Poveži se s nama

Vijesti

Stari grad Lukavec za vikend u znaku suđenica, coprnica, čarobnjaka i drugih mitskih bića

Vile suđenice smrtnicima će dodijeliti usud i odrediti vrijeme na ovome svijetu

Objavljeno

Coprnice, vile, čarobnjaci i ostala mitska bića preuzet će ovaj vikend Stari grad Lukavec i ispuniti šumu oko dvorca čarolijom. Vile suđenice smrtnicima će dodijeliti usud i odrediti vrijeme na ovome svijetu, a svi zainteresirani na coprničkoj referadi moći će zatražiti diplomu iz čaranja ili dozvolu za letenje na metli. No, pripazite da ne završite na meniju coprenjačke kuhinje.

27.05.2017. Lukavec – Perunfest. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Posjetitelji će moći isprobati stare vojne vještine, graditi i rušiti dvorac od slame i izrađivati Tapiseriju sudbine. Pripremili smo puno kreativnih radionica te pripovjedačkih i kazališnih predstava. Teško je izdvojiti bilo koji nastupa, ali bi publici bi najzanimljiviji mogao biti program otvaranja festivala, kao i akrobatsko-vatreni show ‘Dar suđenica’“, otkrila nam je Margareta Biškupić Čurla, ravnateljica Muzeja Turopolja.

27.05.2017. Lukavec – Perunfest. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Tijekom dva dana, od 16 do 23 sati, posjetitelji će moći uživati u zanimljivom programu drugog izdanja Festivala zaboravljenih priča i narodnih predaja „Perunfest“.

CityLIGHTS

FOTO Goričkim (uzavrelim) ulicama, 20. kolovoza 2018.

Gdje god se moglo hvatao se hlad

Objavljeno

on

Zavirite u galeriju i pogledajte jesmo li ovjekovječili i vas:

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Grad se pretvorio u veliko gradilište

Na novom rotoru i gradskom bazenu radi se punom parom

Objavljeno

on

Velika Gorica tijekom ljeta pretvorila se u veliko gradilište. Posjetili smo dvije lokacije na kojima su radovi u punom jeku. Na novom rotoru radi se punom parom, a riječ je o investiciji teškoj 4,6 milijuna kuna. U isto vrijeme dovršava se gradski bazen, koji bi u rujnu trebao otvoriti svoja vrata građanima. Više saznajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Policija traži očevice jučerašnje prometne nesreće

Na istočnoj obilaznici sudarili se Corsa i Fiesta

Objavljeno

on

Jučer oko 16,30 sati na raskrižju državnih cesta D-30, D-430 i ceste za mjesto Šćitarjevo dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.

„Vozač osobnog vozila marke Opel Corsa, sive boje, zagrebačkih registarskih oznaka, upravljao je po desnoj prometnoj traci za ravno, ceste za jednosmjeran promet istočnog kolnika državne ceste D-30, Velika Gorica u smjeru sjeverozapada. Dolaskom na raskrižje s kolnikom državne ceste D-430 (cesta za Međunarodnu zračnu luku Zagreb) i kolnika ceste za mjesto Šćitarjevo, gdje se promet upravlja semaforima, prednjim lijevim dijelom vozila naletio je na prednji dio osobnog automobila marke Ford Fiesta, crvene boje, zagrebačkih registarskih oznaka, koji se kretao krajnje lijevom prometnom trakom za skretanje u lijevo zapadnog kolnika državne ceste D-30 u smjeru jugoistoka i u raskrižju skretao u lijevo. Od siline naleta osobni automobil marke Opel Corsa odbačen je u desno sa sjeveroistočne strane raskrižja na zaštitnu metalnu ogradu“, poručili su iz PUZ-a.

U nesreći su ozlijeđeni vozač i putnica iz osobnog automobila marke Opel Corsa. Zbog utvrđivanja točnih okolnosti prometne nesreće molimo očevice da se s korisnim saznanjima jave na broj telefona 01 6221 144 ili 192.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno