Poveži se s nama

Crna kronika

STOP POLICIJA Goričanka napuhala 1,68 promila

Objavljeno

Policija je objavila rezultate nove akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga, koju su proveli na području cijele Policijske uprave zagrebačke. Utvrdili su 964 prometnih prekršaja, od čega je 167 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Oduzeli su 151 vozačku dozvolu, kao mjeru opreza, a iz prometa isključili 167 vozača. Kod 35 vozača (21%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 promila alkohola u krvi ili su odbili alkotestiranje.

U Velikoj Gorici je najviše napuhao vozač i to 1,86 promila, dok je na drugom mjestu vozačica s 1,68 promila alkohola u krvi. Za oboje je predviđena kazna od 5.000 do 15.000 kuna i zabrana vožnje do 12 mjeseci, za Cityportal je izjavio Dragan Karačić iz Odjela za sigurnost i preventivu goričke policije.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je kod 53-godišnjaka koji je u petak, 16. listopada u 21.40 sati, u Dugom Selu, upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka počinio prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem 2.78 promila alkohola u organizmu.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je kod 49-godišnjakinje u nedjelju, 18. listopada u 3.55 sati, Zagrebu, koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem 1.7 promila alkohola u organizmu, dakle, neznatno više od goričkog slučaja.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 19 vozačica (11,4%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe Akcije 28 osoba smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a vezano uz nadzor zlouporabe droga, preliminarno su testirane 2 osobe kod kojih je test bio negativan.

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Crna kronika

U naletu kombija teško ozlijeđena pješakinja

Policija traži svjedoke prometne nesreće u Zagrebačkoj

Objavljeno

on

Pješakinja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11 sati, javlja policija. Naime, teretni automobil marke Renault Master zagrebačkih registarskih oznaka naletio je na pješakinju u Zagrebačkoj ulici. Liječnička pomoć pružena joj je u KBC Zagreb.

– Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće molimo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6221-144 ili 192 – poručili su iz goričke policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija o nesreći u kojoj je ozlijeđen vozač traktora: Prebrzo je ušao u oštar zavoj

Traktor se prevrnuo i naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete

Objavljeno

on

Policija je završila očevid prometne nesreće u kojoj je u ponedjeljak teško ozlijeđen traktorist. Naime, 82-godišnjak je vozio traktor marke IMT zagrebačkih registarski oznaka, kojem je istekla prometna dozvola, a kretao se Ulicom Stara gora u mjestu Barbarić Kravarski.

– U oštrom zavoju brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste (zavoj, kolnik u padu). Zbog takvog propusta, izgubio je nadzor nad traktorom te u zanošenju sletio udesno, van kolnika, na meki teren sa zapadne strane kolnika. Tom prilikom je došlo do prevrtanja traktora pri čemu je naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete – kažu iz policije i dodaju kako je muškarac prevezen u KBC Zagreb.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno