Poveži se s nama

Vijesti

Red, rad i disciplina u VG Komunalcu

Objavljeno

VG Komunalac bavi se pružanjem komunalnih usluga na području grada Velike Gorice. Društvo je osnovano 2002. godine, od strane grada Velike Gorice kao jedinog vlasnika društva.O tome kako je VG Komunalac od gubitaša počeo pozitivno poslovati, o tržnici, jednostavnijem plaćanju parkinga, uređenju grada i mnogim drugim temama, u eteru City radija govorio je direktor Dragan Perić.

„U dvije godine puno smo napravili za naš grad i nas same, prošlu godinu završili smo s dobiti preko milijun i 600 tisuća kuna, a usporedbe radi 2012. završena je s gubitkom pet milijuna kuna.Ulažemo u dugotrajnu opremu, jer bez kvalitetne opreme nema kvalitetne usluge i održavanja.Ustabilit ćemo cijeli komunalni sustav, jer je to jedino što naši građani traže za cijenu koju plaćaju.“

Aplikacija ParkWallet

Velika Gorica je prva i jedina u Hrvatskoj koja omogućuje kupnju parkirnih kartica putem aplikacije koju možete skinuti na stranici VG Komunalca (www.vgkomunalac.hr).

„Dovoljno je da stavite broj kartice i osobne podatke, i direktno se s vaše kartice naplaćuje usluga parkiranja.“

Dogovor s Tiskom i informatičkom podrškom Komunalca je pri kraju, tako da će se parkiranje za koji dan moći plaćati i na kioscima Tiska.

Elektro punionice

U završnoj fazi je izrada elektro punionica, nositelj projekta je VG Komunalac, većina sredstva biti će osigurana iz fondova EU.

„Punionice su naručene, uređaji su gotovi, a radi se o pet elektro punionica koje će se nalaziti na pet lokacija u gradu.Ako sve bude prema planu za dva tjedna bi trebalo početi sa izradom punionica“ –rekao je Perić i naglasio kako će se građani prije korištenja punionica morati javiti u VG Komunalac, kako bi dobili karticu za vozilo, te će punjenje prvih godinu dana biti besplatno.Za korisnike vozila  na električni pogon parkiranje će također biti besplatno.

Tržnica

Prije godinu dana velikogorička tržnica postala je članica Udruga hrvatskih tržnica, te se na njoj nalazi 38 certificiranih prodavača.

„Građanima je bitno vidjeti certifikat na klupi jer tako znaju da je taj proizvod s polja našeg seljaka, da nije riječ o preprodaji.Sve se svakodnevno kontrolira,i za sada je sve u redu.“

 Usavršavanje za ljepši grad

„Prije nekih šest mjeseci učlanili smo se u Udrugu za arborikulturu, a ta udruga se bavi promidžbom i edukacijom uređenja zelenila.Naše djelatnice posjećuju studijska putovanja i gradove koji su nam bliže kako bismo vidjeli radimo li bolje ili lošije od ostalih.Jedan od projekata je košara na istočnom ulazu u grad, a imamo ih još nekoliko u planu s turopoljskim motivima koji će krasiti križanja i ulaze u grad.“ – istaknuo je Perić još jednu hvale vrijednu aktivnost VG Komunalca.

Prepoznatljivi  suncobrani s logom Grada

„U našem vlasništvu je ukupno oko 120 suncobrana, različitih dimenzija, a ideja vodilja bila je promidžba našeg grada.Dolazimo na razne manifestacije, i smatramo da naš grad treba imati jedinstvene suncobrane, i biti prepoznatljiv, mi te suncobrane dajemo svim mjesnim odborima, udrugama, i svima koji ih trebaju, te nam se slobodno mogu javiti.“ – rekao je Perić.

Web pretraživanje groblja

Ukoliko niste znali, od prošle godine postoji mogućnost da putem interneta pretražite središnje goričko groblje, u kojem smislu i na koji način pojasnio je Perić.

„Ovim pretraživanjem u svakom trenutku možete vidjeti gdje je vaš grob, i sliku istog, a uz to pružamo uslugu održavanja samog groba za građane koji iz nekog razloga nisu u mogućnosti doći do svog najmilijeg na groblje, može to naručiti preko weba, a mi stavljamo sliku kako je to grobno mjesto izgledalo prije uređenja,a kako izgleda nakon.“

Cijeli razgovor s direktorom VG Komunalca, Draganom Perićem poslušajte na linku.

 

Vijesti

Međunarodna zračna luka Zagreb potpisala povelju ‘Zračne luke kojima vjerujemo’

Zračne luke potpisnice povelje žele biti vodeće kompanije u pogledu zaštite okoliša u svom području djelovanja i poduzimati dodatne inicijative za proširenje politike zaštite okoliša na sve segmente poslovanja zračne luke

Objavljeno

on

ADP grupa (Aéroports de Paris) i nekoliko tvrtki partnera iz grupacije – TAV Airports, Airports International Group (Amman) te zračne luke Liège, Zagreb, Nuevo Pudahuel (Santiago de Chile) i Ravinala (Madagaskar) potpisale su povelju “Zračne luke kojima vjerujemo” (Airports for trust). Ovom poveljom zračne luke potpisnice najavljuju pojačanu suradnju u izgradnji održive i odgovorne budućnosti.

Sve zračne luke potpisnice povelje dijele zajedničku ambiciju – biti vodeće kompanije u pogledu zaštite okoliša u svom području djelovanja i poduzimati dodatne inicijative za proširenje politike zaštite okoliša na sve segmente poslovanja zračne luke.

Suradnja s lokalnim zajednicama i dionicima

Zračne luke potpisnice Povelje uvjerene su da uravnoteženi i održivi razvoj aerodromskih aktivnosti doprinosi stvaranju vrijednosti za lokalnu zajednicu, s posebnim naglaskom na mlade. Jačanje utjecaja značaja zračne luke u lokalnoj zajednici dugoročno je čimbenik razvoja inovacija.
Stoga su se potpisnice obvezale na četiri cilja: aktivno sudjelovanje u poboljšanju životnih uvjeta lokalnog stanovništva i smanjenju izloženosti buci, izgradnja dugoročnih odnosa povjerenja sa zajednicom i lokalnim dionicima, širenje pozitivnog utjecaja zračne luke na lokalne zajednice (posebno u pogledu edukacije i zapošljavanja) te širenje aerodromske zajednice i zajedničkog djelovanja, kako bi se povećali pozitivni učinci zračne luke.

– Ponosni smo što je Međunarodna zračna luka Zagreb dio projekta „Zračne luke kojima vjerujemo“, što nas obvezuje na dodatnu odgovornost za bolju i održivu budućnost – izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ d.d. u povodu potpisivanja povelje.

Kao članice vodeće svjetske mreže zračnih luka, zračne luke potpisnice Povelje potvrđuju da njihova društvena i ekološka odgovornost nije ograničena samo na njihove zaposlenike i korisnike usluga (putnike, kupce, dobavljače i ostale sudionike u avio industriji), već se odnosi i na sve dionike u zemljama u kojima je grupacija prisutna.

Unatoč najvećoj krizi u povijesti zračnog prometa, ADP grupacija i njezini partneri uvjereni su da ovo razdoblje može omogućiti izgradnju održive i odgovornije budućnosti, a samim time i vraćanje povjerenja građana kroz akcije u službi zaštite okoliša i zajednice.

Ovom poveljom potpisnice, također, priznaju potrebu za procjenom ekološkog i socijalno-ekonomskog utjecaja svojih zračnih luka te za transparentnim praćenjem napretka na svim spomenutim ciljevima. Postavljen je cilj unaprjeđenja cijele mreže razmjenom iskustava i najboljih praksi.

Nastavi čitati

Sport

Nema kapetana, ima Ivana Banića: ‘Spreman sam za ovu priliku, nema brige!’

Prvi put nakon 151 uzastopnog nastupa u prvenstvenoj utakmici za Goricu neće braniti Kristijan Kahlina. Na otvaranju proljeća, na gostovanju kod Istre 1961 (utorak, 16 sati), na gol će stati 26-godišnji Ivan Banić

Objavljeno

on

U trenutku kad je u jednom duelu s napadačem Hajduka, u posljednjem kolu jesenskog dijela, Kristijan Kahlina ozlijedio prst, u svom 151. uzastopnom prvenstvenom nastupu, činilo se da se opet sve poklopilo. Taman je kretala zimska pauza, svi su nekako vjerovali da će u tih mjesec dana prst zacijeliti i da će kapetan nastaviti svoj nevjerojatan niz. Međutim, nije se dogodilo…

Prošla su dva tjedna blagdanske pauze, došla je promjena trenera, a sad su prošla i dva tjedna zimskih priprema, koje to zapravo baš i nisu bile. Kapetan Kahlina, nakon svega toga, i dalje ima zaštitu kažiprstu lijeve ruke, trenirao je u jednoručnoj varijanti, a na gol će danas (16 sati) protiv Istre 1961, u prvoj utakmici nogometnog proljeća, stati Ivan Banić (26). Budući da Kahlina već godinama nije propustio niti jednu prvenstvenu utakmicu, logično je da će Sinjaninu Baniću ovo biti ligaški debi u dresu Gorice.

– Kad sam dolazio, bio sam svjestan da prilika baš i neće biti previše, barem dok je Kahlina u klubu. Na to sam bio spreman i na to sam se pripremio. Međutim, sad je prilika došla, nažalost zbog Kaletove ozljede, ali na meni je da je iskoristim. Spreman sam potpuno, imam dovoljno iskustva i mirnoće, tako da vjerujem da problema neće biti – kazao je Banić, koji je u Goricu došao proljetos iz Rudeša, u vrijeme one prve i najveće stanke zbog korone.

Branio je u nekoliko kup utakmica, branio je i u prijateljskima, no ovo će biti prvi put otkad je Gorica prvoligaš da će na golu biti netko tko se ne zove Kristijan Kahlina. I samim time ova je utakmica posebna, drukčija. U dosadašnjem tijeku karijere Banić je pokazao veliku kvalitetu, kako u drugoj i trećoj ligi, tako i u 1. HNL, na golu Rudeša, no naravno da blaga trema postoji.

– Da, postoji, ali ništa veća nego u bilo kojoj drugoj situaciji. Uvijek se uoči utakmice pojavi ta lagana pozitivna nervoza, koja zapravo može i pomoći da fokus bude još bolji, a pogotovo je tako kad tek krećeš u polusezonu. Puno mi pomaže u cijelom procesu to što je Kahlina maksimalno uz mene, podržava me kao što sam i ja njega podržavao cijelo ovo vrijeme, a isto vrijedi i za trenera golmana Klafurića i cijelu golmansku ekipu – istaknuo je Banić.

Osim Kahline, Istru će propustiti i oporavljenici Josip Mitrović i Matthew Steenvoorden, kao i već duže odsutni Younes Delfi, ali ciljevi unatoč svemu tome ostaju isti.

– Želimo što je bolje moguće otvoriti novu polusezonu, pa onda krenuti dalje u svom ritmu, iz utakmice u utakmice. I na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti – zaključio je Banić.

Zasad ove sezone sve izgleda idilično, neka tako ostane i s novim trenerom, i bez kapetana…

Nastavi čitati

Crna kronika

Završio očevid požara u Petrovini: Žar iz peći zapalio drvca za potpalu

Vlasnica (71) uspjela je izaći iz kuće neozlijeđena

Objavljeno

on

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je vlasnica prilikom stavljanja drva u peć prosula dio žara na drvca za potpalu koja su se uslijed toga zapalila te se vatra proširila na unutrašnjost i krovište kuće koji su u potpunosti izgorjeli, kažu iz policije. Materijalna šteta je veća, ali nije neutvrđena.

Podsjetimo, požar je buknuo jučer ujutro, a vlasnica (71) jedva je uspjela pobjeći buktinji. Požar su ugasili vatrogasci JVP Velika Gorica, a kuća je potpuno izgorjela.

18.1.2021. Petrovina Turopoljska – U požaru do temelja izgorjela drvena kuća. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno