Poveži se s nama

Vijesti

Stari grad Lukavec za vikend u znaku suđenica, coprnica, čarobnjaka i drugih mitskih bića

Vile suđenice smrtnicima će dodijeliti usud i odrediti vrijeme na ovome svijetu

Objavljeno

Coprnice, vile, čarobnjaci i ostala mitska bića preuzet će ovaj vikend Stari grad Lukavec i ispuniti šumu oko dvorca čarolijom. Vile suđenice smrtnicima će dodijeliti usud i odrediti vrijeme na ovome svijetu, a svi zainteresirani na coprničkoj referadi moći će zatražiti diplomu iz čaranja ili dozvolu za letenje na metli. No, pripazite da ne završite na meniju coprenjačke kuhinje.

27.05.2017. Lukavec – Perunfest. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Posjetitelji će moći isprobati stare vojne vještine, graditi i rušiti dvorac od slame i izrađivati Tapiseriju sudbine. Pripremili smo puno kreativnih radionica te pripovjedačkih i kazališnih predstava. Teško je izdvojiti bilo koji nastupa, ali bi publici bi najzanimljiviji mogao biti program otvaranja festivala, kao i akrobatsko-vatreni show ‘Dar suđenica’“, otkrila nam je Margareta Biškupić Čurla, ravnateljica Muzeja Turopolja.

27.05.2017. Lukavec – Perunfest. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Tijekom dva dana, od 16 do 23 sati, posjetitelji će moći uživati u zanimljivom programu drugog izdanja Festivala zaboravljenih priča i narodnih predaja „Perunfest“.

Vijesti

Zvonko Kunić i dalje na čelu Gradske organizacije BM 365

Održana 2. redovna skupština

Objavljeno

on

Proteklog petka u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velike Gorice održana je 2. redovna izborna skupština Gradske organizacije Bandić Milan 365 stranke rada i solidarnosti Velike Gorice. Za predsjednika Gradske organizacije ponovo je izabran Zvonko Kunić, a za potpredsjednika Ivica Barukčić. Na sjednici je izabrano i Predsjedništvo stranke te Gradski odbor.

Foto: BM 365

„Kako je naglasio predsjednik Zvonko Kunić, povećanjem broja članova Gradskog odbora nastojalo se pokriti cjelokupno područje Velike Gorice od Save do Vukomeričkih gorica.

Podneseno izvješće o radu Gradske organizacije u protekle dvije i pol godine, u kojima je uz dvoje parlamentarne izbore stranka sudjelovala i na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Grada Velike Gorice gdje je osvojila 4 mandata, i za Županijsku skupštinu Zagrebačke županije gdje je osvojeno ukupno 8 mandata od kojih su dva velikogorička, članovi stranke su pljeskom jednoglasno prihvatili.

Skup su pozdravili član predsjedništva Dalibor Bastalec, te predsjednik Gradske organizacije Samobor Damir Skok, te tajnica Gradske organizacije Zaprešić Sandra Petrž“, stoji u dopisu Gradske organizacije BM 365.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Pogledajte izložbu „Ljepota mogućnosti/Vita nova“

Radovi Andree Rendulić i Charlotte Frank bit će izloženi do 29. lipnja

Objavljeno

on

U izložbenom prostoru zgrade Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica otvorena je izložba dviju slikarica pod nazivom „Ljepota mogućnosti/Vita nova“. Autorice se predstavljaju u sklopu programa Goričkih večeri.

„Andrea Rendulić, profesorica književnosti i diplomirana knjižničarka, autorica proznih tekstova i knjiga za djecu, izložila je svoju verziju zbiljskog okoliša (livada, cvijet, šuma, ptica, nebo) koju je ona poetično i skladno prikazala točkicama, kružićima i linijama. Za nju je stvaranje radost i potreba.

Charlotte Frank, profesorica likovne umjetnosti, predstavila je svoj novi ciklus radova, sav u modrini. Ona svojim oblim putanjama sugestivno dekonstruira figurativno i raslojava formu“, stoji u najavi izložbe.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijekom vikenda zaustavljeno šestero vozača u vožnji pod utjecajem alkohola

Rekorder napuhao 1,36 promila

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda gorička policija zabilježila je 32 prometna prekršaja. U Črnkovcu je zaustavljen rekorder vikend akcije, kojem je policija izmjerila 1,36 promila alkohola u krvi. Pedesetogodišnjaku na licu mjesta oduzeta vozačka dozvola i izdan prekršajni nalog. U vožnji u alkoholiziranom stanju uhvaćeno je još petero vozača.

Tijekom akcije 14 vozača uhvaćeno je u prebrzoj vožnji, a sankcionirana su i dva nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i dva prekršaja nepropisnog parkiranja.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno