Poveži se s nama

Crna kronika

Stravična prometna nesreća u Mlaki, jedna osoba poginula

U srijedu u 16.50 sati dogodila se teška prometna nesreća na ulazu u Veliku Mlaku. Jedna osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene, potvrdili su iz velikogoričke policijske postaje

Objavljeno

Na skretanju za Veliku Mlaku, svega nekoliko metara od glavne ceste koja vodi od Velike Gorice prema Zagrebu, u srijedu poslijepodne dogodila se stravična prometna nesreća, u kojoj je jedan čovjek poginuo, a dvije su osobe ozlijeđene.

“U nesreći koja se dogodila u 16.50 sati sudjelovala su tri osobna i jedno teretno vozilo. Jedna osoba je smrtno stradala”, potvrdili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Stravično je, užasavajuće izgledalo poprište nesreće i sat vremena nakon što se ona dogodila. Nekoliko policijskih vozila, nekoliko kola Hitne pomoći, vatrogasna vozila, uplakani prijatelji i rodbina unesrećenih… A sve to uokruženo policijskom trakom koja je spriječavala da bilo tko priđe blizu.

– Ne znamo detalje, znamo samo da je jedan dečko poginuo. Ima 30 i nešto godina, tu negdje, netko je rekao da je automehaničar… – prenosili su okupljeni neslužbene informacije, no okolnosti nesreće ipak su ostale u magli.

Kako je na takvome mjestu došlo do tako teške nesreće, u kojoj su sudjelovala čak četiri vozila, trebao bi otkriti policijski očevid, budući da nitko od okupljenih nije mogao dokučiti odgovore na ta pitanja…  Cesta kojom se ulazi u Veliku Mlaku odmah je zatvorena za promet.

Crna kronika

Kad vlasnici ne zaključaju bicikle, lopovi slave… A neki i jako dobro mirišu!

Iza nas je relativno miran tjedan kad je riječ o aktivnostima velikogoričke policije. Prekršaja je bilo u prometu, zabilježeno je i jedno obiteljsko nasilje, ali u svemu tome iskaču tri krađe. U dvjema su plijen bili nezaključani bicikli, a u trećoj devet parfema

Objavljeno

on

Relativno je miran tjedan iza društva iz velikogoričke policijske postaje, jer zbroj kaže kako je između 27. lipnja i 3. srpnja zabilježeno 27 “događaja”. Od toga je deset kaznenih djela, pri čemu se jedno odnosi na nasilje u obitelji, a devet ih dolazi iz prometa. Dakle, tjedan bez prave akcije…

U svemu tome može se izdvojiti dva slučaja krađe bicikla koje se možda i nisu morale dogoditi.

– U oba slučaja, naime, bicikli nisu bili zaključani. Počinitelji su došetali, sjeli na bicikl i odvezli se – rekao je inspektor Nikica Ljubanović u sklopu tjednog izvješća.

Prvi slučaj dogodio se u noći s nedjelje na ponedjeljak, u ulici Augusta Cesarca. Bicikl je bio ispod nadstrešnice u dvorištu, nezaključan, pa je nepoznati počinitelj ušao u dvorište, sjeo na bicikl i udaljio se u nepoznatom smjeru. I tom prilikom oštetio 51-godišnju vlasnicu za oko dvije tisuće kuna.

U drugom slučaju vlasnik snosi još veću odgovornost. Riječ je o 42-godišnjakinji koja je u ponedjeljak malo nakon 11 sati došla u shopping u Spar na Trgu kralja Petra Krešimira. Naslonila je bicikl marke Nakamura na staklenu stijenu trgovine, bez zaključavanja, ušla unutra, a dvadesetak minuta poslije izašla i – šokirala se. Bicikla više nije bilo, a procijenjena šteta je oko tri tisuće kuna. Vrijednosti bicikla valja dodati i vrijednost lanca, koji je bio uredno složen ispod sjedala…

“Dugoprstići” su ovoga tjedna radili i u trgovini BIPA u Sisačkoj ulici. Točnije, radi se o zasad nepoznatoj ženskoj osobi, koja je iskoristila nepažnju zaposlenica i “maznula” devet parfema ukupne vrijednosti, kažu, oko 5700 kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kuće u Donjoj Lomnici provalnik odnio vrijedan nakit

Objavljeno

on

Nakit od žutog i bijelog zlata te srebrni nakit plijen su lopova koji je 21. lipnja od 7 do 10 sati provalio u kuću 62-godišnjakinje u Miklaušićevoj ulici u Donjoj Lomnici.

– Počinitelj je polomio cilindrični uložak brave, ušao u kuću, djelomično ispremetao stvari te izvršio krađu nakita, nakon čega se udaljio u nepoznato – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije.

Vrijednost stvari koje je provalnik odnio je 10 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalio u knjižnicu i ukrao 870 kuna

Objavljeno

on

Tijekom produženog vikenda, u razdoblju od 20. do 23. lipnja, nepoznati je lopov provalio u prostorije Gradske knjižnice Velika Gorica, točnije u područnu knjižnicu Galženica na Trgu Stjepana Radića, i ukrao 870 kuna.

– Tamo je obio prozor na prizemnom dijelu zgrade, u kojem se nalazi knjižnica, zatim ušao u objekt te izvršio krađu gotovog novca koji se nalazio u blagajni – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno