Poveži se s nama

Vijesti

Roditelji i učenici iz Kumičića zasadili školski voćnjak

Ovo će biti trajna uspomena svakom razredu koji je sudjelovao u ovoj akciji

Objavljeno

Osnovna škola „Eugena Kumičića“ posljednjeg dana nastave pred proljetne praznike organizirala je Eko dan kojeg su učenici i učitelji obilježili brojnim radionicama te akcijama čišćenja i uređenja školskog okoliša. Cilj im je, kako kažu, bio „uljepšati i urediti, reciklirati i izraditi, učiti i zabaviti se“.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: OŠ Eugena Kumičića

 

Središnji dio Eko dana svakako je bila zajednička akcija roditelja i učenika škole koji su zajedničkim snagama u dvorištu škole posadili tridesetak različitih voćnih sadnica.

„Škola ima brončani status u Udruzi „Lijepa naša“, a ovo je inicijativa roditelja koji su izrazili želju da se posadi školski voćnjak koji će ostati trajna uspomena svakom razredu.“ – rekla je ravnateljica Snježana Ruklić, te naglasila da će brigu o voćkama voditi eko skupina.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: Suzana Majstorović

„Prekrasna inicijativa, pohvaljujemo sve roditelje, djecu i djelatnike škole koji su na ovako odličan način odlučili zaključiti obilježavanje Eko dana. Sva ova djeca koja su danas sa svojim roditeljima posadili voćku, za par godina moći će doći ponosno sa svojom obitelji i reći da je tu i njihovo drvo kao jedna trajna vrijednost. Svakako ćemo kao Grad Velika Gorica uvijek poticati i podržavati ovakve inicijative.“ – istaknuo je Ačkar.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: Suzana Majstorović

Djeca su bila presretna jer su svojim rukama nešto posadili, ali i ponosni na svoje roditelje koji su došli pomoći im u tome. Da su i roditelji oduševljeni ovom idejom potvrdila nam je i mama Ivana: „Ovo je jedna jako dobra i pozitivna stvar. Neka djeca su se danas prvi put susrela s ovako nečim. Što znači osjetiti zemlju, posaditi nešto u nju, a na kraju krajeva kako rastu oni, sada će rasti i ta voćka.

Galerija fotografija:

Vijesti

VIDEO Njihove vratolomije ostavljaju bez daha

Oni su najbolji na svijetu u svojoj kategoriji

Objavljeno

on

Za Plesni klub Megablast možemo slobodno reći kako je jedan od prepoznatljivih goričkih brendova. U prilog tome idu i sjajni rezultati ostvareni na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u break danceu u Njemačkoj. Juniorska break dance ekipa osvojila je zlato u grupnoj konkurenciji, dok su Josip Geci i Franka Meštrović osvojili broncu u pojedinačnoj.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Već godinama nižu sjajne sportske rezultate

Medalje sa svjetskih i europskih prvenstava za njih nisu nepoznanice

Objavljeno

on

Taekwondo klub Velika Gorica posljednjih godina niže sjajne rezultate. Na posljednjem prvenstvu Hrvatske osvojili su pet medalja, dvije seniorske i tri kadetske. Među najboljim rezultatima u ovoj godini treba istaknuti broncu Sare Anđelić s kadetskog prvenstva Europe održanog u Španjolskoj. Klub od 2012. godine sudjeluje na natjecanjima koje organizira hrvatska krovna taekwondo organizacija. Povodom sjajnih rezultata koje su ove godine ostvarili, članove kluba ugostio je danas zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Četvrti Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo

Objavljeno

on

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je jučer u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo 4. Dječje susrete povodom Martinja. Nastupilo je sedam KUD-ova sa svojim dječjim sekcijama ovim redoslijedom: KUD Šćitarjevo, KUD Dučec (Mraclin), KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Stari Grad Lukavec (djeca 3-7 godina i 8-15 godina), KUD Nova Zora (Donja Lomnica), KUD Gradići (Gradići), Ogranak Seljačke sloge (Buševec) te KUD Šćitarjevo – tamburaška sekcija.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Djeca su svojim nastupima (nekima od njih to su bili prvi javni nastupi) oduševili brojnu publiku i bila su nagrađivana velikim pljeskom. Društva su predvodili njihovi čelni ljudi, kojima su na kraju priredbe uručene spomen zahvalnice. Sudionike i veliki broj posjetitelja u ime Grada Velike Gorice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Kroz program je vodila Maja Trupčević.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Veliki posao oko organizacije uradila je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Šćitarjevo, a pomagale su joj mlade članice Društva. Za odličnu organizaciju zaslužan je i ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić, koji je u ovakvim manifestacijama uvijek velika pomoć glavnom organizatoru.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno