Poveži se s nama

Sport

Rastaju se Damir Biškup i Kurilovec

Momčad i struka ispunili su sve planirano

Objavljeno

Nova iznenađujuća novost iz trećeligaša Kurilovca. Odmah nakon završetka sezone rastaju se trener Damir Biškup i klub iz Kurilovca, gradske četvrti Velike Gorice. Pomalo čudi da se za rastanak već saznalo a do kraja je još jedno kolo prvenstva (danas u subotu) te polufinale kup natjecanja na razini NS Velika Gorica kontra Gorice u Kučama u ponedjeljak 11. lipnja te eventualno finale protiv Lukavca u istoimenom mjestu dva dana kasnije.

Damir Biškup – foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

“Nema tu ništa spektakularno jer takav je trenerski posao, koferi su uvijek spremni za selidbu. Odlazim uzdignute glave jer smo struka i momčad ispunili sve zamišljene planove čelnika kluba. Kao novaci u kvalitetnoj ligi plasirani smo u gornjem dijelu poretka a proljetos smo u jednom trenu bili i treći. Zbog spleta okolnost (ozljede, bolest, kartoni, neka događanja koja nemaju veze sa strukom) u finišu prvenstva došlo je do pada motivacije i lošijih rezultata ali smo smogli snage i kvalitete da na kraju osvojimo Kup NSZŽ što je prekrasan uspjeh. Imamo priliku napraviti i nešto više u kupu Nogometnog središta Velike Gorice”– kazao je Damir Biškup i posebno naglasio.

“Zahvaljujem se svim članovima Uprave, prijašnjim predsjednicima Filipu Gabelici i Danielu Gorencu, pomoćniku Jurici Šimiru a posebno svim igračima i sportskom direktoru Darku Janječiću koji je nažalost dao ostavku”– u korektnom tonu rastaje se od Kurilovca Biškup mlađi (možda znakovito, stariji mu brat Dražen promijenio je sredinu i iz Dugog Sela preselio u Lučko).

O planovima za budućnost Damir nije želio govoriti ništa konkretno. “Ponuda je bilo ranije a vjerujem da će ih biti i u buduće. Kurilovčanima na kraju želim sve najbolje u budućem djelovanju i novitetima koje pripremaju.”

Sport

FOTO Sergej Jakirović trener prvoligaša Gorice

Objavljeno

on

Na poziciju glavnog trenera novog prvoligaša HNK Gorica izabran je (nedjelja, 17. lipnja) i potpisan Sergej Jakirović, trener drugoligaša NK Sesvete u prošloj sezoni. Na konferenciji za tisak danas u prostorijama HNK Gorica predstavljeni su trener Jakirović i pojačanje iz Poljske, napadač Lukasz Zwolinski. Jakirović je na tiskovnoj konferenciji isijavao optimizam glede novog prvenstva i zatečenim igračkim kadrom te situacijom u klubu. Naglasio je da vrlo dobro poznaje igrače koje je zatekao u klubu, nabrajajući ih poimenično te da nije imao potrebe mijenjati kompletan stručni stožer. Znači, trener Damir Grlić ostaje pomoćni trener, jedina promjena bit će napravljena na poziciji kondicijskog trenera. Novi trener nije zaboravio kazati kako je počašćen prigodom da vodi Goricu u najvišem nogometnom rangu u Hrvatskoj, a četverokružno natjecanje u 1. HNL (36 kola) nazvao je – maraton natjecanjem!

Lukasz Zwolinski (FC Pogon, Stettin) je srednji napadač (trenutačno na Transfermarktu vrijedi 250.000 eura), zasad je najzvučnije pojačanje koje se pojavilo ovog ljeta na Gradskom stadionu, kao slobodan igrač. Osobno vjeruje da će ispuniti klupska očekivanja u prvoligaškim nadmetanjima i tako pomoći Gorici u nastojanjima da sačuva prvoligaški status.

Izvršni dopredsjednik HNK Gorica Nikoličius Mindaugas je treneru Jakiroviću i igraču Zwolinskom simbolično predao klupske dresove i poželio im dobrodošlicu u klub. Konferenciju je vodila Marija Salopek Mirosavljević.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” – Visoka pobjeda Strezojeva

Objavljeno

on

17.06.2018. – 15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” 

 

U Hotnji je odigrano 1. kolo Breške lige, postignuti su slijedeći rezultati:
KRAVARSKO – NOVO BRDO 2:2, ŠILJAKOVINA – GLADOVEC 0:1, HOTNJA – STREZOJEVO 0:8, OPATIJA – VUKOMERIĆ 3:0, MARKUŠEVEC – DUBRANEC 0:0, GORNJI HRUŠEVEC – VELIKA BUNA 0:2, GORNJA OPATIJA – KOZJAČA 2:2, CEROVSKI VRH – DONJI HRUŠEVEC 3:2, POKUPSKO slobodni.

 

17.06.2018. – 15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velimir Šandor drugi na WPA Grand Prix-u Pariz 2018

Disk bacio na 17,88 metara

Objavljeno

on

Na atletskom natjecanju WPA Grand Prix Pariz 2018 Velimir Šandor osvojio je drugo mjesto, bacivši disk na 17.88 metara. Druga mjesta na natjecanju osvojili su i Grubišnjopoljac Deni Černi bacivši kuglu na 9.87 metara te Zadranin Vladimir Gašpar čije je koplje letjelo na 29.52 metra.

“Hrvatski atletičari ostvarili su plasmane sukladno svojim najboljim ovogodišnjim rezultatima koji su dokazali svoju kvalitetu na tako vrhunskom natjecanju kao što je bilo ovo u Parizu. Svi oni se nalaze u trenažnom procesu uoči nastupa na Europskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Berlinu. Posebno me raduje prvi nastup za reprezentaciju Zadranina Vladimira Gašpara koji je dobio međunarodnu kategoriju i bacio drugu europsku daljinu u koplju ove godine. Također me raduje povratak paraolimpijca Branimira Budetića koji se godinu i pol nakon teške operacije ramena konačno vratio atletici i kontinuiranom radu. Nas očekuje još nekoliko međunarodnih natjecanja te od 03. do 12. kolovoza zajedničke pripreme na Bjelolasici te potom nastup na Europskom prvenstvu u Berlinu od kojega očekujem doista vrhunske rezultate“, rekao je izbornik Damjan Sedić.

Na natjecanju je nastupilo više od 300 natjecatelja iz 36 zemalja, a hrvatske boje branilo je osam atletičara.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno