Poveži se s nama

Vijesti

‘Semafor nije kriv za dvije prometne nesreće u Velikoj Mlaki’

Katulić: ‘Mi smo provjerili stanje i ono je uredno, ništa se nije promijenilo. Nema ‘bugova’ na semaforu i on radi uredno’

Objavljeno

Dvije teške prometne nesreće koje su se u samo pet dana dogodile na raskrižju Zagrebačke ulice s Industrijskom ulicom i Ulicom Nikole Kramarića dignule su na noge goričku javnost. O sigurnosti prometovanja na raskrižju između Velike Mlake i Donje Lomnice bilo je govora i na radnom sastanku predstavnika Grada i goričke policije.

Foto: Facebook/Dražen Barišić

Mala je vjerojatnost da je pukom slučajnošću na istom mjestu dogode ovakve teške nesreće, što je potaknulo razna ‘govorkanja’, pa i ono da je loša regulacija semafora kriva za situaciju u kojoj je izgubljen jedan ljudski život, a četiri su osobe ozlijeđene. Zamolili smo Dubravka Katulića, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti da prokomentira te špekulacije.

– Rad semafora propisan je projektnim zadatkom, odnosno projektom, i programiran je uz suglasnost policije. Mi smo provjerili stanje i ono je uredno, ništa se nije promijenilo. Nema ‘bugova’ na semaforu i on radi uredno – rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

Ne preostaje nam drugo nego prilagoditi vožnju uvjetima na našim prometnicama. Vozači, maknite nogu s gasa i budite oprezni, kako bi se izbjegle tragične posljedice kakve smo vidjeli posljednjih dana.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno