Poveži se s nama

Vijesti

Šiljakovina za vikend u znaku vatrogastva, nogometa i folklora

Domaćini pripremili dobru gastronomsku ponudu i bogat zabavni program

Objavljeno

Povodom obilježavanja blagdana svetog Petra i Pavla Šiljakovčani su pripremili zanimljiv dvodnevni program. „Već 20-tak godina održavamo ovu tradiciju. Za naše goste pripremili smo dobru gastronomsku ponudu i bogat zabavni program, a naročitu pažnju posvetili smo sadržajima za djecu“, rekao nam je Ivan Rak, predsjednik DVD-a Šiljakovina.

Program otvara 7. Kup DVD-a Šiljakovina za djecu od 6 do 12 godina. Vatrogasno natjecanje održat će se u subotu s početkom u 15 sati, a na njemu će nastupiti oko 25 vatrogasnih ekipa i 250 natjecatelja.

Nedjeljni dio programa otvara Malonogometna liga Vukomeričkih gorica u 15 sati, a u 18 sati počinju 21. Folklorni susreti. Na manifestaciji će nastupiti sve sekcije Folklornog ansambla Šiljakovina, a publika će imati priliku vidjeti nastupe gostujućih KUD-ova iz Donje Lomnice i Sisačke Odre.

Nakon završetka službenog programa, zabava će se nastaviti do dugo u noć, a za dobru atmosferu zaduženi su dečki iz benda Sjaj.

HOTNEWS

Doznajemo: U Kosnicu dolazi društvo iz Iraka, Turopoljce će zabavljati Payz Music Group

Posavljačko-turopoljsko sijelo poprima međunarodni karakter

Objavljeno

on

Udruga Turopoljska tradicija iduće subote u Velikoj Kosnici organizira 6. Posavljačko-turopoljsko sijelo. Nastupit će devet kulturno-umjetničkih društava, a među njima i gosti iz Kurdistana.

„Iz dalekog Iraka stiže nam kulturno-umjetničko društvo Payz Music Group. Broje 12 članova koji će pokazati pjesme i plesove svog, nama dalekog kraja. Bit će tu i konzularni predstavnici. U organizaciji nam pomaže Grad Velika Gorica koji je pokrovitelj manifestacije“, kaže predsjednik ‘Turopoljske tradicije’ Filip Margić.

Zajedno sa društvom iz Kurdistana na manifestaciji će nastupiti i KUD ‘Izvorni Običaji’, Posavski zavičajni klub ‘Derventsko kolo’, Veseli Posavljaci ‘Bijelo brdo’, KUD ‘Rodna Gruda’ Dugo Selo, KUD Šćitarjevo, FA Turopolje, KUD Velika Mlaka i HPD Kučani.

Nastavi čitati

Crna kronika

ZAVRŠILA 24-SATNA POTRAGA Nestali Juraj Pisačić (65) došetao se kući vidno iscrpljen

Na kućnim vratima dočekali su ga policija i brat

Objavljeno

on

Sretan ishod nakon 24 sata potrage za Jurajem Pisačićem (65), koji je jučer poslijepodne nestao u šumi između Peršinovca i Dubranca. Kako doznaje Cityportal, u iznimno iscrpljenom stanju, ali bez tjelesnih ozljeda, Juraj se nešto prije 19 sati došetao do svoga doma u Odri, gdje ga je dočekala policija te brat s kojim živi.

Potraga u kojoj je sudjelovala policija u koordinaciji sa Gorskom službom spašavanja trajala je cijeloga dana. Policija nam je potvrdila kako su tijekom poslijepodneva ušli u trag Pisačiću, u čemu su im pomogli građani koji su dojavljivali njegovu lokaciju.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Buldog Casper iz Ivanića proplivao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Danas je dan bio ugodan za kupanje, ali posjetitelji na obalama velikog jezera u Novom Čiču bili su rijetki gosti. Ipak, jedna grupa mladih privlačila je pažnju, uživali su u kupanju, ali njihov ljubimac mladi engleski buldog Casper nije htio u vodu. Mladi par Matea i Ivan, zajedno s nećakinjom Leonorom, došli su iz Ivanić Grada da pokušaju Caspera udobrovoljiti da zapliva u toploj vodi. Kazali su mi kako ni doma nije ljubitelj kupanja u kadi (poznato je da su engleski buldozi neplivači odnosno slabi plivači).

 

Kako je Casper dosta težak ‘osigurali’ su ga pojasom za neplivače i polako su ga nekoliko puta nosili u sve dublju vodu, ali nije išlo posve glatko. Izlazio je često na suho, jer se samo tamo osjećao sigurnim. Matea ga je nešto kasnije uspjela ipak ‘uvjeriti’ da zapliva i bez pojasa, a nakon tridesetak minuta je sam ulazio u vodu i birao si kratke dionice. Večeras se u Ivanić vratio jedan plivač više.

Galerija fotografija

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno