Poveži se s nama

Vijesti

Stožer civilne zaštite traži pomoć vatrogasaca, mjesnih odbora i gradskih četvrti

Apeliraju da izađu na teren i utvrde eventualne potrebe stanovništva

Objavljeno

Zbog zimskih uvjeta koji otežavaju promet i rad hitnih službi danas se sastao Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice. Naglasili su kako, uz zimske službe, dežurstvo Crvenog križa, svih gradskih komunalnih poduzeća te komunalnih redara, svoj doprinos trebaju dati i predstavnici mjesnih odbora i gradskih četvrti, ali i dobrovoljna vatrogasna društva.

“Apeliramo na predsjednike mjesnih odbora i gradskih četvrti, kao i na naše vatrogasce, da
obiđu teren i utvrde eventualne potrebe stanovništva. Također, ukoliko imaju mogućnosti,
neka pomognu starijim osobama u čišćenju snijega i omogućavanju dolaska hitnih službi u slučaju potrebe do istih”, istaknuo je načelnik Civilne zaštite Ervin Kolarec.

Pa iako do sada nije bilo većih poteškoća, Stožer moli građane da se pridržavaju komunalnog reda o čišćenju snijega. Također, zbog najavljenih niskih temperatura apeliraju na građane da ne izlaze bez potrebe, što osobito vrijedi za starije osobe.

Sve potrebe vezane uz zimsku službu građani mogu javiti na 01/6221-844 ili na mobitel
099/6090060; gradske komunalne redare moguće je dobiti na 01/6269900, a za sve hitne
slučajeve, podsjećamo, broj telefona je 112.

Moja županija

U Županiji 62 zaraženih

Broj oboljelih odnosi se na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke za gradove i općine.

Objavljeno

on

Danas do 11 sati prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije evidentirane su 62 osobe kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom. Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava te svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih 29. ožujka 2020.:

Pridržavajte se uputa Stožera civilne zaštite kako bi odgovornim ponašanjem zajedno smanjili širenje epidemije koronavirusa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Črnkovec: Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno