Poveži se s nama

HOTNEWS

Šandor brončani na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom

U kategoriji F52, atletičara s tetraplegijom, gorički bacač disk je bacio 17,95 metara

Objavljeno

Velimir Šandor osvojio je brončanu medalju na 8. Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom. Na Queen Elizabeth Olympic Park u Londonu Velimir je disk bacio 17,95 metara i tako zauzeo treće mjesto. To mu je peto veliko natjecanje i peta medalja zaredom.

Foto: Facebook/Sportski savez osoba s invaliditetom Velike Gorice

“Dobro je bilo. Nisam bacio onako kako sam očekivao, ali imao sam sreće jer je Poljak bio još lošiji. Pokazao sam da smo dobro radili, ali i da je nekad potrebna sreća da bi uspjeli. Nisam cijelu godinu na bacačkom nivou na kojem bi trebao biti, ali treninzi su pokazatelj da idemo u dobrom smjeru i ova medalja je dobar poticaj za dalje. Ne mogu biti ponosniji”, rekao je Velimir Šandor i dodao kako medalju posvećuje budućem nećaku ili nećakinji koji se treba roditi u studenom ove godine.

“Ovaj Velimirov uspjeh time je veći, jer je jučer doživio nezgodu prilikom dolaska na stadion, kada je zbog nepažnje vozača kombija prilikom naglog kočenja ispao iz kolica i povrijedio lijevu ruku i vilicu”, komentirao je Darko Matić, savjetnik gradonačelnika Velike Gorice za osobe s invaliditetom.

Zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom osvojio je Brazilac Andrea Rocha koji je disk bacio 23,80 metara. Srebro je otišlo Latvijcu Aigarsu Apinisu kojemu je disk doletio na 21,95 metara.

“Znali smo da će biti teška borba, a tako se i pokazalo. Došli su neki novi ljudi u našu kategoriju. Nastavit ćemo raditi i bit će sve dobro. Na treninzima nikada ne baca manje od 18 metara, ne znam što se danas dogodilo na natjecanju”, rekao je Velimirov trener Ivan Čengić.

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno