Poveži se s nama

Vijesti

Stjepić: ‘Pernarove izjave treba čitati između redova’

Facebook statusi saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara rezultirali prijavom DORH-u zbog nadriliječništva

Objavljeno

Facebook statusi saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara izazvali su veliko nezadovoljstvo među zdravstvenim stručnjacima, a na koncu to je rezultiralo i kaznenom prijavom DORH-u zbog nadriliječništva. Naime, svojim pratiteljima Pernar  je davao ‘medicinske savjete’ kako da lijeće raznorazne bolesti od gripe i kašlja do depresije. Upitali smo vijećnika Živog zida u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice Zvonimira Stjepića da prokomentira situaciju u kojoj se našao njegov stranački kolega.

– Poanta ove priče nije da gospodin Pernar liječi ljude preko Facebook-a, poruka je sasvim drugačija. Pojedini liječnici i dio medicinske struke digao su se na noge zbog njegovih objava, a nitko od njih nije to učinio nakon smrti dječaka u Metkoviću ili mladića u Zaprešiću. S jedne strane dižu galamu zbog Facebook statusa, a s druge strane dok ljudi umiru zbog zdravstvenog sustava koji ne funkcionira, oni šute – prokomentirao je medijske napade i optužbe na račun Pernara gradski vijećnik Živog zida Zvonimir Stjepić.

Kako kaže, pretpostavlja da je Pernar tako zapravo htio ukazati na veliki problem koji muči naše društvo.

– Onaj tko prati rad i način komunikacije s javnošću gospodina Pernara, zna da njegove izjave treba čitati između redova. Svakim svojim nastupom on šalje određenu poruku javnosti. Nije uvijek lako dobiti minute medijskog prostora pa ponekad njegove izjave znaju biti na prvu diskutabilne, ali iza toga se krije puno ozbiljnije poruke o problemima našeg društva – dodao je Stjepić.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno