Poveži se s nama

Vijesti

Slučaj ‘Gdje živiš’: Napadaju me zbog mojeg istupa u Saboru!

Kako to da tri godine znaju za to i nisu reagirali, nego to čine ni tjedan dana nakon pressice koja je uzdrmala gorički HDZ, pita se Marko Šimac iz goričkog MOST-a

Objavljeno

Na redakcijski mail stigao nam je dopis Stjepana Pukanića, u kojem optužuje šefa goričkog MOST-a i gradskog vijećnika Marka Šimca za nezakonito obnašanje dužnosti gradskog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice.

Pukanić tvrdi da Šimac već godinama živi u Zagrebu, u Ulici Božidara Magovca, a fiktivno je prijavljen na adresi u Novom Čiču.

– Jasno mi je da gradske službe nisu ovlaštene utvrđivati gdje doista žive vijećnici, već je to posao policije, ali želim da mi se odgovori da li gradske službe imaju saznanja o tome da vijećnik Šimac ne živi na adresi na kojoj je prijavljen – pita se Pukanić.

Dopis je , osim medijima, poslao i Službi Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, Uredu gradonačelnika Grada Velike Gorice i Policijske uprave zagrebačke.

Kontaktirali smo prozvanog gradskog vijećnika Marka Šimca, evo što on kaže na ove optužbe…

– To je stvar koju sam očekivao da će biti pokrenuta još tijekom proteklih lokalnih izbora. Moje prebivalište je prijavljeno u Novom Čiču, gdje sam živio dok nisam dobio posao u Plivi. Zbog posla, do Savskog Marofa na put sam trošio i do dva sata, bio sam prisiljen promijeniti adresu. Boravište sam na godinu dana prijavio u zagrebačkom naselju Vrbik – kazao je Šimac i dodao:

– Svi ti podaci poznati su gradskoj upravi, koja isplaćuje vijećničke naknade. Ovi napadi posljedica su moga posljednjeg istupa u Saboru, nema drugog razloga da se nakon tri godine poteže ovakva stvar. Kako to da tri godine znaju za to i nisu reagirali, nego to čine sada ni tjedan dana nakon pressice koja je uzdrmala stvari u goričkom HDZ-u?

Kultura

FOTO Četvrti Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo

Objavljeno

on

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je jučer u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo 4. Dječje susrete povodom Martinja. Nastupilo je sedam KUD-ova sa svojim dječjim sekcijama ovim redoslijedom: KUD Šćitarjevo, KUD Dučec (Mraclin), KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Stari Grad Lukavec (djeca 3-7 godina i 8-15 godina), KUD Nova Zora (Donja Lomnica), KUD Gradići (Gradići), Ogranak Seljačke sloge (Buševec) te KUD Šćitarjevo – tamburaška sekcija.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Djeca su svojim nastupima (nekima od njih to su bili prvi javni nastupi) oduševili brojnu publiku i bila su nagrađivana velikim pljeskom. Društva su predvodili njihovi čelni ljudi, kojima su na kraju priredbe uručene spomen zahvalnice. Sudionike i veliki broj posjetitelja u ime Grada Velike Gorice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Kroz program je vodila Maja Trupčević.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Veliki posao oko organizacije uradila je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Šćitarjevo, a pomagale su joj mlade članice Društva. Za odličnu organizaciju zaslužan je i ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić, koji je u ovakvim manifestacijama uvijek velika pomoć glavnom organizatoru.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zimska služba spremna za novu sezonu

Na zalihama 1200 tona soli i 600 tona sipine

Objavljeno

on

Velika i mala zimska služba spremne su snijeg. Na parkiralištu Komunalnog centra VG Goričanka danas je održana smotra. VG Komunalac u ovom trenutku na zalihama ima 1200 tona soli i 600 tona sipine, na teren u svakom trenutku može izaći 50-tak vozila.

Kako smo doznali, svjetlosna signalizacija koja upozorava na poledicu na nadvožnjacima je u funkciji, a posebna pažnja posvetit će se tome kako bi oni ostali sigurni za promet i tijekom niskih temperatura, kada postoji mogućnost stvaranja poledice.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno