Poveži se s nama

Vijesti

Sprema se veliki doček za Vatrene

Od Zračne luke do Trga bana Jelačića proći će u autobusu s otvorenim krovom

Objavljeno

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak oko 14 sati vraća se iz Rusije. Iz Zračne luke Franjo Tuđman autobusom s otvorenim krovom krenut će na svečani doček na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Povorka će se kretati trasom Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića. Od 14 do 15,30 sati ova trasa bit će zatvorena za promet motornih vozila.

„Molimo građane grada Zagreba da u ponedjeljak u najvećoj mjeri koriste javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a, odnosno prigradsku željeznicu HŽ-a.

Molimo sve sudionike dočeka koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima ili pojedinačno vlastitim prijevozom iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva, da za parkiranje vozila koriste šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu. Svi posjetitelji će s te lokacije autobusima ZET-a biti prevezeni do terminala Pothodnik-Glavni kolodvor od 8 sati do završetka događaja.

Molimo sve građane i sudionike događaja da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika i pripadnika redarske službe na osiguranju navedenog događanja“, poručili su iz PUZ-a.

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru istok-zapad i zapad-istok su:

– autocesta A3 „zagrebačka obilaznica“;
– Slavonska avenija – Zagrebačka avenija;
– Avenija Dubrovnik – Jadranska avenija;
– Ozaljska – Ulica grada Vukovara – Ulica grada Gospića

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru sjever-jug i jug-sjever su:
– Selska cesta – Jadranski most – rotor Remetinec;
– Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak;
– Heinzelova – Branimirova – Mandlova – Av.G.Šuška.

Kultura

Oni će plesati dok gudači i saksofonisti sviraju Pink Floyd

Učenici i nastavnici Umjetničke škole večeras od 20 sati donose u park Franje Lučića zvukove Pink Floyda u interpretaciji mladih gudača, saksofona te banda nastavnika, oplemenjene koracima plesača

Objavljeno

on

Puno se toga dobroga i kvalitenog radi u Umjetničkoj školi Franjo Lučić, svako toliko stigne vijest kako je netko od učenika pokupio nagradu na natjecanju, a čak je i profesorica Silvia Marchig bila nominirana za Nagrade hrvatskoga glumišta…

– Za nas je specifično što smo i glazbena i plesna škola, pa puno i surađujemo, što je super. Postoji orkestar gudača, oni imaju svoj bend, plus naši plesači… Prošle godine su napravili obrade pjesama Pink Floyda i tko god je to vidio, oduševio se. S tim ćemo nastupiti i na Adventu – kazala nam je Silvia Marchig.

Ovako je to izgledalo…

Ovoga puta kostimi će, kažu iz škole, biti ipak malo topliji, budući da će na Adventu ipak nastupati pod vedrim nebom. Dakle, učenici i nastavnici Umjetničke škole Franjo Lučić u park istog toga Franje Lučića u utorak od 20 sati donose zvukove najpoznatijih pjesama glasovitih Floyda u interpretaciji mladih gudača škole, solo saksofona te banda nastavnika, oplemenjene koracima plesača. Zvuči kao nešto što se isplati vidjeti…

– Planiramo još jednu suradnju svirača i plesača, tema bi bile turopoljske coprnice, a radit će se obrade kultne grupe Queen – najavila je Marchig.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Pobjednici 6. Kupa Sv. Lucije su DVD Andrilovec (MA) i DVD Ribnica 1 (ŽA)

Objavljeno

on

Vatrogasno natjecanje 6. Kup svete Lucije u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice u okviru Lucijinih dana održano je u dvorani Srednjih škola, u subotu, 8. prosinca 2018. godine. Ekipe (48) DVD-a iz više županija i  grada Zagreba natjecale su se u 6 kategorija: muški A, muški B, žene A, žene B, mladež (m) i mladež (ž). Natjecanje u brzom spajanju usisnog voda odvijalo se na 5 staza, a odjeljenja su brojala 6 članova. Natjecatelji su vježbu bili obvezni odraditi u kompletnoj opremi za natjecanje: radna odora, radne cipele (nisu bile obvezne za mladež), kaciga, radni opasač tipa A bez karabina i s oznakama. Izvođene su dvije vježbe na dvije staze, a za plasman se uzimalo vrijeme bolje izvedene vježbe.

08.12.2018. Velika Gorica – 6. Kup Sv. Lucije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svako natjecateljsko odjeljenje dobilo je diplomu za sudjelovanje, tri prvoplasirana u svim kategorijama dobili su pehare u trajno vlasništvo, a u Super kupu su pobjednicima uručeni i prijelazni pehari. Najboljih osam muških i ženskih ekipa plasiralo se u muški odnosno ženski Super kup, u kojem se natjecanje odvijalo po kup sustavu (na ispadanje). Domaćin Kupa bilo je DVD Šiljakovina, a svečana predaja pehara i nagrada održana je u Vatrogasnom domu u Šiljakovini.

Galerija fotografija

6.Kup svete Lucije

Redoslijed

Muški A (13 ekipa): 1. DVD Andrilovec, 2. DVD Bešlinec, 3. DVD Buševec, 4. DVD Kašina, 5. DVD Ostrna, …

Muški B (6): 1. DVD Strmec Bukevski, 2. DVD Kuče, 3. DVD Oroslavje, 4. DVD Turopolje, 5. DVD Ribnica, 6. DVD Novo Čiče, 7. DVD Mraclin

Žene A (13): 1. DVD Ribnica 1, 2. DVD Strmec Bukevski 2, 3. DVD Sveta Nedelja, 4. DVD Kuče 1, 5. DVD Ribnica 2, …

Žene B (8): 1. DVD Ribnica 1, 2. DVD Turopolje, 3. DVD Ribnica 2, …

Mladež (m): 1. DVD Buševec, 2. DVD Ostrna, 3. DVD Hrelić, 4. DVD Ribnica, 5. DVD Novo Čiče, 6. DVD Staro Čiče.

Mladež (ž): 1. DVD Ribnica, 2. DVD Kuče, 3. DVD Staro Čiče.

Super kup

Muški: 1. DVD Kašina (MA), 2. DVD Buševec (MA), 3. DVD Strmec Bukevski (MB).

Žene: 1. DVD Ribnica 1 (ŽA), 2. DVD Turopolje (ŽB), 3. DVD Strmec Bukevski 2 (ŽA).

Nastavi čitati

Kultura

Jeste za malo goričke povijesti? Dr. Dubravica predstavlja novu knjigu…

U utorak će u POU-u biti predstavljena nova knjiga dr. Branka Dubravice, pod nazivom “Teritorijalni ustroj Velike Gorice od kotara i općine do grada (1872. – 1995.)”

Objavljeno

on

U gradu punom došljaka – ljudi koji su u posljednjih nekoliko desetljeća došli ovdje i više ili manje uspješno postali Goričani, Turopoljci – relativno je malo prilika usmenom predajom čuti ponešto o gradskoj povijesti. I zato je svaka prilika da se dozna ponešto o Velikoj Gorici nekad itekako vrijedna za svakog ljubitelja povijesti. A prilike seotvara u utorak, kad će svoju novu knjigu predstaviti prof. dr. sc. Branko Dubravica.

Rođen je 1950. u Stankovcima, u zadarskom zaleđu, ali još 1981. godine došao je u Veliku Goricu. To je ta priča, o došljaku u ovaj grad koji se tijekom godina pretvori u pravoga Goričanina. I Turopoljca. Već je imao radova o povijesti Velike Gorice i Turopolja, iz raznih kuteva, a sad je pronašao novi kut. Povod za objavu ove monografije je Dan Grada, kao i 23. obljetnica povratka ‘samostalnosti’ Velike Gorice, a u njoj je studiozno ispričan politički i teritorijalni ustroj našega grada od 19. stoljeća do danas. Mijenjala je Gorica u međuvremenu svoj status – bila je i kotar, i općina, i mjesni odbor, a od 1995. i grad. Upravo tom razdoblju, između 1990. i 1995. godine, posvećena je posebna pozornost u ovoj knjizi, tom rastanku sa Zagrebom.

Tekstove će čitati Mia Krajcar, pjevat će kvartet Angeline, bit će tu i recenzentica knjige dr. Agneza Szabo… Prognoza kaže – očekuje nas zabavna večer za ljubitelje gradske povijesti.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno