Poveži se s nama

Vijesti

Stampedo i Retrodukcija na festivalu “Craftyard B-strana”

Na ovogodišnjem Gastru neće biti ponude hrane iz restorana kako je to bilo ranijih godina, ali su organizatori zato pripremili festival craft piva, radionice, koncerte…

Objavljeno

U sklopu Gastro Turopolja, 10. i 11. listopada, ljubitelji piva moći će posjetiti i 4. velikogorički Craft festival pod nazivom “Craftyard B-strana” na kojem sudjeluje sedam pivara sa više od 17 vrsta piva. U Goricu stižu pivovare Hrvačić, Mlinarić, Medvedgrad, Crafter’s te Lepi Dečki Brewery, Devetka i Varaždinsko pivo.

– Nazivi A-strana i B-strana izvorno dolaze od viniline 7-inčne gramofonske ploče, koja se počela proizvoditi 1950-ih godina, a nalazila se u mnogim domovima diljem svijeta, pa tako i u kolekcijama ploča naših roditelja… U čast svim B-stranama svih R’N’R albuma ikada ovom festivalu dajemo upravo to ime – poručuju organizatori.

Uz craft piva, posjetitelji će uživati i u glazbi. Osim DJ-a, u petak će nastupiti Stampedo, a Retrodukcija u subotu. Svirke počinju iza 20 sati kod Muzeja Turopolja.

– Novitet je ove godine i taj što će se po prvi puta na manifestaciji u Velikoj Gorici piće točiti u višekratnim plastičnim čašama. Posjetitelji Gastra će po kaucijskoj cijeni od 10 kuna moći podići svoju polipropilensku čašu s dizajnom našeg plavog žapca Jure i daleko prepoznatim motivima Velike Gorice. Pozivamo sve posjetitelje da tijekom trajanja velikogoričkog festivala crafta koriste svoje VG čaše, a po završetku festivala, čašu će moći vratiti i dobiti povrat kaucije ili jednostavno ponijeti sa sobom kao novi gradski suvenir – kažu iz Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Na Gastro stižu i Buvljakuše. U Eko kutku će izložiti second hand dječju robu i igračke koje će posjetitelji moći kupiti, a sva sredstva ići će u škrabicu za humanitarne svrhe. Buvljakuše peku i kolače i donose fine slastice, a sav prihod od prodaje ide za pomoć Josipu Filipoviću iz Petrovine koji je u nesreći ostao bez motorike ruku i nogu.

Podsjetimo, do 11. listopada traje i Gastro tjedan u goričkim restoranima jer ove godine Turistička zajednica, zbog posebnih epidemioloških mjera, nije organizirala Gastro Turopolja kakav smo navikli vidjeti.

HOTNEWS

Svjetski je dan darivatelja krvi! Hvala im na svakoj darovanoj dozi

Unatoč ograničenom kretanju i drugim izazovima tijekom pandemije, darivatelji krvi u mnogim su zemljama nastavili donirati krv i plazmu pacijentima kojima je potrebna transfuzija…

Objavljeno

on

Svjetski dan darivatelja krvi obilježava se svake godine 14. lipnja, a slogan za 2021. godinu je “Darujte krv, očuvajte život”. Poruka naglašava važnost darivatelja krvi u očuvanju života i ozdravljenju te je globalni poziv svim ljudima na redovito darivanje krvi i doprinos zdravlju.

Svim darivateljima, kojih u Velikoj Gorici ima više od 3 tisuće, zahvalio se i Crveni križ Velika Gorica.

– Svim darivateljima krvi od srca čestitamo i želimo još jednom zahvaliti za njihov spasonosan čin humanosti i solidarnosti! Dobrovoljni darivatelji krvi spašavaju milijune života i svakodnevno poboljšavaju zdravlje i kvalitetu života mnogih pacijenata. Potreba za krvlju je univerzalna, ali pristup krvi za sve one koji je trebaju nije. Nestašice krvi posebno su prisutne u zemljama u razvoju – naglasili su iz goričkog Crvenog križa.

Tijekom pandemije COVID-19 virusa, unatoč ograničenom kretanju i drugim izazovima, darivatelji krvi u mnogim su zemljama nastavili donirati krv i plazmu pacijentima kojima je potrebna transfuzija. Uloženi napor tijekom ove izazovne situacije, naglašava važnost uloge dobro organiziranih, predanih, dobrovoljnih, neplaćenih darivatelja krvi za osiguravanje sigurne i dostatne opskrbe zdravstva krvlju tijekom normalnih i izvanrednih situacija.

 

Nastavi čitati

Moja županija

Rekordan odaziv na cijepljenje u Zagrebačkoj županiji, potrošeno čak 12 211 doza

Da cijepljenje bude što dostupnije formirano je 8 ambulanti za cijepljenje pri županijskim domovima zdravlja..

Objavljeno

on

Na punktovima za cijepljenje u Zagrebačkoj županiji proteklog vikenda utrošeno je gotovo 20 tisuća doza cjepiva. Samo u subotu, primijenjeno je rekordnih 12 211 doza cjepiva protiv COVIDA-19.

Izvrstan odaziv građana rezultat je suradnje svih uključenih u organizaciju i realizaciju cijepljenja protiv COVID-19.

– Posebno želim istaknuti odaziv građana na drugu dozu cjepiva što je iznimno važno jer se u potpunosti cijepljenim pa tako i zaštićenim od ove bolesti. Pozivam građane naše Županije da cijepljenjem zaštite sebe, a tako i druge. Da cijepljenje bude što dostupnije osigurali smo formiranjem 8 ambulanti za cijepljenje pri domovima zdravlja. Najiskrenije se zahvaljujem građanima na povjerenju i svim suradnicima, liječnicima i volonterima, svakom pojedincu radi kojeg je organizacija cijepljenja u našoj Županiji uspješna i učinkovita – poručio je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije koji i dalje poziva građane da se za cijepljenje protiv COVID-19 naruče telefonski i dogovore termin dolaska u cjepnu ambulantu pri svom Domu zdravlja.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Zagrebačka županija nagradila paraolimpijca Velimira Šandora

Zamjenik Kolarec najavio je i da može Velimir može računati na dodatnih 10 000 kuna za kupnju invalidskih kolica…

Objavljeno

on

Za sjajne vijesti s nedavno održanog 7. Europskog paratletskog prvenstva u poljskom Bydgoszczu pobrinuo se Velikogoričanin Velimir Šandor, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“, koji je u svojoj kategoriji osvojio brončanu medalju. Tim povodom danas je u Zagrebačkoj županiji održan prijem, a osim čestitki na sjajnom rezultatu zamjenik župana Ervin Kolarec, Šandoru je uručio i prigodnu novčanu nagradu.

– Velimir je sportaš koji daje sve od sebe i prezentira Zagrebačku županiju i Lijepu našu u najboljem svjetlu, a siguran sam da će u Tokiju polučiti dobar rezultat što mu želim od sveg srca. Nadam se da se vidimo u Zagrebačkoj županiji odmah nakon paraolimpijskih“, poručio je Kolarec.

Temeljem odluke o kriterijima za dodjelu županijskih nagrada Šandor je dobio 2500 kn, a zamjenik Kolarec najavio je i da može računati na dodatnih 10 000 kuna za kupnju invalidskih kolica.

– Zadovoljan sam formom, a najbolje ostavljamo za Tokio. Ovakav rezultat za mene je veliki uspjeh. Prije dvije tri godine sam bacao 18 metara, a sada smo na gotovo 20 metara – rekao je Šandor kojem je u Poljskoj najdalji hitac bio 19,78 metara.

Već sutra Velimir Šandor kreće na pripreme u Medulin uoči 16. paraolimpijskih igara koje će se u kolovozu održati u Tokiju.

S formom i rezultatom je zadovoljan i njegov trener Ivan Čengić koji je rekao da je Velimir bacio najbolju seriju do sada upravo na europskom prvenstvu, a sjajan rezultat očekuje i na paraolimpijskim igrama.

Predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije Darko Matić najavio je kako će Zagrebačku županiju na predstojećem paraolimpijskim igrama predstavljati dvoje sportaša i to Velimir Šandor i stolnotenisač Pavao Jozić. „Da nije bilo kontinuiranih ulaganja Zagrebačke županije u paraolimspijski sport ne bi bilo ni ovakvih rezultata“, poručio je Matić.

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno