Objavljeno

Velikogorička policija uhitila je đepara koji je ordinirao po gradu i otimao vrijedne stvari – doslovce iz ruku. Naime, 10. svibnja na autobusnom kolodvoru u Velikoj Gorici umirovljenik je s tek podignutom mirovinom sjeo na klupu na kojoj ga je vrebao četrdesetosmogodišnji đepar. Iz ruke mu je oteo nekoliko novčanica od sto kuna i odrezak mirovine, no u trenutku otimanja novčanice su se poderale, stoga ih je bezobzirni kradljivac odbacio. Dan kasnije sličan scenarij kod robne kuće. Vrebao je također sjedeći na klupi ženu koja je izašla iz robne kuće, te joj je iz ruke oteo novčanik udaljivši se trčeći. 28. svibnja u stambenoj zgradi pokucao je na vrata i vlasnicu zatražio da mu objasni gdje se nalazi ljekarna. Iskoristio je njenu zauzetost i s vrata joj je istrgnuo dva zlatna lančića. Sva tri djela su mu dokazana i čeka ga zatvorska kazna. Načelnik policijske postaje Velika Gorica, Kristijan Suša ponovio je da je ovo upozorenje svim građanima da pripaze na lisnice i novac te ostale vrijedne stvari koje imaju uza se, te da ne otvaraju vrata nepoznatim ljudima s punim povjerenjem.

 

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Crna kronika

(Pre)brzi gorički vikend: Čak 47 vozača zaradilo kaznu zbog brzine!

U policijskoj vikend akciji kontrole prometa utvrđen je velik broj slučajeva prekoračenja brzine, tri alkoholizirana vozača, ali i 27 drugih prometnih prekršaja

Objavljeno

on

I ovog je vikenda velikogorička policija provodila akciju pojačanog nadzora prometa, odnosno kontrole brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Nakon što je vikend završio, jasno je jedno – daleko više je prebrzih nego onih koji voze “pod gasom”. Točnije, 47 vozača zaslužilo je kazne zbog vožnje nepropisnom brzinom, a trojica su vozila pod utjecajem alkohola.

Iz policije nisu objavili tko je bio najbrži vozač među onima koji su bili prebrzi, ali zato se zna da je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena u petak, malo prije 21 sati, kad je 41-godišnjak iz Velike Gorice zaustavljen i alkotestiran, a “dreger” je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Zagrebačkoj ulici, a vozačka dozvola oduzeta mu je na licu mjesta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napravio veliku štetu kako bi ušao u kuću, a ukrao jedan televizor

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u noći na srijedu u kuću u Strmcu Bukevskom čiji je vlasnik 70-godišnjak, javlja gorička policija. Lopov je na provalio u kuću, ali i u podrum te potkrovni dio kuće. Na više mjesta je polomio brave na vratima, sve je ispremetao i na kraju ukrao jedan televizor.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno