Poveži se s nama

Vijesti

Skauti organizirali Happycentar u kojem se prikupljaju igračke za djecu s potresom pogođenih područja

Svi se mogu uključiti

Objavljeno

Prostorija Turopoljske udruge skauta Tur postaje Happycentar, odnosno mjesto gdje svi koji to žele mogu ostaviti svoj prilog kako bi djeca na potresom pogođenim područjima dobila ‘Igračke nove za mirnije snove!’. Radi se o projektu koji su pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i Hearth. Donacijama građana i tvrtki prikupljat će isključivo nove: igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci.

Svi građani mogu se priključiti akciji doniranja novih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja na jedan od sljedećih načina:

– kupi igračku online kod jednog od partnera kampanje i bit će dostavljena organizatorima,

– kupi uz popust u trgovinama kod jednog od partnera kampanje i bit će dostavljene organizatorima,

– kupi igračku i donesi je osobno u neki od naših HAPPYCENTARA širom Hrvatske

– doniraj za kupnju igračaka i provedbu kampanje

– za tvrtke i druge organizacije: Postanite Happycentar

– kupi uz popust u trgovinama kod jednog od partnera kampanje i bit će dostavljene organizatorima.

Uključivanjem Turopoljske udruge skauta Tura, Happycentar se nalazi u Kurilovečkoj ulici 48, u Velikoj Gorici.

– Bit će vam na usluzi srijedom i petkom od 19 do 21 sati te subotom od 10 do 13 sati, do daljnjega. Budimo i dalje humani. Pokažimo da nam je zaista stalo do sretnog djetinjstva djece na Banovini/Baniji, u Pokuplju i Vukomeričkim goricama – poručili su iz Turopoljske udruge skauta.

Vijesti

Šarenilo boja za bolje raspoloženje: Mladi na Tuđmancu pripremaju dan posvećen umjetnosti

Mali i veliki moći će u parku za stolovima slikati vodenim bojama, bojati, oslikavati čestitke…

Objavljeno

on

Povodom svjetskog dana umjetnosti, Gorički klub mladih postavit će veseli štand u Parku dr. Franje Tuđmana. U petak od 13 do 18 sati, za velike i male, pripremit će stolove namijenjene raznim aktivnostima, od slikanja vodenim bojama i pastelama, izrađivanja i ukrašavanja čestitki, do isprobavanja malih elektroničkih instrumenata.

– Također smo pripremili i antistres bojanke za odrasle koje odrasli i roditelji mogu bojati u kafićima dok su djeca za stolom i bave se svojim aktivnostima, ali ih naravno mogu bojati i s nama – kazala je Sara Kajgana Raga, voditeljica Goričkog kluba mladih.

Na dva velika platna posjetitelji će moći ostaviti otisak svoje ruke, a platna će članovi Goričkog kluba mladih izvjesiti u svom klubu i tako u prostor unijeti malo šarenila.

– Poznato je da bojanje opušta mozak, stoga pozivamo sve da sudjeluju u glazbenim i slikarskim umjetnostima i prošire svoj kreativni svijet. Pridružite se nama u bojama do sreće! Pozivamo sve građane da iskoriste lijepi petak i pridruže nam se u obilježavanju svjetskog dana umjetnosti – dodala je Kajgana Raga.

Nastavi čitati

Vijesti

Rješenje za gužve u Pucekovićevoj: Traži se nova lokacija za testiranje na COVID…

Za sigurnije kretanje građana, dio Ulice Matije Slatinskog dobit će nogostup

Objavljeno

on

Učestali prometni kaos u Pucekovićevoj ulici već dugo muči Velikogoričane. Problem nije uspjelo riješiti ni novo parkiralište s gotovo 100 parkirnih mjesta. A ovaj problem ne utječe samo na stanare okolnih zdrada, već i one koji ujutro dovoze djecu u vrtić ili moraju ići u Dom zdravlja. Pucekovićevu ulicu zato je danas obišao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

– Problem gužvi koje nastaju u Pucekovićevoj ulici zbog COVID ambulante riješit ćemo ovih dana dogovorom s Domom zdravlja oko nove lokacije za testiranje – kazao je Ačkar te dodao kako će ovih dana krenuti i u izgradnju nogostupa u obližnjoj Ulici Matije Slatinskog.

– Na inicijativu predstavnice stanara Brigite Županić i stanovnika ulice Matije Slatinskog krećemo u izgradnju nogostupa u dijelu ulice gdje nedostaje. Izgradnjom nogostupa omogućit ćemo sigurno kretanje pješacima – zaključio je Ačkar.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Grad objavio listu poduzetnika koji su ostvarili pravo na COVID potporu

85 poduzetnika ostvarilo je od tri do 15 tisuća kuna potpore

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica objavio je rezultate javnog poziva za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19 za 2021. godinu. Sredstva su osigurana iz proračuna, a Grad će ih uplatiti na žiro račun korisnika potpore nakon potpisivanja ugovora. Ukupno 85 poduzetnika ostvarilo je od tri do 15 tisuća kuna potpore. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi 813 tisuća kuna, a popis korisnika potpore dostupan je OVDJE.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno