Poveži se s nama

Vijesti

SDP, GLAS i HSS reagirali na najavu o besplatnom vrtiću

Objavljeno

Nakon što je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Krešimir Ačkar jučer najavio kako mu je cilj u narednom mandatu uvesti besplatan vrtić za svu djecu, priopćenjem za medije reagirali su članovi SDP-a, HSS-a i GLAS-a. Uvodno su zaključili kako se Ačkar zabrinuo zbog mogućeg ishoda izbora u nedjelju kada je četiri dana prije posegnuo za “teškom artiljerijom sirovoga populizma” i najavio besplatan vrtić za svu djecu.

– Ačkar računa da smo zaboravili da je od 2014. godine upravo on bio gradski pročelnik i zamjenik gradonačelnika nadležan baš za predškolski odgoj i da mu je trebalo punih 7 godina da ta ideja u njemu sazri i da nam je priopći putem – Facebooka! Za provođenje te mjere potrebno je osigurati oko 9 milijuna kuna godišnje u proračunu. Je li to realno? Jest, ali samo ako se proračunska sredstva prestanu krasti! USKOK je utvrdio da su u samo dva gradska projekta Ačkarovi kolege na čelu s njegovim političkim mentorom Draženom Barišićem (kojima je svima Ačkar od 2017. stranački šef!), namjeravali ukrasti 36 milijuna kuna! Zato su i završili u istražnom zatvoru. Dakle, samo od tog iznosa mogle bi se financirati 4 godine besplatnoga vrtića za svu velikogoričku djecu! – izračunali su člnovi koalicije SDP-HSS-GLAS i dodali kako ta sredstva može osigurati gradonačelnik koji zaustavi korupciju, no ne vjeruju da to može biti predsjednik goričkog HDZ-a.

– Njega, kao predsjednika i kandidata HDZ-a, možemo samo pitati “Gdje su pare, Ačkare?” – kažu potpisnici priopćenja.

Na kraju, na izbor građanima ponudili su svog kandidata Ivu Jelušića koji je, napominju u priopćenju, jasno je i nedvosmisleno dao do znanja da će kao gradonačelnik presjeći sve pipke korupcijske hobotnice, osigurati transparentno trošenje proračunskih sredstava te omogućiti poštene i otvorene javne natječaje kako bi se sredstva trošila racionalno, za korisne i konkretne namjene i gradske projekte.

Vijesti

Rad za opće dobro u VG Komunalcu odradilo više od 130 osuđenika

U 2020. i 2021. godini odradili su više od 17 tisuća sati.

Objavljeno

on

VG Komunalac  već nekoliko godina surađuje s Ministarstvom pravosuđa u vidu rada osuđenika za opće dobro. Osim što se osuđenicima omogućuje uključivanje u društvenu zajednicu te razvijanje svijesti od štetnosti određenih ponašanja i posljedica izazvanih počinjenim kaznenim, odnosno prekršajnim djelom, rad za opće dobro predstavlja i veliku uštedu za VG Komunalac kao društvo.

U 2020. i 2021. godini do sada je rad za opće dobro u VG Komunalcu odradilo više od 130 osuđenika, što u satima rada iznosi preko 17 tisuća sati.

-Na ovaj način podižemo svijest o ovom korisnom obliku resocijalizacije osuđenika-kažu iz VG Komunalca.

Nastavi čitati

Kultura

Vlatka Bauer predstavit će svoje umjetničke radove na temu bezuvjetne ljubavi majke i djeteta

Izložba će se moći razgledati od 24.rujna do 7.listopada…

Objavljeno

on

Velikogorički ljubitelji umjetnosti, od petka u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica mogu vidjeti radove Vlatke Bauer, rođene Vukovarke. Riječ je o izložbi „Bezuvjetna ljubav – majke svijeta“ čija je tematska okosnica ovog ciklusa propitivanje ljubavi dvoje bliskih bića, majke i djeteta.

– Radovi su maštoviti, univerzalni, nadahnuti simbolikom i mistikom, a na nekim radovima vidimo strahote razaranja autoričinog rodnoga grada, dramatičnim odnosom crvenih i crnih mrlja kao naznaka tragedije, nevolje koja je zadesila čovjeka. U ovom slučaju crvena boja koja simbolizira krv, stradanje, patnju, ujedno simbolizira i ljubav te ne osjećamo depresiju, tugu i mržnju, već naprotiv, prikazana majka s djetetom simbol je nade, ljubavi i vjere u bolje sutra – ističe mr. sc. Ante Živković Fošar koji će ujedno u petak i službeno otvoriti ovu izložbu u 19 sati.

Izložba će se moć razgledati od 24.rujna do 7.listopada.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Na Vukomeričkim goricama berba pri kraju, do 70 posto manje ubranog grožđa nego prethodnih godina

Iduće godine pit će se manje, ali vina će biti vrlo dobra i kvalitetna.

Objavljeno

on

Ovogodišnja berba grožđa bliži se kraju, a vremenske prilike zasada su poslužile vrijedne vinogradare. No usprkos toga vinogradari Vukomeričkih gorica ostali su pomalo razočarani nažalost kao i većina vinogradara iz vinogradarskih regija Središnja bregovita Hrvatska te Slavonija i hrvatsko Podunavlje, budući je urod odnosno količina ubranog grožđa manja za oko 50 pa čak i 70 % nego proteklih godina.

Razlog toga su prije svega jaki proljetni mrazevi, a ponegdje i tuča. S obzirom na ranije spomenuto ove godine trsovi nisu bili jako opterećeni, nije bilo previše padalina stoga nije bilo ni značajnijih prisutnosti bolesti grožđa te je ono ubrano zdravo i u fazi pune zrelosti.

 

Sve to ukazuje da su omjeri sladora i kiselina vrlo dobri, mošt se neće morati puno doslađivati pa će se iduće godine piti puno manje, ali zato zasigurno vrlo dobra i kvalitetna vina.

Galerija fotografija:

 

Nastavi čitati

Reporter 407 - 26.08.2021.

Facebook

Izdvojeno