Poveži se s nama

Vijesti

Slavlje mladih vatrogasaca DVD Novo Čiče

Objavljeno

U subotu 18.lipnja na igralištu Turopoljca u Kučama održano je veliko natjecanje mladih vatrogasaca u konkurenciji djece i mladeži (muški i ženske). Sudjelovalo je rekordnih 47 ekipa među kojima i predstavnici DVD Novo Čiče. Poslije gotovo cjelodnevnog natjecanja u popodnevnim satima bilo je zaista veselo oko vatrogasnog doma DVD u Novom Čiču.

Ekipa koja ide na županijsko natjecanje.

Ekipa koja ide na županijsko natjecanje.

Nakon povratka iz Kuča mlade novočičke vatrogasce dočekala je živa glazba, pjesma i osvježavajući napitci. U zrak su podignuti osvojeni pehari i priznanja a oko vrata bile su medalje. Veselilo se i plesalo a zapovjednik društva zadovoljni Dario Munjić je pojasnio. “Dragi prijatelji, danas smo sudjelovali na gradskom vatrogasnom natjecanju djece i mladeži. Ovom prilikom želimo pohvaliti našu djecu i mladež na izvrsnim rezultatima koje su pošteno i požrtvovno odradili. Tako je prva ekipa u kategoriji djece muški osvojila 1. mjesto i time si osigurali nastup u rujnu na županijskom natjecanju a druga ekipa osvojila je 5. mjesto. U kategoriji mladeži, cure su osvojile izvrsno 3. a dečki 4. mjesto nakon samo dvogodišnjeg djelovanja i treniranja. Ukupno gledajući to su za nas izvanredni rezultati. Također, ovom prilikom želimo se posebno zahvaliti i čestitati njihovim trenerima (Mario Paviša dozapovjednik i voditelj, Mario Zetković, Branka Celjak, Ivan Čolić) koji su uporno i marljivo učili našu djecu vatrogasnim vještinama ali i poštivanju svih ljudskih vrijednosti kako u okviru našeg društva tako i općenito. Moram naglasiti da već petu godinu zaredom redovito sudjelujemo i na županijskom natjecanju što je za Novo Čiče zaista lijep uspjeh. Još jednom hvala vam svima koji ste na bilo koji način pomagali našem DVD-u” – istaknuo je zapovjednik DVD Novo Čiče Dario Munjić ujedno i dozapovjednik vatrogasne zajednice Velike Gorice (zapovjednik je Borislav Turan a predsjednik Dalibor Mrakovčić).

Slavlje mladih vatrogasaca DVD Novo Čiče.

Slavlje mladih vatrogasaca DVD Novo Čiče.

Spomenimo da su u Kučama nagrade uručivali Mrakovčić, Munjić i dogradonačelnik Velike Gorice Stjepan Kos.

galerija fotografija

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno

on

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno