Poveži se s nama

Vijesti

Sunny Lu večeras na terasi Galženica

Uživajte u jazz i blues ritmovima

Objavljeno

Večeras u 20 sati dvojac Lucija Ercegovac i Luka Vidović na terasi Galženica predstavit će se jazz i blues izvedbama, a naći će se tu i poneki domaći klasik. Riječ je o studentima Muzičke akademije u Zagrebu.

Nakon ovog počinje ljetna stanka tijekom koje će Gorički klub mladih zatvoriti svoja vrata.

Vijesti

U Velikoj Gorici uskoro počinje drive in testiranje na COVID-19

Testirat će se samo one osobe koje uputi njihov liječnik obiteljske medicine

Objavljeno

on

Prema informacijama iz gradskog stožera Civilne zaštite broj zaraženih popeo se na 19 osoba. Od jučer su zabilježena dva nova slučaja. Riječ je o osobama srednje životne dobi koje se nalaze na kućnom liječenju.

-Za koji dan testiranje na koronavirus moći će se raditi na principu drive in. Osobe koje imaju dobro poznate simptome moći će se dovesti automobilom pa se na licu mjesta testirati. Testirat će se samo one osobe koje uputi njihov liječnik obiteljske medicine – poručili su iz Stožera

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo ubijenog Zagrepčanina (21) pronađeno u Strmcu Bukevskom

Navodno ga je ubio prijatelj, a tijelo bacio u rijeku u blizini Prečkog

Objavljeno

on

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku utvrdio je kako tijelo muškarca, koje je prilikom šetnje uočio građanin, pronađeno u rijeci Savi u Strmcu Bukevskom, pripada ubijenom 21-godišnjaku iz Zagreba. Radi se o mladiću kojeg je 7. ožujka, na za sada neutvrđen način, ubio 19-godišnjak iz Osijeka. Mladići su se kratko poznavali, a nakon što je ubio prijatelja, Osječanin se vlakom vratio kući.

Prije osam dana, završilo jea kriminalističko istraživanje, no tek je pet dana kasnije pronađeno tijelo. Kako javlja policija, sumnjaju da je 19-godišnjak 7. ožujka oko 17 sati iz Osijeka doputovao u Zagreb nakon čega se uputio na nasip rijeke Save u blizini naselja Prečko odakle je s mobitela nazvao oštećenog kojeg od ranije kratko poznaje i pozvao ga da dođe na to mjesto. Na njegov poziv 21-godišnjak je pristao te nedugo nakon poziva došao do nasipa, a nakon što su jedno vrijeme razgovarali spustili su se do same obale rijeke Save da bi u jednom trenutku 19-godišnjak ubio 21-godišnjaka, a potom njegovo tijelo bacio u rijeku.

– U ponedjeljak, 30. ožujka, utvrđen je identitet osobe čije je tijelo građanin pronašao te je potvrđeno da se radi o ubijenom 21-godišnjaku – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Spreman sustav e-propusnica

I dalje će ih izdavati poslodavci, liječnici i civilna zaštita

Objavljeno

on

Danas će biti predstavljena „e-Propusnica“, sustav koji povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite. E-Propusnicom će se omogućiti jedinstveno mjesto pristupa izdanim propusnicama, čime će se smanjiti mogućnost zlouporabe te učinkovitiji sustav kontrole izdanih propisnica. Također, omogućit će i pomaganje u identifikaciji osoba koje krše mjere samoizolacije.

Propusnice će i dalje će izdavati poslodavci, liječnici i civilna zaštita, u skladu s odredbama iz odluke Stožera, no sve će podatke o onima za koje izdaju propusnice upisivati u aplikaciju te će tim podacima raspolagati državna tijela.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno