Poveži se s nama

Vijesti

Šiljakovina za vikend u znaku vatrogastva, nogometa i folklora

Domaćini pripremili dobru gastronomsku ponudu i bogat zabavni program

Objavljeno

Povodom obilježavanja blagdana svetog Petra i Pavla Šiljakovčani su pripremili zanimljiv dvodnevni program. „Već 20-tak godina održavamo ovu tradiciju. Za naše goste pripremili smo dobru gastronomsku ponudu i bogat zabavni program, a naročitu pažnju posvetili smo sadržajima za djecu“, rekao nam je Ivan Rak, predsjednik DVD-a Šiljakovina.

Program otvara 7. Kup DVD-a Šiljakovina za djecu od 6 do 12 godina. Vatrogasno natjecanje održat će se u subotu s početkom u 15 sati, a na njemu će nastupiti oko 25 vatrogasnih ekipa i 250 natjecatelja.

Nedjeljni dio programa otvara Malonogometna liga Vukomeričkih gorica u 15 sati, a u 18 sati počinju 21. Folklorni susreti. Na manifestaciji će nastupiti sve sekcije Folklornog ansambla Šiljakovina, a publika će imati priliku vidjeti nastupe gostujućih KUD-ova iz Donje Lomnice i Sisačke Odre.

Nakon završetka službenog programa, zabava će se nastaviti do dugo u noć, a za dobru atmosferu zaduženi su dečki iz benda Sjaj.

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno