Poveži se s nama

Vijesti

Sprema li se u Gorici nova desna koalicija?

HDZ-u bi ova koalicija mogla uzeti velik broj glasova

Objavljeno

Političke stranke počele su slagati svoje kandidate za lokalne izbore u svibnju iduće godine. Još nitko nije javno istaknuo kandidata, ali o nekim savezima već se može naslutiti. MOST Velike Gorice u utorak je na društvenoj mreži objavio fotografiju na kojoj su koordinator MOST-a Zagrebačke županije Ivan Bekavac te član Domovinskog pokreta Zvonimir Lovrić, koji je bio i na Škorinoj listi za 6. izbornu jedinicu na parlamentarnim izborima. Na fotografiji su pozirali nakon što su zapalili svijeće uoči spomendana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Kako će u petak i službeno biti osnovan ogranak Domovinskog pokreta Miroslava Škore Velika Gorica koji će, pretpostavka je, voditi upravo Lovrić, moglo bi se dogoditi da gorički HDZ dobije ozbiljnog protivnika ujedinjenjem ovih dviju stranaka. A hoće li im se pridružiti i treći?

Također, klubu vijećnika MOST-a u Gradskom vijeću nedavno se pridružio i Lucijan Maslać iz goričkog HSP-a. On je nakon uhićenja gradonačelnika Barišića izišao iz koalicije s HDZ-om, a u kojoj je Pravaški savez (HSP i HČSP) od prošlih lokalnih izbora. Za Maslaća to znači kako će na sjednicama Gradskog vijeća imati više vremena za obrazlaganje svog mišljenja te raspravu o točkama dnevnog reda, a znači li to i neki savez između ove dvije stranke, saznat ćemo, vjerujemo, uskoro.

Inače, na parlamentarnim izborima Domovinski pokret zaokružilo je gotovo 12 posto Goričana, a Most njih gotovo 11 posto. HSP je na parlamentarnim izborima osvojio manje od 1 posto glasova, ali su na prošlim lokalnim izborima prošli nešto bolje – za Gradsko vijeće Pravaški savez (HSP i HČSP) dobio je 5,54 posto glasova.

Pitanje je mogu li MOST, Domovinski pokret, HSP i, vjerojatno, HČSP ugroziti HDZ i uzeti dovoljan broj glasova. Izborna utakmica postat će zasigurno još puno zanimljivija prije nego što dobijemo odgovore na ovo i sva druga pitanja.

Sport

Ines Grdenić prvakinja Hrvatske, Mia Mijović brončana

Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo

Objavljeno

on

Ovog vikenda u Zagrebu se održava  seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je Karate klub Velika Gorica imao dvije predstavnice.
Prvog dana (subota 17.travnja) Ines Grdenić i Mia Mijović su nastupile u kategoriji -50kg i ostvarile odličan rezultat. Mia je osvojila brončanu medalju, dok je Ines nakon tri vrhunski odrađene borbe osvojila zlatnu medalju.
-Klub je ponosan vidjeti obje članice na postolju te im ovim putem čestitamo! – poručili su iz kluba.
Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo u Poreču koje se održava u svibnju, a Mia nastavlja pripreme po planu i programu U21 reprezentacije jer Europsko mlađe seniorsko prvenstvo je u kolovozu u Finskoj.

Nastavi čitati

Vijesti

Poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili ekološku sliku grada

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom

Objavljeno

on

Od malih nogu važno je kod djece razvijati dobre navike i svijest o očuvanju prirode. Bliži nam se Dan planeta Zemlje, 22.travnja i tim povodom poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili su jučer ekološku sliku svoga grada, odnosno sliku ekološke osviještenosti sugrađana.

-Djeca su razmijenila svoja iskustva u odvojenom sakupljanju i zbrinjavanju otpada na suvremen i ekološki prihvatljiv način te su uočila probleme s kojima se suočavamo u smislu onečišćenja i zaštite okoliša. Prošetali smo gradom Velikom Goricom i uočili kako se u našem gradu odvojeno sakuplja otpad, naučili što je recikliranje, a što oporaba, uočili načine sakupljanja otpada na kućnom pragu, u kvartovskim spremnicima, na zelenim otocima i u reciklažnom dvorištu, koje smo na kraju i obišli, te vidjeli mnogi prvi put u životu. Saznali smo što se u koji spremnik odlaže i u što se prerađuje sakupljena sirovina. – kažu iz Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom, građani su imali priliku to uočiti, a Turovci su bolje upoznali svoj grad.

Galerija fotografija:

Foto: Turopoljska udruga skauta “Tur”

Nastavi čitati

Vijesti

Ne vozite više od dopuštene brzine, policija će spremno čekati prekršitelje!

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

Objavljeno

on

Iz Policijske uprave zagrebačke najavili su novi nadzor u prometu. Od ponedjeljka, 19 travnja do nedjelje, 25. travnja 2021. godine nadzirat će i sankcionirati prekoračenja brzine kretanja vozila.

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

-Prilikom provođenja akcije uz prioritetno sankcioniranje nepropisne brzine kretanja vozila, pozornost će se posvetiti i drugim težim prekršajima, a prije svega prisutnosti alkohola u organizmu uz obavezno alkotestiranje svih zaustavljenih vozača, tehničkoj ispravnosti vozila, nepropisnom pretjecanju, upravljanju prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršajima mladih vozača, korištenju sigurnosnog pojasa (vozača i svih putnika), zaštitne kacige i mobitela tijekom vožnje i ostalim prekršajima. – kažu iz PUZ-a.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno