Poveži se s nama

Gospodarstvo

#StartupVG okupio veliki broj natjecatelja

Objavljeno

Velika Gorica ugostila je mlade kreativce, koji će se tijekom iduća dva dana natjecati u razvijanju poslovnih ideja i projekata. Mentori će im biti uspješni poduzetnici, a među njima se nalaze i članovi Hrvatske mreže poslovnih anđela. Saša Cvetojević, Ivo Špigl, Mihovil Barančić i Stevica Kuharski zasigurno će svojim savjetima pripomoći sudionicima da što bolje koncipiraju i predstave svoje projekte.

25.03.2017. Velika Gorica – #STARTUPVG. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

„Ovo natjecanje najava je smjera u kojem se Velika Gorica želi razvijati. Od ove godine krećemo s bespovratnim potporama za poduzetnike početnike . Svi koji imaju bilo kakvu ideju i razvijaju neki poslovni koncept, odnosno svaka novoosnovana tvrtka moći će dobiti potporu od Grada Velike Gorice. Imamo i potpornu agenciju VE-GO-RA koja bi im trebala pripomoći u izradi poslovnog plana. Aktivno radimo i projektu poduzetničkog inkubatora, kako bi mladim poduzetnicima osigurali prostor i olakšali im ulazak u poduzetništvo“, istaknuo je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije.

25.03.2017. Velika Gorica – #STARTUPVG. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Mladi kreativci prepoznali su potencijal goričkog startupa. Zahvaljujući njemu, dobili su priliku upoznati uspješne poslovne ljude i upoznati ih sa svojim idejama. Najbolje projekte mladih goričkih poduzetnika prijavljene na natjecanje podržat će i Grad Velika Gorica.

„Želimo pružiti šansu njima, ali i našem društvu. Kao jedan mlad i moderan grad, želimo se razvijati i trebamo inovacije. Mladima moramo omogućiti da afirmiraju svoje ideje i pružiti im šansu, a na njima je da se svojom produktivnošću dokažu“, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

25.03.2017. Velika Gorica – #STARTUPVG. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Pruženu priliku u ova dva dana nastojat će iskoristiti i naš sugrađanin Mario Dilberović, koji će predstaviti aplikaciju za roditelje djece koja boluju od dijabetesa.

„Ideja je da napravimo portal i aplikaciju na kojima će biti dostupne sve potrebne informacije od trenutka kad se sazna za bolest pa do trenutka kada treba zatražiti terapiju. Portal bi trebao biti interaktivan i dostupan svima. Ono što je važno u Hrvatskoj još ne postoji nešto ovakvo“, otkrio nam je Mario.

25.03.2017. Velika Gorica – #STARTUPVG. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Ekipa sačinjena od studenata Veleučilišta Velika Gorica odlučila je predstaviti aplikaciju kojom bi se olakšala kontrola izostanaka učenika u srednjim školama.

„Namijenjena je roditeljima i profesorima te bi trebala olakšati nadzor nad učenicima“, ukratko nam je objasni član ekipe Adnan Hodžić.

25.03.2017. Velika Gorica – #STARTUPVG. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

U razgovoru s natjecateljima izrazito teško bilo je doći do informacija. U strahu da im netko ne ukrade ideju, tek su rijetki u kratkim crticama pristali pričati o svojim projektima. No, upravo je to dokaz da ovi mladi ljudi misle ozbiljno i da su im upravo ovakve manifestacije prijeko potrebne za afirmaciju njihovih poslovnih ideja.

Gospodarstvo

Pravi procvat turizma u Velikoj Gorici tek se očekuje

Milada Mesarić: ‘Ova godina bit će prijelomna’

Objavljeno

on

Velika Gorica prošle godine zabilježila je rast u broju noćenja od 62 posto u odnosu na 2017. godinu. Sustav e-Visitor zabilježio je čak 62 722 noćenja. Tome su naročito doprinijeli hoteli, zahvaljujući podizanju kvalitete usluge. Rezultati pokazuju da je protekle godine u gradskim hotelima ostvareno 40 tisuća noćenja. Posjetili smo dva hotela koja su se smjestila na sam vrh liste najuspješnijih. Više saznajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Za razvoj poljoprivrede, šumarstva, turizam i ruralni razvoj 286 tisuća kuna

Natječaj je otvoren do 5. veljače

Objavljeno

on

Općina Pokupsko raspisala je natječaj za dodjelu 286 tisuća kuna za sufinanciranje programa i projekata u području gospodarstva. Sufinancirat će se projekti i programi vezani uz poljoprivredu, preradu, prehranu, ruralni razvoj, šumarstvo, lovstvo, ribolovstvo, turizam te očuvanje okoliša, biološke raznolikosti i krajobraza.

– Na ovaj natječaj se mogu javiti sve udruge sa sjedištem na području Općine Pokupsko čiji su ciljevi i djelatnost usmjereni ka zadovoljenju javnih potreba stanovnika Općine Pokupsko u području gospodarstva. Udruge koje se javljaju na ovaj natječaj moraju biti upisane u Registar udruge, moraju biti upisane u Registar neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija, dostaviti dokaz da su svoje statute uskladile s odredbama Zakona o udrugama, te moraju ispunjavati sve druge uvjete propisane natječajem, odnosno Uputama za prijavitelje – poručili su iz Općine.

Prijave se podnose na posebnim obrascima, rok za podnošenje prijava je 5. veljače do 12 sati.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Porast broja noćenja i turističkih dolazaka iznad svih očekivanja

‘Otkad mjerimo turističke pokazatelje ovo je prvi put da su dolasci dosegli šesteroznamenkastu brojku’

Objavljeno

on

Zagrebačka županija u prošloj godini zabilježila je 122.922 turističkih dolazaka, odnosno 41 posto više nego u istom razdoblju 2017. godine. Porastao je i broj noćenja za 33 posto i to sa 154.345 na 204.818.

Od ukupnog broja dolazaka, 93.279 gostiju bili su inozemni gosti, a preostalih 29.643 domaći gosti. Od ukupnog broja noćenja na području Zagrebačke županije, 149.925 noćenja ostvarili su inozemni gosti, a domaći 54.893 noćenja.

– Otkad mjerimo turističke pokazatelje ovo je prvi put da su dolasci dosegli šesteroznamenkastu brojku – rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić.

Zagrebačku županiju tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine, Srbije te Poljske, a zabilježen je i značajan porast broja turista iz Kine, Hong Konga, Tajvana i ostalih azijskih zemalja. Najposjećeniji gradovi bili su Velika Gorica koja bilježi porast turističkih noćenja za 60 posto, zatim Sveta Nedelja te Jastrebarsko koje bilježi osam puta više dolazaka i noćenja velikim dijelom zahvaljujući novootvorenom hotelu uz poznati kongresni centar.

– Poznati smo kao izletnička destinacija za relaksaciju, ali i aktivan odmor, a taj imidž planiramo graditi i dalje – dodala je Rašperić istaknuvši pritom bogatu eno-gastronomsku kulturu i ponudu, vinske i cikloturističke ceste te brojne manifestacije zahvaljujući kojima je Zagrebačka županija nadaleko poznata.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno