Poveži se s nama

Najave

„Slikamo ustima, nogama i rukama za ILCO Zagreb”

Sljedeće srijede u Etno selu Novo Čiče organizira se jednodnevna radionica udruge Željezničara slikara Plavo svjetlo Zagreb i Cro-Ilco Zagreb

Objavljeno

Udruga Željezničara slikara Plavo svjetlo Zagreb i Cro-Ilco Zagreb, neprofitne su udruge koje već nekoliko godina surađuju.

Budući da je ILCO invalidska udruga koja okuplja osobe oboljele od karcinoma probavnog mokraćnog sustava i djeluje na području Zagrebačke županije uvijek aktivna na promociji važnosti preventivnih pregleda i brige o zdravlju probavnog sustava, a članovi Plavog svjetla svoj likovni talent rado dijele s potrebitima i ove godine organiziraju jednodnevnu humanitarnu likovne koloniju. Slike koje će sudionici naslikati tom prigodom biti će javno izložene na javno zdravstvenoj manifestaciji Dan Irisa koji se tradicionalno održava svake godine u svibnju na Cvjetnom trgu u Zagrebu i u svim većim gradovima Hrvatske.

Nakon izložbe slike će biti poklonjene našim sponzorima i donatorima bez čijih donacija udruga ILCO ne bi mogle djelovati. Kao i prijašnjih godina i ove godine uz slikare članove naše Udruge, odazvali su nam se dragi prijatelji iz Slovenije koji slikaju ustima, prijateljska udruga ULAK iz Karlovca kao i neka nova i eminentna lica slikarstva Grada Zagreba.

Tema: slobodna, materijal: svakom sudioniku po dva platna 40 x 50 cm. Bijela boja za ulje i

akril biti će dostupna za korištenje. Jedno naslikano platno potrebno je ostaviti organizatoru.

Ovaj projekt „Slikamo ustima, nogama i rukama za ILCO Zagreb” financiran je iz programa za kulturu 2019. Grada Zagreba.

Zanimljivo je da će se ova radionica održati u našem gradu točnije u Etno selu Novo Čiče 22.svibnja.

Program:

9.15 – organizirani polazak sudionika likovne kolonije Trg Kralja Tomislava Zagreb, Glavni željeznički kolodvor, ugibalište autobusa kod petog perona i pothodnika, za one koji dolaze vlakom ili javnim prijevozom

10.00 – 10.15 – okupljanje u ETNO SELU Novo Čiće

10.15 – 11.00 – piće dobrodošlice i obraćanje organizatora sudionicima likovne kolonije

– podjela materijala

– zajednički doručak

11.00 – 15.00 – sudionici slikaju

15.00 – zajednički ručak

17.00 – podjela zahvalnica sudionicima

18.00 – nastavak druženja

Povratak za Zagreb po dogovoru sudionika.

Nastavi čitati

Najave

Seoske igre neka počnu! Kobilić slavi svoj dan na svoj način

Nošenje jaja na žlici, skok u dalj, pretkalo, vožnja tačkama, bacanje kamena, trčanje u vreći, potezanje užeta, bistrički ringišpil i trka parova discipline su u kojima će se prijavljeni natjecati

Objavljeno

on

Mještani Kobilića ove nedjelje obilježavaju Dan Mjesnog odbora, u čemu će im pomoći Grad Velika Gorica, NK Vatrogasac, Vijeće Mjesnog odbora, Udruga umirovljenika i DVD Kobilić. Svi će se oni okupiti oko manifestacije koja je nazvana vrlo jednostavno – Seoske igre!

Nošenje jaja na žlici, skok u dalj, pretkalo, vožnja tačkama, bacanje kamena, trčanje u vreći, potezanje užeta, bistrički ringišpil i trka parova discipline su u kojima će se prijavljeni natjecati, a sve skupa kreće u 10 sati.

– U svakoj ekipi može biti najviše pet članova, bilo muškaraca, bilo žena. Prijaviti se može i na dan natjecanja, sve do njegova početka, a one najbolje ćemo nagraditi zanimljivim nagradama – poručuju organizatori.

Svoj dio natjecanja imat će i najmlađi mještani Kobilića, koji će se nadmetati u neslužbenom dijelu natjecanja, a svi sudionici i navijači moći će se i okrijepiti besplatnim grahom s kobasicama. Zamišljeno je i da se po završetku natjecanja nastavi druženje na otvorenom, pa ostaje još samo nadati se da će vremenske prilike poslužiti Kobilićane.

Nastavi čitati

Najave

Biciklom od Gorice do Gornjeg grada i natrag, okrijepa uz koncerte

Od Pučkog otvorenog učilišta do zagrebačkoga Gornjega grada i natrag vozit će se 14. rujna, a prijave su potpuno besplatne. Kreće se u 15 sati, odmor je u Zagrebu uz koncert uličnih svirača, a na povratku će zasvirati domaći, gorički bendovi

Objavljeno

on

Deseci i deseci biciklista, nema sumnje, okupit će se 14. rujna u 15 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta, zajedno sa svojim prijateljima na dva kotača, pa krenuti u jednu lijepu biciklističku avanturu. Povorka će krenuti laganom vožnjom od Velike Gorice prema Zagrebu, otići sve do Gornjega grada, predahnuti na “Štrosu”, zabaviti se uz koncert uličnih svirača, popiti osvježavajuće piće i – krenuti natrag. Kad se svi opet okupe na mjestu s kojeg su i krenuli, biciklističko poslijepodne bit će zaokruženo koncertom goričkih bendova…

Ukratko, tako zvuči plan Ekoregije Velika Gorica, organizatora biciklijade koja se zove “VG-ZG-VG 2019”. Kotizacija nema, sudjelovat može svatko tko to poželi, uz napomenu ljudi iz organizacije kako je riječ o stazi koju bez problema mogu proći čak i djeca. Očekuju se tako čak i cijele obitelji na ovom aktivnom druženju koje uključuje sport, rekreaciju, ali i zabavu. Prijaviti se može OVDJE, to je sve što je potrebno učiniti za sudjelovanje u ovoj zanimljivoj biciklijadi. Dakle, što čekate?

Nastavi čitati

Najave

Spektakl na pisti: Trčat će se aerodromom noću, sve za bolesnu dječicu

U organizaciji 24sata, u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom Franjo Tuđman, 29. rujna održat će se utrka na pet kilometara po pisti na starom terminalu. Sav prihod s utrke, u kojoj će sudjelovati tisuću trkača, ići će Zakladi dječje onkologije na Rebru

Objavljeno

on

U trenutku kad sat otkuca 00:24 sati, 29. rujna krenut će humanitarna utrka na lokaciji koja je u najmanju ruku vrlo neobična. Sasvim konkretno, trčat će se po uzletno-sletnoj pisti Zračne luke Franjo Tuđman, staza će biti dugačka pet kilometara, a broj sudionika je ograničen na tisuću. Nažalost po sve zainteresirane, ta je brojka već popunjena, više nema mogućnosti za nove prijave, pa će u ovom trkačko-humanitarnom spektaklu sudjelovati samo odabrani.

“Pomičemo granice nemogućeg i organiziramo utrku na jedinstvenoj stazi, uzletno-sletnoj zrakoplovnoj pisti, dugoj pet kilometara. Uz DJ-a i vrhunsku glazbu doživi neviđeno uzbuđenje i otrči do cilja uz helikopter koji prati svaki tvoj korak!”, objavljeno je na službenim stranicama ovog događaja.

Kotizacija za sudjelovanje u utrci je 120 kuna, a sav prihod ići će Zakladi dječje onkologije KB Rebra. Ovu akciju mogu pomoći i svi ostali, koji neće sudjelovati, i to uplatom donacije na IBAN: HR672360001300132456, s naznakom “Donacija za Zakladu”.

“Trčimo za djecu kojima je pomoć najpotrebnija. Sav prihod od kotizacija uplatit će se na račun Zaklade dječje onkologije Rebro i na taj način pomoći u ozdravljenju naših najmilijih. Pet kilometara spektakularne utrke na zagrebačkoj zračnoj luci pretrčat ćemo za dječji osmijeh i njihovu zdravu i sretnu budućnost. Hvala vam što ste odlučili biti dio ove velike humanitarne akcije”, poručuju organizatori.

Priča je odlična, ideja nesvakidašnja i, prije svega, plemenita. A takve uvijek valja podržati…

Nastavi čitati

Reporter 384 - 25.07.2019.

Facebook

Izdvojeno