Poveži se s nama

Vijesti

Seminar na temu debata održan u Ekonomskoj školi

Objavljeno

Ekonomska škola Velika Gorica bila je organizator seminara na županijskoj razini za srednjoškolce na temu debata u prostoru Srednjoškolskog centra, u subotu, 15. listopada. Na cjelodnevnom seminaru sudjelovali su učenici iz Siska, Jastrebarskog, Dugog Sela i Velike Gorice. Iskusni treneri Hrvatskog debatnog društva upoznali su polaznike seminara s osnovama debate i omogućili im da se na kraju poduke iskušaju u debatama. Grupe su bile raspoređene po učionicama i s trenerima su prolazili i utvrđivali osnovne debatne smjernice (nije isto argumentima napadati zadanu temu ili je braniti, imate ‘ofenzivce’ i ‘defanzivce’).

debatni-klub-ekonomske-skole-velika-gorica-2

Prema riječima pedagoginje iz Ekonomske škole Ksenije Vatavuk Margetić, debata kao metoda iskustvenog učenja nije nepoznanica njenim učenicima, jer je u školskoj 2011./2012. godini pokrenut projekt ”Aktualnosti pod našim krovom”. Projekt je bio medij koji je zainteresiranim učenicima omogućavao da kroz debate budu obrađivani različiti sadržaji, odnosno budu pretresane zanimljive i aktualne teme. U proteklih pet godina u svim razrednim odjelima Ekonomske škole na satovima razrednog odjela održavane su debate na teme koje su odabrali učenici.

 

debatni-klub-ekonomske-skole-velika-gorica-1

Debatni klub Ekonomske škole Velika Gorica

 

Pedagoginja Vatavuk Margetić posebno ističe činjenicu da je projekt ”Aktualnosti pod našim krovom” plod inicijative učenika i njegova omiljenost i vrijednost potvrđene su ove godine osnivanjem Školskog debatnog kluba. Tim činom učenicima se pruža mogućnost da prodube svoja znanja o debati kao strategiji poučavanja i argumentirane rasprave te da razviju vještinu govora i slušanja. Osnovni cilj Ekonomske škole, kao odgojno-obrazovne ustanove, u ovom segmentu obrazovanja je da potakne kod učenika kritički pristup informacijama koje dobivaju, kreativnost, analitičnost, argumentiranje, suradnju i timski rad te tolerantnost spram tuđeg mišljenja.

 

debatni-klub-ekonomske-skole-velika-gorica

Učenici Ekonomske škole koji su sudjelovali na seminaru: Ema Tomašić Beuc, Paulina Gašparac, Kristijan Sremić (svi 2.a), Petar Hrsto (2.b), Klaudija Grđan Car, Katarina Kolarec (obe 3.b) i Valentina Fiket (3.a).

Vijesti

Prijavite štetu od elementarne nepogode

Župan Kožić proglasio elementarnu nepogodu za područje Grada Velike Gorice i Općine Pokupsko

Objavljeno

on

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je danas elementarnu nepogodu za područje Velike Gorice i Pokupskog. Naime, tuča koja je padala 12. lipnja nanijela je velike materijalne štete na poljoprivredi i graditeljstvu. Nastalu štetu možete prijaviti do 29. lipnja prijaviti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Velike Gorice, soba 407.

Više informacija možete dobiti na telefon 01 6269 947.

Nastavi čitati

Vijesti

MIG-ovi nad goričkim nebom

Do četvrtka moguća probijanja zvučnog zida

Objavljeno

on

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti aviona MIG-21 će od ponedjeljka do četvrtka između 10 i 15 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Letovi će se provoditi na području Zagrebačke, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke i Požeško-slavonske županije, na visini iznad 10 tisuća metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Nastavi čitati

Vijesti

Zvonko Kunić i dalje na čelu Gradske organizacije BM 365

Održana 2. redovna skupština

Objavljeno

on

Proteklog petka u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velike Gorice održana je 2. redovna izborna skupština Gradske organizacije Bandić Milan 365 stranke rada i solidarnosti Velike Gorice. Za predsjednika Gradske organizacije ponovo je izabran Zvonko Kunić, a za potpredsjednika Ivica Barukčić. Na sjednici je izabrano i Predsjedništvo stranke te Gradski odbor.

Foto: BM 365

„Kako je naglasio predsjednik Zvonko Kunić, povećanjem broja članova Gradskog odbora nastojalo se pokriti cjelokupno područje Velike Gorice od Save do Vukomeričkih gorica.

Podneseno izvješće o radu Gradske organizacije u protekle dvije i pol godine, u kojima je uz dvoje parlamentarne izbore stranka sudjelovala i na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Grada Velike Gorice gdje je osvojila 4 mandata, i za Županijsku skupštinu Zagrebačke županije gdje je osvojeno ukupno 8 mandata od kojih su dva velikogorička, članovi stranke su pljeskom jednoglasno prihvatili.

Skup su pozdravili član predsjedništva Dalibor Bastalec, te predsjednik Gradske organizacije Samobor Damir Skok, te tajnica Gradske organizacije Zaprešić Sandra Petrž“, stoji u dopisu Gradske organizacije BM 365.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno