Poveži se s nama

Vijesti

‘Semafor nije kriv za dvije prometne nesreće u Velikoj Mlaki’

Katulić: ‘Mi smo provjerili stanje i ono je uredno, ništa se nije promijenilo. Nema ‘bugova’ na semaforu i on radi uredno’

Objavljeno

Dvije teške prometne nesreće koje su se u samo pet dana dogodile na raskrižju Zagrebačke ulice s Industrijskom ulicom i Ulicom Nikole Kramarića dignule su na noge goričku javnost. O sigurnosti prometovanja na raskrižju između Velike Mlake i Donje Lomnice bilo je govora i na radnom sastanku predstavnika Grada i goričke policije.

Foto: Facebook/Dražen Barišić

Mala je vjerojatnost da je pukom slučajnošću na istom mjestu dogode ovakve teške nesreće, što je potaknulo razna ‘govorkanja’, pa i ono da je loša regulacija semafora kriva za situaciju u kojoj je izgubljen jedan ljudski život, a četiri su osobe ozlijeđene. Zamolili smo Dubravka Katulića, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti da prokomentira te špekulacije.

– Rad semafora propisan je projektnim zadatkom, odnosno projektom, i programiran je uz suglasnost policije. Mi smo provjerili stanje i ono je uredno, ništa se nije promijenilo. Nema ‘bugova’ na semaforu i on radi uredno – rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

Ne preostaje nam drugo nego prilagoditi vožnju uvjetima na našim prometnicama. Vozači, maknite nogu s gasa i budite oprezni, kako bi se izbjegle tragične posljedice kakve smo vidjeli posljednjih dana.

Crna kronika

U dvije prometne nesreće ozlijeđene dvije osobe

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli danak

Objavljeno

on

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli su danas svoj danak. U dvije prometne nesreće ozlijeđene su dvije osobe. Prva se dogodila oko 11 sati  na raskrižju Rakarske ulice i Avenije Pape Ivana Pavla II. Sudarila su se dva osobna vozila. Jedna osoba prevezena je u KBC Zagreb kako bi joj se pružila pomoć.

Nešto kasnije, oko 11,50 sati, na raskrižju Poštanske ulice i Ulice Andrije Kačića Miošića dogodila se druga prometna nezgoda u kojoj je, također, ozlijeđena jedna osoba, koja je vozilom hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb. U sudaru su sudjelovala dva vozila.

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

Vijesti

Zasadi hrast i spasi turopoljske šume

Pridruži se sadnji drveća uz prometnicu Lukavec – Gudci

Objavljeno

on

U sklopu akcije Zasadi drvo, ne budi panja ove subote sadit će se drveće uz prometnicu Lukavec-Gudci. Na tom prostoru prije 40 godina zasađeni su borovi, ali ova neautohtona vrsta nije se uspjela udomaćiti. Trulež koja ih je napala, ogolila je ovo područje. U subotu od 9 do 13 sati ovaj prostor pošumit će se  hrastom lužnjakom, koji doduše sporije raste, ali je otporna autohtona sorta.

Prijavite svoje sudjelovanje na mail danikolektivnesadnje.zagreb@gmail.com. Od opreme je potrebno ponijeti samo rukavice i čizme te dobru volju. Točna lokacija područja za pošumljavanje nalazi se ovdje.

 

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno