Poveži se s nama

HOTNEWS

Šparao i ostao bez svega: Lopov mu pokrao cijelu životnu ušteđevinu

Nesretni vlasnik novac nažalost nije držao u banci, već je sve prihode brižno čuvao na jednome mjestu. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Objavljeno

Muškarac iz Donje Lomnice ostao je bez cijele svoje životne ušteđevine. Nesretni vlasnik, novac nažalost nije držao u banci, već je sve prihode brižno čuvao na jednome mjestu. Nemilosrdno ga je opljačkao nepoznati razbojnik, provalivši mu u kuću u potrazi za novcem. Lopov je u ladici pronašao mnoštvo novčanica u domaćoj i stranoj valuti u vrijednosti 150 tisuća kuna. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

A da se haralo po kućama dokaz je još jedna provala u kuću u Velikoj Gorici, gdje je 73-godišnjak ostao bez novca i zlatnog nakita u vrijednosti 15 tisuća kuna. Također je provaljeno i u kuću u Lazini Čičkoj, iz koje je lopov 26. rujna ukrao veću količinu zlatnog nakita. Šteta je 5 tisuća kuna.

Zaljubljeni lopovski par

Jednom je pljačkaškom dvojcu policija uspjela stati na kraj. Pljačkao je po kućama u Velikoj Gorici, a riječ je o zaljubljenom paru. Muškarac je 20-godišnji Talijan, a njegova odabranica godinu dana  mlađa djevojka iz Bjelovara. Pljačkali su i krali po goričkim kućama, a policija im je za sada dokazala provale u njih šest, i to u Rakarju, Plesu i Velikoj Mlaki. Ovisno u kojem prenoćištu su boravili u tom su okrugu i pljačkali. Plijen im je dosegnuo oko 40 tisuća kuna. Mladić trenutno boravi u pritvoru.

Ukradene čak i tačke

50-godišnjak iz Obrezine ostao je bez tački i radnih guma za aute s aluminijskim naplatcima te flakserice. Sve to lopov mu je ukrao iz šupe, a šteta je 3 tisuće kuna.

Provaljeno je u skladište VG Tržnog centra koje se nalazi u ulici Gorana Kovačića. Ukradena je metalna konstrukcija, nosači i police u vrijednosti 3500 kuna. Srećom, po poduzeću, policija je otkrila da se radi o muškom dvojcu starosti 50 i 25 godina iz Velike Gorice. Stvari su pronađene i vraćene. A protiv počinitelja podnesena je kaznena prijava. Na meti lopova našla se i garaža u Velikoj Buni iz koje su ukradeni i demontirani bakreni dijelovi kotla za rakiju. 63godišnji vlasnik oštećen je za 800 kuna.

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno