Poveži se s nama

Vijesti

Roditelji i učenici iz Kumičića zasadili školski voćnjak

Ovo će biti trajna uspomena svakom razredu koji je sudjelovao u ovoj akciji

Objavljeno

Osnovna škola „Eugena Kumičića“ posljednjeg dana nastave pred proljetne praznike organizirala je Eko dan kojeg su učenici i učitelji obilježili brojnim radionicama te akcijama čišćenja i uređenja školskog okoliša. Cilj im je, kako kažu, bio „uljepšati i urediti, reciklirati i izraditi, učiti i zabaviti se“.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: OŠ Eugena Kumičića

 

Središnji dio Eko dana svakako je bila zajednička akcija roditelja i učenika škole koji su zajedničkim snagama u dvorištu škole posadili tridesetak različitih voćnih sadnica.

„Škola ima brončani status u Udruzi „Lijepa naša“, a ovo je inicijativa roditelja koji su izrazili želju da se posadi školski voćnjak koji će ostati trajna uspomena svakom razredu.“ – rekla je ravnateljica Snježana Ruklić, te naglasila da će brigu o voćkama voditi eko skupina.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: Suzana Majstorović

„Prekrasna inicijativa, pohvaljujemo sve roditelje, djecu i djelatnike škole koji su na ovako odličan način odlučili zaključiti obilježavanje Eko dana. Sva ova djeca koja su danas sa svojim roditeljima posadili voćku, za par godina moći će doći ponosno sa svojom obitelji i reći da je tu i njihovo drvo kao jedna trajna vrijednost. Svakako ćemo kao Grad Velika Gorica uvijek poticati i podržavati ovakve inicijative.“ – istaknuo je Ačkar.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: Suzana Majstorović

Djeca su bila presretna jer su svojim rukama nešto posadili, ali i ponosni na svoje roditelje koji su došli pomoći im u tome. Da su i roditelji oduševljeni ovom idejom potvrdila nam je i mama Ivana: „Ovo je jedna jako dobra i pozitivna stvar. Neka djeca su se danas prvi put susrela s ovako nečim. Što znači osjetiti zemlju, posaditi nešto u nju, a na kraju krajeva kako rastu oni, sada će rasti i ta voćka.

Galerija fotografija:

Vijesti

Crveni križ najavio nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Objavljeno

on

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organizira nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama u Cvjetnom naselju. Svi koji to žele, krv mogu darovati u ponedjeljak od 9 do 13,50 sati, u utorak od 12 do 17,50 (pauza od 13,45 do 14,30 sati) te u srijedu od 13 do 18,50 sati (pauza od 14,45 do 15,30 sati).

 

Nastavi čitati

Moja županija

Pet novozaraženih u županiji, u Gorici nema novih slučajeva

Područja Samobora, Ivanić-Grada, Svete Nedelje te Dugog Sela broje nove slučajeve

Objavljeno

on

Zagrebačka županija u posljednjih 24 sata bilježi pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo dvije su osobe izliječene. Po jedan novi slučaj imaju ispostave Zaprešić, Ivanić-Grad i Samobor za područje Svete Nedelje, dva nova slučaja u Dugom Selu, a po jedna izliječena osoba upisala se u statistiku u ispostavama Zaprešić i Samobor za područje Svete Nedelje.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 48 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 185 osoba, a 11 ih je preminulo. Na goričkom području i dalje je aktivno 12 slučajeva, nema novih zaraženih niti izliječenih.

Nastavi čitati

Kultura

Ljeti se u Vukovini peku kukuruz i krumpir, a možete i pogledati film pod zvijezdama ili predstavu

Vukovina u srcu organizira svoju ljetnu manifestaciju “Čujem, vidim i mirišem ljeto”

Objavljeno

on

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je odgodila brojna događanja, ljeta će u Vukovini ipak biti. I to 1. kolovoza od 18 sati. Četvrtu godinu zaredom, naime, Vukovina u srcu organizira svoju ljetnu manifestaciju “Čujem, vidim i mirišem ljeto”, a uz obavezno pečenje pečenika i “krampera na plovu” (krumpir pečen na peći na drva) ove će godine organizirati i radionicu prirodnog graditeljstva našega kraja te izložbu maketa Stjepana Mihanovića i izložbu skulptura – stani postav kipara Mladena Mikulina.

– Sastavljat ćemo kućice koje će izgledati kao tradicionalna turopoljska kuća, a kasnije će služiti kao kućice za ptice i razmjestit ćemo ih po parkovima u Vukovini – objasnila je Sandra Maršić iz udruge Vukovina u srcu i dodala kako će se na manifestaciji sudjelovati i konjički klub pa će se tu moći isprobati i jahanje konja.

Osim toga, u dvorištu kurije Alapić naći će se i gastro ponuda pod nazivom “Fest fino i domaće”, a u suradnji s POUVG-om pripremili su i kino na otvorenom na kojem će prikazati film Uzbuna na Zelenom Vrhu i predstavu Ivana Ožegovića “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno