Poveži se s nama

Vijesti

Rekreirajte se na 2. Rekreaturu

Okušajte se u šašavom poligonu, badmintonu, speedmintonu, gumi-gumiju, hula hupu i pikulanju

Objavljeno

Ove subote u Parku Franje Tuđmana održat će se drugo izdanje Rekreatura. Organizatori su se potrudili da ovogodišnja manifestacija bude sadržajno bogatija u odnosu na prethodnu.

„Uz standardni šašavi poligon i poligon za bebe te Tai Chi, badminton i speedminton od prošle godine, posjetitelji će se moći okušati i u mini tenisu, ali i naučiti osnove Krav Mage i Jiu Jitsua. Nastupit će i plesna skupina Megablast, a tu će biti i neizostavni paintball“, rekao je Mario Oljača, tajnik Športsko rekreativnog saveza GVG-a.

A za sve nostalgične i željne dobre zabave ponovno će se održati i natjecanja u gumi-gumiju, hula hupu i pikulanju, a pobjednici će biti nagrađeni prigodnom nagradom i peharom.

Ovo izdanje Rekreatura posvećeno je kretanju i održat će se uoči obilježavanja Svjetskog dana kretanja. Organizator je Športsko rekreativni savez Grada Velika Gorica u suradnji s Udrugom Motivacija te suorganizatorima VG Tur Team, Kop Tur i Veseli Planet.

Centralno mjesto događanja je ponovo prostor iza Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica i Park doktora Franje Tuđmana. Program počinje u 10 sati. Uz demonstracije raznih sportova i tipova rekreacija, građani će moći sudjelovati i u edukativnim radionicama.

Vijesti

Mjesec hrvatske knjige donosi zanimljive sadržaje

Manifestacija u znaku glagoljice

Objavljeno

on

Počela je tradicionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige koja će i u velikogoričkoj knjižnici biti obilježena nizom književnih događanja.

Najveću novost u programu za sve Velikogoričane svakako predstavlja Turbooks – mali književni festival – koji će tijekom tri dana (od 16. do 18. listopada) dovesti istaknute književnike za odrasle i djecu. Tri književne matineje i tri večernje književne tribine obilježit će susreti s Damirom Karakašem, Kristianom Novakom, Nadom Mihoković-Kumrić, Sonjom Smolec, Jasminkom Tihi Stepanić i stripašem Danijelom Deverićem.

„Niti ostatak Mjeseca hrvatske knjige neće ostavljati mjesta dosadi – predavanja, radionice i izložbe koje smo ove godine pripremili uglavnom će biti u skladu s ovogodišnjom temom Mjeseca hrvatske knjige (U)čitaj nasljeđe! s naglaskom na najstarije hrvatsko pismo – glagoljicu. U Središnjem odjel u za odrasle za srednjoškolce tu je Lektiraonica – glagoljaonica u kojoj ćemo pokušati povezati turopoljsku baštinu s glagoljicom s ciljem stvaranja virtualne izložbe, a korak dalje u budućnost odvodi nas i micro:bit radionica u Dječjem odjelu Od glagoljice do STEM revolucije“, poručili su iz gradske knjižnice.

Odrasli će moći uživati u bookart radionici u sklopu Četrtog četrtka na kojem će na sasvim nov i kreativan način moći pristupiti starim knjigama.

Održat će se i dva predavanja vezana uz glagoljicu, „Najstarije hrvatsko pismo“ i „Postanak glagoljice“, održat će Lovro Krsnik, voditelj Ljetne škole glagoljice u Korniću na otoku Krku i dr.sc. Marica Čunčić, dugogodišnja djelatnica Staroslavenskog instituta u Zagrebu.

Akciju čitanja na glas 23. listopada održat će voditeljica i glumica Ana Katulić, koja je pripremila interaktivno druženje djecom. Pripovjedačica Srebrenka Peregrin na Pričaonici narodnih bajki mladim Goričanima otkrit će neke do sada nepoznate mistične svjetove.

Nastavi čitati

Vijesti

Prilagodite brzinu kretanja i propuštajte pješake na zebri

Policija za sutra najavila akciju „Zaštita pješaka“

Objavljeno

on

Sutra će se na području cijele Policijske uprave zagrebačke provoditi akcija Zaštita pješaka.

„Cilj je akcije smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice pješaka kao najranjivije skupine u prometu. Akcija je usmjerena prvenstveno na prekršaje vozača (čl. 133. – 135. Zakona o sigurnosti prometa na cestama) te ih pozivamo da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima, a pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu“, poručili su iz PUZ-a.

Nastavi čitati

Vijesti

Darujte krv i spasite nečiji život

Danas i sutra krv možete dati u Domu kulture Galženica

Objavljeno

on

Akcija je počela u 10 sati i trajat će do 18 sati, a sutra se nastavlja od 8 do 14 sati u Domu kulture Galženica.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno