Poveži se s nama

Crna kronika

STOP POLICIJA Goričanka napuhala 1,68 promila

Objavljeno

Policija je objavila rezultate nove akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga, koju su proveli na području cijele Policijske uprave zagrebačke. Utvrdili su 964 prometnih prekršaja, od čega je 167 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Oduzeli su 151 vozačku dozvolu, kao mjeru opreza, a iz prometa isključili 167 vozača. Kod 35 vozača (21%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 promila alkohola u krvi ili su odbili alkotestiranje.

U Velikoj Gorici je najviše napuhao vozač i to 1,86 promila, dok je na drugom mjestu vozačica s 1,68 promila alkohola u krvi. Za oboje je predviđena kazna od 5.000 do 15.000 kuna i zabrana vožnje do 12 mjeseci, za Cityportal je izjavio Dragan Karačić iz Odjela za sigurnost i preventivu goričke policije.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je kod 53-godišnjaka koji je u petak, 16. listopada u 21.40 sati, u Dugom Selu, upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka počinio prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem 2.78 promila alkohola u organizmu.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je kod 49-godišnjakinje u nedjelju, 18. listopada u 3.55 sati, Zagrebu, koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem 1.7 promila alkohola u organizmu, dakle, neznatno više od goričkog slučaja.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 19 vozačica (11,4%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe Akcije 28 osoba smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a vezano uz nadzor zlouporabe droga, preliminarno su testirane 2 osobe kod kojih je test bio negativan.

Crna kronika

Za požar kuće u kojem je poginuo 62-godišnjak kriv je neispravan dimnjak

Objavljeno

on

Policija je završila očevid i utvrdila kako je požar na kući u Barbarićima Kravarskim, u kojem je poginuo 62-godišnji vlasnik kuće, najvjerojatnije izbio uslijed prijenosa topline i plamena iz poroznog dimnjaka na stropne grede i drvene daske.

– Požar se potom proširio na ostali gorivi materijal u kući – javljaju iz policije.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija traži očevice jučerašnje prometne nesreće u Selnici

Sudarili se Polo i Passat

Objavljeno

on

– Jučer oko 7,30 sati u mjestu Selnica Ščitarjevska dogodila se prometna nesreća na raskrižju Državne ceste broj 430 (prilaznog kolnika Zračnoj luci Franjo Tuđman) i Gradske ceste broj L31154, a u kojoj su sudjelovali osobni automobil marke VW Polo i osobni automobil marke VW Passat – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke te pozvali svjedoke da se jave u Policijsku postaju Velika Gorica na broj telefona 01/6221-144 ili 192.

Nastavi čitati

Crna kronika

Zaustavili ga u Starom Čiču i izmjerili mu 1,34 promila u krvi

28-godišnjaku je privremeno oduzeta vozačka dozvola i napisana kazna

Objavljeno

on

Tijekom vikenda policija je na goričkom području pojačano nadzirala brzinu, alkohol i opojne droge. U prebrzoj vožnji uhvaćena su tri vozača, a dvojica su vozila u alkoholiziranom stanju. U subotu oko četiri sata policija je zaustavila 28-godišnjeg vozača u Starom Čiču.

– Kretao se kolnikom Velikogoričke ulice u smjeru istoka. Dolaskom do kbr. 27 isti je zaustavljen i alkotestiran. Tom prilikom utvrđeno je kako je u organizmu imao 1,34 g/kg alkohola u krvi. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i isključen je iz prometa, a na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog – poručili su iz PP Velika Gorica.

Proteklog vikenda ukupno je utvrđeno 16 prometnih prekršaja.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno