Poveži se s nama

Vijesti

Sto naočala za socijalno ugrožene

U okviru ovog projekta, prodekanica za kvalitetu Veleučilišta Velika Gorica, izv. prof. dr. sc. Sanja Kalambura uručila je 16 naočala stanovnicima Gline u u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa

Objavljeno

U okviru projekta ‘100 naočala za socijalno ugrožene’ koji Veleučilište provodi sa svojim partnerima, prošli tjedan je 16-ero mještana Gline dobilo svoje dioptrijske naočale, koje im je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Glina uručila prodekanica za kvalitetu izv. prof. dr. sc. Sanja Kalambura.

Koliko je dobar vid bitan svakome od nas svjesni su i studenti Studija Optometrije Veleučilišta Velika Gorica, koji su zajedno sa svojim profesorima i mentorima pokazali velikodušnost, kompeticije i stručnost kroz angažman u ovoj akciji. Naime, svim socijalno ugroženim građanima koji su dobili, ili će tek dobiti svoje naočale, nastavnici i studenti očne optike prethodno su izmjerili oštrinu vida.

U ovoj velikoj akciji sudjeluju još L’Occitane Hrvatska koji donira sredstva za kupnju dioptrijskih okvira, Essilor d.o.o. koji donira leće za okvire i Tehnička škola Ruđer Bošković čiji učenici ugrađuju leće u okvire. Ove godine akciju je podržala i humanitarna zaklada Lions koja je angažirana za prikupljanje korisnika donacije. Do sada je naočale dobilo ukupno 42 korisnika.

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Kultura

Beletristika, dječje knjige i stručna izdanja za samo pet kuna

Izaberite svoje ljetno štivo

Objavljeno

on

Iz Gradske knjižnice Velika Gorica i ove su godine pripremili prodajni sajam knjiga Sve za pet! U ponudi će se naći veliki broj naslova iz otpisa knjižnice, a sve će koštati pet kuna. Kućica s knjigama bit će postavljena u Parku Franje Tuđmana, ispred knjižnice, od 5. do 10. lipnja.

– Omiljena proljetna akcija Gradske knjižnice ove godine održava se u sklopu manifestacije Goričke večeri. U petak i subotu 5. i 6. lipnja od 10 do 19 sati, te od 8. do 10. lipnja u radno vrijeme Središnjeg odjela za odrasle (ponedjeljak i srijeda od 8 do 14 te utorak od 14 do 19) potražite zabavne naslove popularne beletristike, dječje knjige ili vrijedna stručna izdanja uz koje ćete se moći zabaviti, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti. A dobro znamo da nam je nakon ovakvog proljeća to itekako potrebno. Neka se knjiga još jednom dokaže kao mogući lijek za sve vaše tegobe – poručili su iz knjižnice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno