Poveži se s nama

Crna kronika

Sinoć provaljeno u mljekomat u Pleškoj ulici

Druga provala u samo tjedan dana

Objavljeno

Pokušaj provale u kuću u Šiljakovini dogodio se u noći s 28. na 29. listopada od 13 do 19 sati. U obiteljsku kuću u Ulici Fiketi provalnik je ušao kroz prozor na terasi, nakon čega je ispremetao stvari po kući. Iz nepoznatog razloga napustio je prostor ništa ne otuđivši.

Obiteljska kuća u Okuju našla se na meti provalnika početkom tjedna, točnije 28. listopada od 10,30 do 16 sati. Provalnik je u ovom slučaju iskoristio metalne ljestve kako bi se popeo na gornju etažu kuće u Ulici Gajec. I ovaj put provalnik je obio prozor i ispremetao stvari, a u unutrašnjosti ga je čekao bogat plijen. Lopov je pronašao gotovinu i zlatni nakit vrijedne više od 10 tisuća kuna, s kojima se uputio u nepoznato.

Na meti lopova dva puta ovoga tjedna našao se i mljekomat u Pleškoj ulici. Prvi put u njega je provaljeno 28. listopada, a drugi put sinoć.

– Provalnik je prvo onesposobio lokot, a zatim savio vrata i tako ih nasilno otvorio. Iz mljekomata su zatim ukradene ladice s novcem u kojima se nalazilo 2 tisuće kuna. Šteta je nešto veća s obzirom na to da je došlo do uništenja mljekomata – rekao je Nikica Ljubanović, policijski inspektor PP-a Velika Gorica.

Crna kronika

Inspektor Ljubanović: ‘Zaključavajte svoje dvorišne objekte, šupe, drvarnice i garaže’

Lopov 37-godišnjaku iz garaže ukrao alat i kobasice vrijedne 20 tisuća kuna

Objavljeno

on

U Žitkovčici je nepoznati lopov iz otključane garaže ukrao električni alat i suhomesnate proizvode. Krađa se dogodila u srijedu između 2 i 2,30 sati. 37-godišnji vlasnik vidio je da mu se netko mota po dvorištu, ali nije reagirao. Šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna.

U Bukovčaku iz otključanog dvorišnog objekta od 10. do 12. siječnja ukradena je motorna pila. Šteta je procijenjena na četiri tisuće kuna.

– Upozorio bih građane da se ponašaju samozaštitno, odnosno zaključavaju sve prostorije jer će time otežati posao lopovima.

Nastavi čitati

Crna kronika

Ovaj tjedan na meti provalnika našle se dvije kuće u Porinovoj

U obje provalnik je ušao obijanjem prozora u prizemlju

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u utorak između 13,30 i 18,50 sati provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjak. Provalnik je obio prozor u prizemlju i ušao u unutrašnjost kuće, gdje je pronašao tisuću kuna u gotovini. Uzeo je novac i dao se u bijeg.

Drugi slučaj dogodio se u periodu od ponedjeljka do četvrtka, kada je provaljeno u kuću u vlasništvu 67-godišnjaka. I ovaj put provalnik je obio prozor u prizemlju kuće kako bi ušao u unutrašnjost te je nakon toga ispremetao stvari po kući. Iz neutvrđenog razloga na kraju je morao napustiti kući ništa ne otuđivši.

Nastavi čitati

Crna kronika

VIDEO Opasnost na cesti

Vozio suprotnim smjerom na Aveniji pape Ivana Pavla II.

Objavljeno

on

Na Facebook stranici Plavci, a de ste?  osvanuo je video na kojem se vidi kako vozač vozi u suprotnom smjeru na Aveniji pape Ivana Pavla II.. U jednom trenutku vozače se odlučio polukružno okrenuti na autobusnom ugibalištu i nastaviti vožnju u pravom smjeru. Na svu sreću iz suprotnog smjera nije bilo vozila pa je izbjegnut frontalni sudar, koji je mogao biti koban.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno