Poveži se s nama

Vijesti

Roditelji i učenici iz Kumičića zasadili školski voćnjak

Ovo će biti trajna uspomena svakom razredu koji je sudjelovao u ovoj akciji

Objavljeno

Osnovna škola „Eugena Kumičića“ posljednjeg dana nastave pred proljetne praznike organizirala je Eko dan kojeg su učenici i učitelji obilježili brojnim radionicama te akcijama čišćenja i uređenja školskog okoliša. Cilj im je, kako kažu, bio „uljepšati i urediti, reciklirati i izraditi, učiti i zabaviti se“.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: OŠ Eugena Kumičića

 

Središnji dio Eko dana svakako je bila zajednička akcija roditelja i učenika škole koji su zajedničkim snagama u dvorištu škole posadili tridesetak različitih voćnih sadnica.

„Škola ima brončani status u Udruzi „Lijepa naša“, a ovo je inicijativa roditelja koji su izrazili želju da se posadi školski voćnjak koji će ostati trajna uspomena svakom razredu.“ – rekla je ravnateljica Snježana Ruklić, te naglasila da će brigu o voćkama voditi eko skupina.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: Suzana Majstorović

„Prekrasna inicijativa, pohvaljujemo sve roditelje, djecu i djelatnike škole koji su na ovako odličan način odlučili zaključiti obilježavanje Eko dana. Sva ova djeca koja su danas sa svojim roditeljima posadili voćku, za par godina moći će doći ponosno sa svojom obitelji i reći da je tu i njihovo drvo kao jedna trajna vrijednost. Svakako ćemo kao Grad Velika Gorica uvijek poticati i podržavati ovakve inicijative.“ – istaknuo je Ačkar.

17.04.2019.,Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, Eko dan, foto: Suzana Majstorović

Djeca su bila presretna jer su svojim rukama nešto posadili, ali i ponosni na svoje roditelje koji su došli pomoći im u tome. Da su i roditelji oduševljeni ovom idejom potvrdila nam je i mama Ivana: „Ovo je jedna jako dobra i pozitivna stvar. Neka djeca su se danas prvi put susrela s ovako nečim. Što znači osjetiti zemlju, posaditi nešto u nju, a na kraju krajeva kako rastu oni, sada će rasti i ta voćka.

Galerija fotografija:

Vijesti

Od sutra dvije nove akcije prometne policije

Najavili su alkotestiranje za sve zaustavljene vozače

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke policija će provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.
Alkotestirat će sve zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaje nepropisnog kretanja vozila kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i prekršaje vozača prema pješacima.

– U sklopu akcija, sankcionirat ćemo i nekorištenje pojasa vozača i svih putnika, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Grad Velika Gorica odabrao trideset stipendista koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Riječ je o deficitarnim zanimanjima za potrebe obrtništva.

Objavljeno

on

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice utvrdilo je Konačnu listu kandidata za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice za učenike prvih razreda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za školsku godinu 2020./2021.

Riječ je o deficitarnim zanimanjima za potrebe obrtništva. Ukupno je 30 učenika koji će primati stipendiju i to u iznosu od 500,00 kuna mjesečno.

Popis stipendista nalazi se na službenoj stranici Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Vijesti

Vikendom nema testiranja na koronavirus u Velikoj Gorici

Svi oni koji žele obaviti testiranje na osobni zahtjev uz plaćanje, u Zagrebačkoj županiji mogu to napraviti u Rakitju ili Ispostavi u Ivanić -Gradu, uz prethodno dogovoren termin.

Objavljeno

on

S obzirom na povećani broj oboljelih od koronavirusa, pojačan je i interes građana za testiranje. U Velikoj Gorici u Domu zdravlja, možete se testirati samo preko tjedna od 8-12 sati, i to jedino ako imate uputnicu. Vikendom nema testiranja. 

-Uzorke briseva liječnik obiteljske medicine i epidemiolog šalju direktno u Rockfellerovu u Zavod za javno zdravstvo gdje mi inače nosimo svoje uzorke, a pacijent treba donijeti samo papir na kojem piše da je liječnik dao uputnicu. Kod nas se ne može platiti. Kad nalazi budu gotovi, liječnik ih odmah dobije na mail.- pojasnila je Ljubica Zrno, voditeljica ispostave Doma zdravlja Velika Gorica.

Svi oni koji žele obaviti testiranje na osobni zahtjev uz plaćanje, u Zagrebačkoj županiji mogu to napraviti u Rakitju ili Ispostavi u Ivanić -Gradu, uz prethodno dogovoren termin. Cijena testiranja je 700 kn. 

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno