Poveži se s nama

Crna kronika

STOP POLICIJA Goričanka napuhala 1,68 promila

Objavljeno

Policija je objavila rezultate nove akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga, koju su proveli na području cijele Policijske uprave zagrebačke. Utvrdili su 964 prometnih prekršaja, od čega je 167 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Oduzeli su 151 vozačku dozvolu, kao mjeru opreza, a iz prometa isključili 167 vozača. Kod 35 vozača (21%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 promila alkohola u krvi ili su odbili alkotestiranje.

U Velikoj Gorici je najviše napuhao vozač i to 1,86 promila, dok je na drugom mjestu vozačica s 1,68 promila alkohola u krvi. Za oboje je predviđena kazna od 5.000 do 15.000 kuna i zabrana vožnje do 12 mjeseci, za Cityportal je izjavio Dragan Karačić iz Odjela za sigurnost i preventivu goričke policije.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je kod 53-godišnjaka koji je u petak, 16. listopada u 21.40 sati, u Dugom Selu, upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka počinio prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem 2.78 promila alkohola u organizmu.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je kod 49-godišnjakinje u nedjelju, 18. listopada u 3.55 sati, Zagrebu, koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem 1.7 promila alkohola u organizmu, dakle, neznatno više od goričkog slučaja.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 19 vozačica (11,4%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe Akcije 28 osoba smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a vezano uz nadzor zlouporabe droga, preliminarno su testirane 2 osobe kod kojih je test bio negativan.

Crna kronika

Policija i ovaj vikend na prometnicama

Na području Policijske uprave zagrebačke samo sinoć zabilježeno je 148 prometnih prekršaja

Objavljeno

on

Tijekom vikenda policija na području cijele Policijske uprave zagrebačke pojačano nadzirati brzinu, alkohol, pojas i korištenje mobitela. Akcija će se provoditi u večernjim satima i usmjerena je upravo na ‘četiri glavne ubojice u prometu’. Iz PUZ-a javljaju kako je tijekom prve večeri provođenja akcije zabilježeno 148 prometnih prekršaja. Četrdeset vozača uhvaćeno je u vožnji u alkoholiziranom stanju, 62 u prebrzoj vožnji, četvero ih nije bilo vezano, a šest vozača koristilo je mobitel tijekom vožnje.

– Najveće zabilježene koncentracije alkohole su kod 45-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u mjestu Bedenica, Sveti Ivan Zelina dok je u organizmu imao 1,91 g/kg alkohola, zatim kod 43-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom na Zagrebačkoj cesti dok je u organizmu imao 1,63 g/kg alkohola te kod 41-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Mrkšinoj ulici dok je u organizmu imao 1,66 g/kg alkohola. Nadalje kod 38-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Ulici Dubrava dok je u organizmu imao 1,62 g/kg alkohola te kod 21-godišnjaka koji je upravljao pod utjecajem alkohola 0,66 g/kg, u Novoselcu u Česmanskoj ulici – poručili su iz PUZ-a.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija uhvatila dvojicu provalnika, druga dvojica u bijegu

Četvorka tijekom rujna i listopada provalila u dvije kuće i izvršila krađu u trećoj kući

Objavljeno

on

Gorička policija prošli tjedan riješila je dva slučaja provale u kuću i jedan slučaj krađe iz kuće. Ova tri kaznena djela dogodila su se tijekom rujna i listopada na goričkom području. Za njihovo počinjenje policija tereti dvojicu muškarca starosti 27 i 24 godine te dvojicu 21-godišnjaka. Muškarci su s područja Ivanić-Grada.

– Protiv njih je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave, dok je za dvojicom počinitelja raspisana potraga, s obzirom na to da trenutno nisu dostupni policiji. Dvojac će po njihovom pronalasku biti naknadno procesuirani – rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Crna kronika

Muškarac napuhao 1,93 promila pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga je zaustavila u subotu oko 21,40 sati u Ulici Slavka Kolara

Objavljeno

on

Na širem Goričkom prostoru tijekom vikenda provedena je akcija prometne policije. Pojačano su nadzirala brzina i vožnja u alkoholiziranom stanju. Zbog prebrze vožnje zaustavljeno je šest vozača, dok su dvojica uhvaćena u vožnji pod utjecajem alkohola.

– U subotu u 21,40 sati u Ulici Slavka Kolara zaustavljen je 25-godišnjak, kojem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,93 g/kg. Kretao se kolnikom Ulice Slavka Kolara u smjeru sjevera u mjestu Velika Gorica. Dolaskom do kbr. 14 zaustavljen je i izvršeno alkotestiranje. Istome je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola i smješten je u posebne prostorije PP Velika Gorica do otriježnjenja, a protiv njega bit će podignut optužni prijedlog nadležnom sudu – poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno