Poveži se s nama

CityLIGHTS

ŠANSA ZA MLADE: Upoznaj svijet sa Rotaryjem

Objavljeno

Jedna od najvažnijih aktivnosti Rotary kluba Velika Gorica jest slanje mladih Velikogoričana na dugoročne razmjene. Radi se o srednjoškolcima koji na takvoj razmjeni provedu jednu školsku godinu u inozemstvu, a najčešće se radi o onima koji idu u drugi ili treći razred srednje škole. Prijave za dugoročne razmjene upravo su u tijeku i traju do 15. prosinca 2016.

– Naš klub sudjeluje u dugoročnim razmjenama već pet godina. Dosad je na takvim razmjenama bilo desetoro srednjoškolaca – objašnjava Alan Šembera, velikogorički rotarijanac kojeg u klubu smatraju najiskusnijim u organiziranju razmjena mladih.

foto: arhiva Rotary

foto: arhiva Rotary

Mladi Velikogoričani dosad su bili na dugoročnim razmjenama u SAD-u, Meksiku, Kanadi i Njemačkoj. Nakon što su se vratili, dodaje Šembera, svi do jednog su istaknuli kako im je to bilo najljepše iskustvo u životu i da će ga pamtiti čitav život. Oni upoznaju nove ljude, steknu prijatelje, upoznaju se s drugačijom kulturom i načinom života, te, što je vrlo bitno, usavrše znanje stranog jezika. Tako su, primjerice, mladi koji su bili u SAD-u imali prilike posjetiti Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, San Francisko na tzv. West Coast Tripu.

– Trenutačno je jedan mladi Goričan na Tajvanu, a kod nas u Velikoj Gorici je Tajvanac Willy koji pohađa velikogoričku Gimnaziju – dodaje Vera Šimić Jajčinović, zadužena za Rotary Youth Exchange u Rotary klubu Velika Gorica.

Naime, svaka obitelj iz koje dijete odlazi na dugoročne razmjene dužna je u svoj dom tijekom jedne školske godine primiti dijete iz zemlje u koju je otišao njihov sin ili kćer. Za djecu koja dolaze k nama na razmjenu organizirano je školovanje u goričkoj Gimnaziji i učenje hrvatskog jezika.

Ovih dana su mladi Velikogoričani koji su bili na razmjeni predstavili svoja iskustva goričkim gimnazijalcima. Interes za taj Rotary internacionalni program bio je vrlo velik.

Prijave za dugoročnu razmjenu u školskoj godini 2017./18. upravo su u tijeku i traju do 15. prosinca 2016., nakon čega slijedi selekcijski postupak odabira onih koji će na razmjenu i otići. Sve potrebne informacije pogledajte na web stranici Rotaryja Hrvatska http://www.rotary.hr/webapp/f?p=1901:340:0::NO::P340_ID:55 ili na Facebook stranici Rotaract kluba Velika Gorica.

 

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Goričani uz glazbu i kuhano vino dočekali 2020. godinu na otvorenom

Objavljeno

on

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Brojni Goričani su u organizaciji Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Velike Gorice na otvorenom na prostoru kod Muzeja Turopolja dočekali 2020. godinu. Kuhano vino i glazba Tamburaškog sastava Harmonija poticali su raspoloženje građana koji su odlučili dočekati novu godinu izvan toplih domova odnosno gastronomskih destinacija. Nakon odbrojavanja (vodila ga je moderatorica Ana Katuluć) odnosno početka 2020. godine i velikog vatrometa, okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Dražen Barišić, u društvu s predsjednicom Turističke zajednice Miladom Mesarić.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gradonačelnik je bio kratak, kao i prije godinu dana, zaželio svim svojim sugrađanima da ostvare sve svoje osobne želje i da im njihovo ispunjenje učini život mnogo ugodnijim. Iako je Harmonija nakon gradonačelnikove čestitke nastavila svirkom i pjesmom, prostor ispred pozornice ubrzo se prorijedio.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugačija situacija je bila u punim goričkim lokalima, gosti su u slavljeničkom raspoloženju svoje druženje produžili do ranih jutarnjih sati.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno