Poveži se s nama

CityLIGHTS

Reprezentacija SAD trenira u Velikoj Gorici

Velika Gorica postaje sve poželjniji međunarodni nogometni centar…

Objavljeno

Nakon reprezentacija Wallesa, Belgije i Hrvatske, ovog tjedna u velikogoričkom Garden Hill hotelu borave slijedećih desetak dana mlade reprezentacije SAD, Srbije i BiH. Odlični smještajni kapaciteti i isto tako vrhunski tereni za treninge privlače sve više svjetskih nogometnih reprezentacija u Veliku Goricu. Sve se pokrenulo otvorenjem novog hotela Garden Hill u neposrednoj blizini gradskog stadiona i ulaskom predsjednika Gorice Nenada Črnka u izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, a broj sportskih noćenja u Velikoj Gorici višestruko je povećao dosadašnje prosjeke gradske turističke zajednice. Velika Gorica je u posljednjih 6 mjeseci stalna baza vrlo respektabilne U21 nogometne reprezentacije Hrvatske, a uz već nabrojane Walles, Belgiju i Hrvatsku, te Srbiju i BiH ovih dana je najzvučnije ime reprezentacija SAD.

Već u utorak u 17:30 mladi reprezentativci SAD će odigrati na pomoćnom terenu gradskog stadiona i prvu natjecateljsku utakmicu a protivnici će im biti vršnjaci Gorice kojima će to zasigurno biti jedna od ponajvećih životnih sportskih utakmica. Do kraja tjedna na pomoćnom terenu gradskog stadiona igrat će se slijedeće utakmice:

četvrtak, 10.05. od 17:30 sati, SAD-Bosna i Hercegovina
subota, 12.05. od 11:00 sati, SAD-Bosna i Hercegovina

Već početkom lipnja u velikogoričkom hotelu Garden Hill, a prije utakmice sa Hrvatskom u Osijeku boravit će i reprezentacija Senegala koja se plasirala na svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Podsjećamo da u reprezentaciji Senegala igra nekoliko velikih igrača poput Kalidou Koulibaly (Napoli), Cheikhou Kouyaté (West Ham), Idrissa Gueye (Everton), Badou Ndiaye (Stoke City), Sadio Mané (Liverpool), Keita Baldé (Monaco), M’Baye Niang (Torino), a ukupna vrijednost ove sedmorice igrača doseže gotovo 230 mil EUR.

Već za ljeto i jesen su najavljene nove grupe nogometaša iz Belgije, Francuske i ostalih zemalja, a na jesen se vraćaju i mlade reprezentacije Hrvatske koje će dio svojih kvalifikacijskih utakmica sve češće igrati u Velikoj Gorici koja će dovršetkom stadionske rasvjete postati i vrlo ozbiljan nogometni centar koji će ovakvim aktivnostima vrlo brzo isplatiti uloženo i donositi nove prihode u gradski proračun.

CityLIGHTS

VIDEO ‘U Kurilovcu imamo svoj zoološki vrt’

Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova, koji kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu

Objavljeno

on

Ivka i Zlatko Stepanić u svom dvorištu u Kurilovcu, na zemlji i u zraku, imaju svoj mali zoološki vrt. Patke, guske, golubovi, kokoši, mačke, psi – na svakome koraku.

Ivka je ponosna sa svojim posavskim guskama. Ona i suprug među rijetkima su kojima ta autohtona vrsta trčkara po dvorištu. Znaju kako su na rubu izumiranja pa ih njeguju i paze tijekom cijelog dana. Posavska guska pripada staroj grupi europskih domaćih gusaka. Relativno su male, 4 do 5 kilograma, dok mužjaci mogu dostići do 6 kilograma.

“Hranim ih posebnom smjesom šrota i kukuruze, pogledajte kako su posebne. Kao sedmorica veličanstvenih, a tek su dva meseca prešle. Mislim da sam jedina u Kurilovcu koja ih imam”, ponosna je Ivka koja će u svoje dvorište rado pustiti sve ljubitelje životinja kako bi i oni uživali u njihovom malom zoološkom vrtu.

“To mi ne bi bilo prvi puta da mi odrasli i djeca dolaze u moj zoološki vrt. Imaju što za vidjeti, a ja sam doma pa ću im sve svoje životinje i pokazati”, kaže Ivka.

Krov obiteljske kuće prekriven je s više vrsta golubova. Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova koji u Kurilovec kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Goričanka Dalija Zubek poziva: Opremimo đake prvake iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

Nakon vice prvaka, dolaze nam i vatreni Prvaci

Objavljeno

on

Dalija Zubek, humanitarka i dobitnica nagrade Grada “Turopoljsko srce” ponovo pokreće akciju PRVACI, kako bi i đaci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja imali ono najnužnije za početak svog životnog obrazovanja, opremu za prvi razred osnovne škole. Poziva sve koji to mogu i žele da se priključe akciji prikupljanja novčane pomoći. Donacije možete uplatiti na poseban humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis HR0323600001501571471 sa obaveznim opisom plaćanja ZA PRVAKE.

U cijelosti prenosimo Dalijinu objavu na Facebooku:

Dragi Legalisi i svi ostali prijatelji, krenuli smo sa jubilarnom petom akcijom PRVACI i nadam se vašem velikom odazivu. Za one koji se tek uključuju u našu priču, svake godine prikupljamo donacije pomoću kojih opremamo đake prvake iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Sa ponosom vam mogu reći da smo do sada opremili gotovo 7 punih razreda  i da su Legalisovi Prvaci svi redom odlikaši koji će uskoro preuzeti kormila velikih projekata i velikih postignuća. Naše Prvake opremamo sa novim školskim anatomskim torbama, popunjenim pernicama, vodenim bojicama, bilježnicama i ostalom opremom potrebnom za bezbrižan početak lova na znanje. Komplet opreme za jednog Prvaka košta oko 250 kuna i nama je svaka kuna donacije dobrodošla. Apeliram na sve Goričke firme, političke stranke i sve one koji si mogu priuštiti, da budu dio ove akcije i pomognu nam opremiti što više Prvaka. Molim vas sherajte post i prenesite svojim prijateljima sve o Legalisovim Prvacima. Donacije možete uplatiti na poseban humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis HR0323600001501571471 sa obaveznim opisom plaćanja ZA PRVAKE pošto je u tijeku još jedna akcija pa da se uplate mogu definirati. Eto nakon vice prvaka, dolaze nam i vatreni Prvaci koji nose jednostavnu poruku…..znanje je moć 

Hvala svima…….teta D

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Volonterski centar Velika Gorica: U godinu dana provedeno 16 volonterskih akcija

Suradnja se pretvorila u veliko prijateljstvo

Objavljeno

on

Iz Volonterskog centra Velika Gorica kažu kako su obilježili završetak projektne godine, kojeg je udruga ‘Zamisli’ pokrenula u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče.  U godina dana djelovanja proveli su 16 volonterskih akcija, uspostavili bazu volontera i pokrenuli suradnju s organizacijama koje provode neke od najvećih manifestacija na području grada.

“U ove dvije godine, koliko udruga Zamisli surađuje s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče, od suradnje je nastalo jedno prijateljstvo za koje se nadamo da će se razvijati i dalje”, napomenula je Svjetlana Marijon, predsjednica udruge ‘Zamisli’.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno