Poveži se s nama

HOTNEWS

Sportska biografija: Josip Mučnjak

Objavljeno

Sportom se počeo baviti daleke 1970 godine, igrajući košarku u KK Radnik. Zatim je počeo igrati nogomet u juniorima NK Udarnik. Po završetku mogućnosti igranja u juniorima igra za seniorsku momčad NK Udarnik. Udarnik postaje njegov matični klub iz kojega je sve dalje proizlazilo. Nakon odsluženja vojnog roka još nekoliko utakmica za seniore i dalje se pronalazi u trenerskom pozivu. 1979 godine preuzima svoju prvu momčad za treniranje. Bili su to pioniri NK Udarnik.

 

Anegdota prve utakmice. „Prva moja utakmica odigrana je Rudešu. Putovalo se autobusom i pješice. Dolaskom u Rudeš, mladi i nadobudan trener izjavljuje tek u Rudešu, tko nije registriran nemože igrati. I krene pola momčadi van iz svlačionice. Kako se momčad pionira do tada tako rekuć sama vodila, tadašnji kapetan momčadi izjavi, onda nebumo ni mi igrali i krenu i oni van……polako idemo iz početka…danas igramo kako igramo a u idućem tjednu ćemo izvršiti registracije i srediti dokumentaciju.“

 

1 Laureati 2014

 

Pionire vodi tri godine, i najponosniji je na generaciju 1970 godište gdje na školskom igralištu za vrijeme školskog prvenstva gospodin Čubrić iz Radnika i Mučnjak traže talente. Tada je bio uspješniji i cijelu momčad koja je osvojila školsko prvenstvo dovodi u Udarnik.
Paralelno sa treniranjem pionira prolazi prvi tečaj za trenere kandidate 1979 koji je bio organiziran u Vukovini, pod vodstvom instruktora ZNS g. Ilije Lončarevića. Završetkom tečaja za trenere kandidate upisuje tečaj za trenere nogometa pri Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu pod vodstvom gospodina Petra Bujevića. Završetkom tečaja stiče svjedodžbu trenera nogometa koja je sa dodatnim doškolavanjima pri akademiji HNS u rangu licence UEFA – A trenera.

 

Nakon pionira u razdoblju 1982 – 1984, trenira momčad juniora NK Udarnik. Kako je u to vrijeme bila odredba da se predsjednik kluba mjenja svake godine u četverogodišnjem mandatu, tako je i MUčnjak bio predsjednik kluba i trener.
I kako to obično biva kad nisi u mogućnosti naći trenera za seniorsku momčad okrečeš se svojim kadrovima. I tako te 1985 godine preuzima seniorsku momčad NK Udarnik. Jedna super kvalitetna momčad kojoj sastav mnogi mogu nabrojiti i danas: Deraković, Mađarević, Mirković, Paviša, Jančić, Đumlija, Ivančić, Salopek, Barbarić, Kuten i Ivanković. Sa tom generacijom i svojim startom u treniranju seniora osvaja prvo mjesto u tadašnjoj ZNZ i Udarnik se vraća u trećeligaško natjecanja. Sa seniorima je bio u prekidima do 1987 godine, kada preuzima prve formirane kadete NK Radnik. I dan-danas zahvljuje se g. Mišeriću na ukazanom povjerenju. 1989 bio je koordinator škole NK Radnik, da bi 1990 ponovo preuzeo NK Udarnik. Paralelno vodi i NK BUNU, i ta tri mjeseca su bila priča za sebe.

 

foto: arhiva Josip Mućnjak

foto: arhiva Josip Mućnjak

I tada kreće priča po Turopolju. Jednu polusezonu trenira NK Polet Buševec, no odlaskom g. Bobesića sa predsjednikove funkcije, odlazi i Mučnjak. Tada je Nenad Črnko bio tajnik (čini mu se), bila je to 1989. godina u kojoj je nakon odlaska Mućnjaka Črnko preuzeo mjesto predsjednika Poleta, a Mućnjak se vratio u školu NK Radnik. Zatim počinje prijateljstvo sa NK Turopoljac – Kuće, NK Dinamo – Hidrel – Novo Čiće, Mraclin. Zajedničko sa ova sva tri kluba je da za sobom ostavlja prijateljstvo i poštovanje koje je i danas opipljivo.
2000 godine ponovo preuzima školu mladeži NK Udarnik. Rezultat rada škole je i početak ŽRK Udarnik. Naime dok su trenirali u dvorani Hribar u školi su pod kontrolom rukometa gospođa Olga Vađon i gospodin Igor Panadić imali 100-tinjak djevojčica uključeno u školu rukometa. Na Mučnjakov prijedlog da se formira ŽRK Udarnik, to je i ostvareno.
U periodu 2000 do 2006 Mučnjak je malo trener, malo tajnik, malo sportski direktor, da bi paralelno postao i predsjednik ŽRK Udarnik.

 

2008.godine preuzima NK Udarnik na funkciji direktora kluba, te tri godine provodi u sanaciji kluba i povratka na pozitivnu financijsku bilancu. Dvije godine 2011 i 2012 briše iz sportske biografije zbog obitelji, te se uključujem u sport 2013 godine na molbu gospodina Panadića da preuzme funkciju predsjednika ŽRK Udranik. I tako do danas još uvijek predsjednik ŽRK Udarnik, da bi opet paralelno 2014 u veljači preuzeo i školu nogometa NK Udarnik. Josip Mučnjak, hvala Ti za šport /što drugo napisati/!
Između ovih redaka provlači se članstvo u sportskim organizacijama Nogometnog središta Velika Gorica, Zajednici športskih udruga grada Velike Gorice, Nogometnog središta zagrebačke županije, te Odbora nogometnih trenera.

 

IME I PREZIME: Josip Mučnjak
DATUM/MJESTO ROĐENJA: 11.11.1955, SENJ
VISINA/TEŽINA: 180/100
BRAČNO STANJE: Udovac
ZVANJE: Elektroničar – tehničar
KLUB: NK Udarnik, ŽRK Udarnik
ŠPORTSKI UZOR: Edson Arantes do Nascimento
ŠPORT BROJ 1, 2, 3: Nogomet, rukomet, košarka
ŠPORTAŠ/ŠPORTAŠICA – TUZEMNI: Dražen Petrović / Janica Kostelić
ŠPORTAŠ/ŠPORTAŠICA – INOZEMNIĆ: Lionel Messi / ?
OMILJENI ŠPORTSKI KLUB: Manchester United
FILM: Gladijator
GLUMAC/GLUMICA: Robert Redford / Julia Roberts
PJEVAČ/PJEVAČICA: Oliver Dragojević / Josipa Lisac
GRUPA: The Beatles, The Rolling Stones,
PJESMA: Never been to Spain / Three dog night; House of the rising sun / Animals
JELO/PIĆE: Riba – lešo / vino
KAFIĆ, RESTORAN: VG sport caffe / Didov san
PRIJATELJI: Stjepan Tomašić
ŠPORTSKI PRIJATELJI: Tin Meštrović
IZREKA: Je.. krušnu mrvu. Je’s vala!
ŽIVOTNI MOTO: Uvijek budi čovjek!!!!!!!!!!
PORUKA ZA KRAJ: kako kaže jedna pjesma, sve najbolje na svijetu je besplatno…uživajte u životu.
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor.

 

CityTV

VIDEO City puls: Bažulijada i paljenje rakije…pa na trčanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Kuhamo za seke Rinčić, na Gastru krećemo s prikupljanjem 390.000 kuna!’

Velikogoričke humanitarke Buvljakuše imat će svoj kutak na gastronomskoj manifestaciji Gastro Turopolja, pripremat će brudet i dvije vrste gulaša, imat će i tombolu, a sav prihod ići će za skupe terapije potrebne djevojčicama iz Velike Gorice

Objavljeno

on

Prvi put smo se prijavile i, iskreno, malo nas je ‘trta’. Velika je to manifestacija, ali idemo u to. Kuhat ćemo, puno ćemo kuhati, pripremit ćemo svašta zanimljivo za naše goste, kaže Sandra Barić Božinović, jedna od Buvljakuša, sad već jako dobro znanih goričkih humanitarki.

Svaku priliku cure koriste da rade nešto humanitarno, a ništa drukčije neće biti na na manifestaciji Gastro Turopolja ove subote. Uz sve ostale, i one će imati svoj kutak, iz kojeg bi trebali dopirati opojni mirisi.

– Moj muž, Dalmatinac, glavni je kuhar, pa ćemo ubaciti malo brudeta. Bit će tu i lovački gulaš, vinski gulaš, fini kolači… Suprug je tu glavni, on je ‘chef’, ali tu smo i nas četiri cure… Uostalom, i kažu da su muškarci bolji kuhari, mi smo tu da budemo uz njega i pomažemo, da mu budemo i desna i lijeva ruka – otkrila je plan Sandra.

Sve što rade Buvljakuše je humanitarno, pa će tako humanitarno biti i ovo kuhanje.

– Sve što zaradimo od kuhanja ide u humanitarne svrhe. Apsolutno sve, uključujući i tombolu i donacije koje će netko možda samoinicijativno ubaciti u kutiju. Ponovno smo aktivirali slučaj seki Rinčić. Kreću opet na terapiju, sad je napokon i mlađa dobila priliku, ali cifra je katastrofalno velika, roditelji ne mogu ni sanjati da to mogu platiti. Zato pozivamo sugrađane da se odazovu, jer to su naša djeca, rastu ispod našeg neba, pohađaju naše škole… Uvijek kažemo, danas-sutra to može, ne daj Bože, biti i dijete nekoga od nas, što ne želim nikome, ali to je razlog da budemo otvorenog srca. I da pomognemo, moramo biti tu za svakog od nas – pozvala je Sandra.

Nećkala se izreći cifru, jer doista je zastrašujuća.

– Radi se o 390.000 kuna. Za današnja primanja je velika cifra čak i u inozemstvu, a kamoli kod nas. Pogotovo kad je riječ o svakodnevnim terapijama, dvoje djece… To je nezamislivo za skupiti roditeljima, zato molimo sugrađane da se odazovu.  Žalosno je što cijena mora biti tolika, ali s druge strane je dobro što barem postoji način na koji im se može pomoći. Pa da i one prohodaju, stanu na svoje noge i imaju priliku za normalan život. To im možemo osigurati jedino ako pomognemo roditeljima. I zato se nadam da ćemo na Gastru početi sa skupljanjem – istaknula je Barić Božinović pa dodala još jedno objašnjenje:

– Dođite i papajte, ali jedno moramo naglasiti… Mi ne prodajemo na bonove. Ako želite jesti kod nas i tako se uključiti u akciju, plaća se u gotovini. Bonove ne možemo primati. Turistička zajednica izašla nam je u susret, da sve što radimo, radimo za sebe, i zato je takav princip.

Buvljakuše imaju i registiranu udrugu, na čiji se račun može izravno uplatiti donacija.

– Može se uplaćivati i na naš račun, koji je na našoj stranici i Facebooku, s napomenom ‘za seke Rinčić’, a mi ćemo sve odmah proslijeđivati mami i tati. Otvorit će se i humanitarni račun za njih… Radimo na puno fronti, trudimo se nešto skupiti, a nadam se da ćemo u tome uspjeti. Nije ovo prva ovakva akcija, Hrvati su već stotine puta pokazali da imaju veliko srce – optimistična je Sandra, koja je zaključila:

– Ususret su nam izašli gorički obrtnici i firme, od nas Buvljakuša hvala im do neba. Nagrade su jako lijepe, dali su maksimalno od sebe, tako da nitko tko kupi tombolu neće biti razočaran nagradama!

Nastavi čitati

HOTNEWS

Šahistice Poleta treće na državnom ekipnom prvenstvu

Objavljeno

on

27.09.-05.10.2019. Mali Lošinj. Državno ekipno prvenstvo u šahu (žene). Mirjana Medić, najbolja na 2. ploči. Foto: ŠK Polet

Prošlogodišnje državne prvakinje šahistice Poleta nisu uspjele ponoviti veliki uspjeh iz prošle godine na državnom prvenstvu 1. lige, održanom u Malom Lošinju od 27. rujna do 5. listopada 2019. godine. Ipak, opet su bile na pobjedničkom postolju osvojivši 3. mjesto. Polet je izgubio prigodu da obrani titulu već u prva četiri kola kada je zabilježio dva poraza remi i pobjedu. Tada je izgledalo da su veće šanse da završi u borbi za ostanak nego da ostvari visok plasman.

27.09.-05.10.2019. Mali Lošinj. Državno ekipno prvenstvo u šahu (žene). Tereza Dejanović, najbolja na 4. ploči. Foto: ŠK Polet

Obrat je uslijedio s četiri visoke pobjede i već nakon 8. kola (igrano je 9 kola) Polet je imao osigurano 3. mjesto, a u posljednjem kolu nije mogao do 2. mjesta čak ni s eventualnom maksimalnom pobjedom.

27.09.-05.10.2019. Mali Lošinj. Državno ekipno prvenstvo u šahu (žene). Foto: ŠK Polet

Zasluge za vrlo dobar rezultat klub može prije svega zahvaliti Mirjani Medić i Terezi Dejanović, koje su osvojile po 7 bodova iz 9 partija. Obje su nagrađene plaketama kao najbolje seniorke na 2. odnosno 4. ploči. Eva Repkova je na prvoj ploči osvojila 5 bodova iz 9 partija, a Heike Roklicer je na trećoj ploči osvojila 5.5 bodova iz 9 partija.

Iz prve lige u niži rang ispale su posljednje tri ekipe na tablici.

Galerija fotografija

Prva hrvatska šahovska liga – žene

Konačni redoslijed: ŠK Draga (Rijeka) 17 (25.5), 2. ŠK Liburnija (Rijeka) 16 (28), 3. ŠK Polet (Buševec) 12 (24.5), 4. ŠK Đakovo-Lim-Mont (Đakovo) 10 (18.5), 5. ŠK Goranka (Ravna Gora) 10 (18), 6. HAŠK Mladost (Zagreb) 7 (17.5), 7. ŠŠK Konaki (Novo Virje) 7 (17.5), 8. ŠD Sisak (Sisak) 5 (12), 9. ŠK Ericsson Nikola Tesla (Zagreb) 4 (10), ŠK Kastav 2 (8.5).

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno