Poveži se s nama

CityLIGHTS

Reprezentacija SAD trenira u Velikoj Gorici

Velika Gorica postaje sve poželjniji međunarodni nogometni centar…

Objavljeno

Nakon reprezentacija Wallesa, Belgije i Hrvatske, ovog tjedna u velikogoričkom Garden Hill hotelu borave slijedećih desetak dana mlade reprezentacije SAD, Srbije i BiH. Odlični smještajni kapaciteti i isto tako vrhunski tereni za treninge privlače sve više svjetskih nogometnih reprezentacija u Veliku Goricu. Sve se pokrenulo otvorenjem novog hotela Garden Hill u neposrednoj blizini gradskog stadiona i ulaskom predsjednika Gorice Nenada Črnka u izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, a broj sportskih noćenja u Velikoj Gorici višestruko je povećao dosadašnje prosjeke gradske turističke zajednice. Velika Gorica je u posljednjih 6 mjeseci stalna baza vrlo respektabilne U21 nogometne reprezentacije Hrvatske, a uz već nabrojane Walles, Belgiju i Hrvatsku, te Srbiju i BiH ovih dana je najzvučnije ime reprezentacija SAD.

Već u utorak u 17:30 mladi reprezentativci SAD će odigrati na pomoćnom terenu gradskog stadiona i prvu natjecateljsku utakmicu a protivnici će im biti vršnjaci Gorice kojima će to zasigurno biti jedna od ponajvećih životnih sportskih utakmica. Do kraja tjedna na pomoćnom terenu gradskog stadiona igrat će se slijedeće utakmice:

četvrtak, 10.05. od 17:30 sati, SAD-Bosna i Hercegovina
subota, 12.05. od 11:00 sati, SAD-Bosna i Hercegovina

Već početkom lipnja u velikogoričkom hotelu Garden Hill, a prije utakmice sa Hrvatskom u Osijeku boravit će i reprezentacija Senegala koja se plasirala na svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Podsjećamo da u reprezentaciji Senegala igra nekoliko velikih igrača poput Kalidou Koulibaly (Napoli), Cheikhou Kouyaté (West Ham), Idrissa Gueye (Everton), Badou Ndiaye (Stoke City), Sadio Mané (Liverpool), Keita Baldé (Monaco), M’Baye Niang (Torino), a ukupna vrijednost ove sedmorice igrača doseže gotovo 230 mil EUR.

Već za ljeto i jesen su najavljene nove grupe nogometaša iz Belgije, Francuske i ostalih zemalja, a na jesen se vraćaju i mlade reprezentacije Hrvatske koje će dio svojih kvalifikacijskih utakmica sve češće igrati u Velikoj Gorici koja će dovršetkom stadionske rasvjete postati i vrlo ozbiljan nogometni centar koji će ovakvim aktivnostima vrlo brzo isplatiti uloženo i donositi nove prihode u gradski proračun.

CityLIGHTS

FOTO Duhovit i efektan oproštaj maturanata od nastavnika

Objavljeno

on

Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica, generacija 2014./2018., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata” u maloj sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Sve su sami osmislili, uz pomoć Jasminke Tešije, prof., i odličan program duhovito i efektno izveli. Moderatori programa Marija Filković i Matija Prigorac (oboje 3.h), kasnije su im se pridružili Laura Kozarić (3.e) i Luka Pintarić (3.a), su na početku priredbe izrecitirali: ”Dragi naši gosti, hvala što ste došli. Primite pozdrave naše u ime Generacije 2014./2018. vaše. Danas imamo čast da priredbu vodimo, skoro k’o da imamo vlast. Sve godine školovanja našeg bilo nam je teško, bilo nam je lako ispijati pivo svako. Da je srednju školu završiti lako, maturant bi bio svako. Ekipa se rastaje, valjda to zovu odrastanje. Da ne ostanemo zaboravljeni, mi smo Vam iznenađenje pripremili.”

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima ‘policijskih iskaznica’, diploma, avio-karata, zahvalnica, slika i cvjetića, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Jednako takav učinak imalo je i čitanje najčešćih poštapalica koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici. Kompletna dvorana smijala se do suza kada je prikazan video uradak (autor Luka Kelihar) u kojem elektrotehničari (4.f) pjevaju ‘bećarac’ o nastavnicima (bećarac smo vam smislili iza leđa, nemojte da vas nešto od toga vrijeđa), koji su sami komponirali, a sjajno ga je vodio Marko na harmonici..

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti. Priredba je završena u kabinetu konobara kušanjem torti i ostalih slastica koje su pripremili učenici kuhari uz pomoć svojih nastavnika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 18. svibnja 2018.

Nakon 22 godine odlučili se vratiti iz Australije, kako bi se u Velikoj Gorici bavili poljoprivredom!

Objavljeno

on

Doznajte kako možete sami uzgojiti limun, od koštice pa sve do berbe. Ne propustite video:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Festival sportskog duha i pozitivnih vibracija

Na travnjaku ŠRC-a Obrezina nastupilo 310 učenika iz 31 škole s područja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Šesti festival univerzalne športske škole na travnjaku ŠRC-a Obrezina okupio je 310 djece iz 31 škole s područja Zagrebačke županije. Iako su se osnovnoškolci natjecali u 15 disciplina, manifestacija nije bila natjecateljskog karaktera. Bio je to pravi festival sportskog duha i dječjeg veselja. Bez obzira na ostvarene rezultate, djeca su pokazala kako se znaju nositi sa sportskim neuspjesima kao i s uspjesima te se dobro zabaviti. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno